Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Testduel: LG Arena vs. HTC Diamond2

Testduel: LG Arena vs. HTC Diamond2

I det venstre ringhjørne Arena med gennemført sort design. I højre Diamond2 med den blanke kant.

Valget af mobiltelefon er individuelt og rigtig meget handler om vaner og lyst til omstilling.

I denne duel vægter vi de to modeller LG Arena og HTC Touch Diamond2 mod hinanden inden for fem kategorier.

Kategorierne er: Brugerinterface, musikafspiller/FM-radio, internetadgang, kamera og samlet oplevelse i forhold til pris

Til slut bringer vi en samlet konklusion.

Brugerinterface

Diamond2 kører Windows Mobile 6.1 med overfladen TouchFlo 3D, mens LG med Arena har lanceret deres eget interface kaldet S-Class.

Grundlæggende er systemerne meget forskellige.

Arena har fire forskellige skærme i en 3D-cube som kan tilpasses med f.eks. favoritsange, billeder, ur, vejrudsigter m.v. Dertil kommer en stor oversigtsside med programgenveje som på iPhone.

Diamond2 er bygget op med en linie i bunden af skærmen som giver adgang til de mest anvendte dele i mobilen, f.eks. beskeder, internet, musik, billeder osv. Som Arena har Diamond2 også en genvejsoversigt - blot med den forskel, at genvejene på Diamond2 kan tilpasses af brugeren.

Vurdering: Brugere uden teknisk viden og lyst til at lege med mobilen kan fare vild i LG Arena. Der er simpelthen så mange lag, at det er forvirrende. Diamond2 er efter en kort introduktion lettere at gå til.

HTC vs LG: 1-0.

Musikafspiller / FM-radio

HTC er i runde to bagud fra starten. Manglen på 3,5 mm. standard jackstik i mobilen til egne hovedtelefoner, samt et tarveligt headset i salgspakken, lover ikke godt.

På Arena kan du derimod benytte det headset du lyster. Det medfølgende inear-set er i øvrigt aldeles fremragende.

Musikafspilleren i Arena er lige til at bruge, og opbygning af spillelister sker ganske enkelt. Lydkvaliteten med Dolbys lydsystem er rigtig god. Ulempen er, at der kun kan vælges nogle foruddefinerede presets.

I Diamond2 findes musikafspilleren i genvejslinien, og du kommer hurtigt i gang med at spille.

Lydkvaliteten er i det medfølgende headset trist - og muligheden for at justere på lyden i equaliseren hjælper ikke meget. Via en headsetadapter (HTC HS U110) der kan købes som tilbehør, kunne vi bedømme lyden bedre via eget headset. Det afslørede, at Diamond2 faktisk lyder fremragende - men det kræver altså en ekstra investering for at opleve det.

FM-radioen er klart lækrest i Arena. Grafisk er indstillingknappen lavet som på en gammel analog transistorradio. Når der "drejes" på den vibrerer mobilen som respons.

Vurdering: LG's afspiller, FM-radio og grafisk design gør Arena til en vinder. Specielt headsettet i pakken og muligheden for at benytte sit eget trækker op.

HTC vs LG: 1-1.

Internetadgang

Begge mobiler har adgang til nettet via trådløst netværk (WLAN) og 3G/Turbo 3G.

Forskellen på de to mobilers formåen er enorm.

Diamond2 er lysår foran i loadtid på helt almindelige hjemmesider, som f.eks. dr.dk, tv2.dk og mobilsiden.dk. Faktisk er Arena så langsom at man blot giver op i løbet af få forsøg.

LG har efterlignet Apple i zoom-funktionen. Med to fingre kan der zoomes ind og ud på siden. Desværre virker det af h. til! Enten reagerer den ikke, eller også går det langsomt og endelig er muligheden at den faktisk zoomer - men i hak. Det er på ingen måde samme wow-oplevelse som på iPhone.

HTC har i stedet valgt en zoom-bar ved siden af skærmen. Ved at trække fingeren op eller ned kan der zommes ind og ud. Der kan også dobbelttappes på skærmen for at zoome ind på et givet område. Alt sker lækkert og flydende.

Vurdering: LG Arena fejler totalt. Man skal ikke efterligne hvis ikke man kan gøre det bedre.

HTC vs LG: 2-1.

Kamera

Fem megapixels er opløsningen på begge kameraer. Fotokvaliteten er nogenlunde ens - begge har pusser og minusser alt efter hvilke lysforhold som gør sig gældende.

Arena er udstyret med en lille fotolampe til dårlig belysning, mens blitz og fotolys er ikke eksisterende hos HTC.

Vurdering: Små forskelle på de to produkter. LG's features og grafik fremstår dog en smule federe end på HTC - men HTC følger bestemt godt med. Derfor ét point til hver.

HTC vs LG: 3-2.

Samlet oplevelse i forhold til pris

Begge produkter byder på mange sjove legetimer med mobilen i hånden.

Hvilket brugersystem man er til, er som tidligere nævnt meget individuelt, men det er vigtigt at nævne, at HTC Diamond2 som er baseret på Windows Mobile fra Microsoft, er åben for installation af tredjepartsprogrammer. LG Arena er "som den er" da man ikke kan installere eksterne programmer.

Hastighedsoplevelsen i menuer og programmer er god på begge produkter, men Arenas mange menupunkter og underskærmbilleder ender ofte med at blive forvirrende.

Prismæssigt ligger produkterne næsten side om side. Uden abonnement koster Diamond2 fra 3.200 til 3.500 kroner mens Arena svinger fra 2.700 til 3.100 kroner.

Vurdering: LG Arena er lækker med fed woweffekt når man viser den frem. HTC Touch Diamond2 er knap så meget "wow", tilgengæld er den bedre i dagligt brug. Derfor endnu et point til hver.

HTC vs LG: 4-3.

Konklusion

Som det ses i denne duel følges produkterne meget side om side. Kun i internetdelen fejler Arena for alvor - ikke kun mod HTC men faktisk også enheder som Apple iPhone, Samsung Omnia og andre touchprodukter.

Diamond2 er lidt bedre end Arena - men det betyder ikke, at Arena er en "tabertelefon". Det betyder blot, at det er op til den enkelte at afprøve mobilerne i en forretning inden valget træffes.

Editors choice er for mit vedkommende Diamond2. Begrundelsen ligger klart i internetdelen samt åbenheden mod tredjeparts programmer.

Læs også
Test af LG Arena
Test af HTC Touch Diamond2

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jens 22-06-2009 11:57:28

God duel, og er enig med de fleste konklusioner. Jeg tror dog stadig jeg helst ville have en Arena.

0 0
Joakim 28-05-2009 19:13:51

Jeg har en ven som har arenaen, og så vidt jeg har set er en af de 4 sider på 3d-cuben til programgenveje og den kan da tilpasses af brugeren. Tager jeg helt fejl?

0 0
Mobilsiden.dk 31-05-2009 15:43:28

Hej Joakim. Cuben kan tilpasses af brugeren med de programmer som ER i mobilen. Der kan ikke tilføjes nye widgets og programmer.

0 0
JB 28-05-2009 15:37:11

Hej John

Det var rigtig fedt med denne duel - tak fordi i lyttede til mit tidligere forslag! :o)
Var det ikke en idé med nogle flere af disse dueller i fremtiden?

0 0
Mobilsiden.dk 31-05-2009 15:42:39

Hej JB! Selv tak - og tak for tippet :)

0 0

Om brug af cookies