Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Ti dage med HTC Touch Diamond

Ti dage med HTC Touch Diamond

De første indtryk: Mobilsiden.dk gør status efter ti dages test af HTC Touch Diamond.

Ja, så har jeg haft HTC Touch Diamond i ti dage. Okay, det er ikke den endelige version men selvom softwaren er i betafasen og systemet på engelsk, har den alligevel gjort indtryk.

Indpakningen er det første der bemærkes. Kassen har "diamantform" og indeni er Diamond sirlig indrettet med både lader, kabel, headset og manualer. Æsken er i hård plast - et klart plus, og ikke bare endnu en papkasse med en mobil. I øvrigt lyser et HTC logo på opladeren når den sættes til - ret sejt.

Diamond er flot - VIRKELIG flot. Den stråler som en lille sol... ... indtil mine fingre i løbet af kort tid har snasket den til. Øv hvor er det ærgerlig at den bliver fedet. Måske skulle man overveje at nanobehandle overfladen så den blev mindre modtagelig.

I med SIM-kort

Straks Touch Diamond er startet op, spørger den om automatisk konfiguration til teleselskabet. Få øjeblikke efter, kører alt fra SMS til netadgang. Lettere kan det simpelthen ikke blive.

Skærmen er af typen VGA, der virkelig er ufattelig klar især når lysstyrken sættes på max. Naturligvis bruger det mere strøm, derfor er balance mellem ydelse og power en nødvendighed.

Touch Flo 3D og SMS

HTC har virkelig strammet betjeningsinterfacet Touch Flo op. Alle menuskift, inkl. den horisontale scrollbar i bunden af skærmen kører gnidningsløst. Man fornemmer klart, der ligger noget maskinpower bag.

Den vigtigste spørgsmål jeg har mødt de seneste ti dage handler om SMS. Du'er den til det? Svaret er - "Ja, men...".

Læsedelen er godkendt, og der kan bladres hurtigt op og ned mellem beskeder. Eneste kommentar er, at ved lange beskeder forlades Touch Flo og læsningen sker i den underliggende Windows Mobile 6.1. Her kunne HTC godt have givet mulighed for f.eks. at bladre sidelæns.

Når en ny besked skal oprettes, kommer en tydelig fingervenlig menu frem i højre side hvor "new" eller "reply" vælges. I skrivedelen kan der vælges mellem en række forskellige keyboard-muligheder - inkl. et fingervenligt QWERTY-tastatur. Den spiller max - hvis ikke ens fingre er for store! Skærmen er 2,8 tommer mod f.eks. iPhones 3,5. hvilket gør, at tasterne bliver en smule mindre på Diamod. Så enten skal der øves meget, eller kræves en lidt længere negl på højre pegefinger.

HTC har endnu ikke helt aflivet "sammenstød" mellem Windows Mobile. Man rammer f.eks. også ind i Windows Mobile når beskedskrivning afbrydes, der skal søges i kontakter uden for hurtigkaldslisten plus en række andre steder. Det er synd, at disse "sammenstød" ikke er fjernet helt. Det havde nemlig gjort produktet ekstra lækkert.

Billeder og kamera

Fotos kan bladres næsten som man havde en billedebunke på bordet. En lille swirp og næste foto glider ind - let og ubesværet. Når billedet vises på hele skærmen, kan du bladre og zoome præcis som de tidligere Touch modeller.

Kameraet er 3,2 megapixels autofokus. Der er ingen defikeret fotoknap på coveret, så kameraprogrammet startes via menuen. Selve kameraet er relativt hurtigt og tager fine billeder - dog uden man er vildt imponeret. Linsen er dækket af gennemsigtig plastik fra bagsidecoveret - ikke en optimal løsning, da linselhullet meget hurtigt bliver fedet og det går ud over billedkvaliteten.

Musik og radio

Der er 4 GB indbygget hukommelse, der ikke kan udvides. Men 4 GB er også lig med rigtig mange sange og billeder. Der kan bladres i musikken fuldstændig som i fotodelen.

Radioen har i øvrigt god modtagelse samt RDS. Uden ret mange kliks er stationerne i området indstillet.

Internet!

Rigtige hjemmesider kan bruges!

Først ses den som en slags thumbnail. Dobbeltklik på et område zommer! Desuden kan teksten forstørres yderligere. Herefter kan websiten flyttes rundt med fingeren. Et yderligere dobbeltklik zommer ud.

Det er Opera som har leveret browseren og jeg kan kun sige det virker ufattelig godt. I betaudgaven er nogle irriterende småfejl som blandt andet kan nødvendiggøre genstart, men det bliver nok rettet.

Alt det andet...

Som nævnt er det en betaudgave af HTC Touch Diamond jeg har testet i ti dage. Softwaren havde hverken Google Maps eller anden GPS-applikation installeret - derfor har jeg ikke en kvalificeret mening om den del.

Derimod er vejr-programmet ufattelig cool. Indsæt selv de byer den skal vise vejr fra, og brug fingeren til at bladre mellem dem. Let, smukt og velfungerende. Animationerne med sol, skyer, regn m.v. er også virkelig flotte.

De favoritprogrammer der bruges mest, kan oprettes som genveje på "program"-fanen. Dermed undgås kontakt med selve styresystemet.

Nå ja - den kan også ringe :-)
Opkald besvares uden problemer, og det er muligt at lave notater mens der tales. Ikke en eneste gang har jeg oplevet, at et opkald er mistet pga. fejl i softwaren - ja selv Bluetooth headsettet har virket fint.

Status...

Alt i alt, er de første indtryk af Diamond rigtig gode. Ikke engang strøm har været et problem, ja faktisk holder batteriet rigtig godt.

Jeg vil ikke komme med en karakter. Det er ikke fair, når der er tale om en betaudgave. Men alt peger i retning af, at HTC Touch Diamond indfrier forventningerne.

Jeg kommer jo desværre nok til at returnere denne Diamond! Men det er også godt det samme - for det betyder jeg får den endelige danske version :-)

Vi bringer en rigtig anmeldelse af Touch Diamond, når testen af den færdige enhed er afsluttet. Jeg tror du kan glæde dig...


HTC Touch Diamond - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies