Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Tomtom på Windows Mobile (produkttest)

Tomtom på Windows Mobile (produkttest)

Vi har testet Tomtom til Windows Mobile. Den finder vej - men virker 'old school'.

Verdens største navigationsproducent Tomtom breder sig også til de mobile enheder. Dermed kan du altid have favorit-navigationen med i lommen.

På Windows Mobile-platformen har vi over en periode kørt med Tomtom Navigator 7.

Alt er velkendt og ligner fuldkomme den tilsvarende version på de "rigtige" enheder. Så kender du Tomtom i forvejen, er der ingen overraskelser på mobilen.

Frem til tiden

Som altid finder navigationen den rigtige vej til destinationen, som ikke nødvendigvis er den hurtigste eller smarteste.

Tomtom Navigator 7 har alt det basale, f.eks. tydelig angivelse af ruten og den advarer i god tid, inden der skal drejes. Det er også muligt at forberede en rute og browse rundt på landkortene.

Stemmevejledningen er ligeledes Tomtom's velkendte.

Åbenlyse mangler

Konkurrerende navigationsproducenter er begyndt at rulle deres avancerede version ud til mobilerne. Senest har Navigon introduceret en fuldblods-navigator til iPhone.

I lyset af udviklingen, er det tydeligt Tomtom skal stramme op. Mobilversionen svarer til mulighederne i en lowend navigationsenhed som har et stykke tid på bagen.

Vi savner blandt andet 'vognbaneassistent' der med tydelige skilte hjælper med placeringen på vejen samt 'IQ-routes' der finder den bedste rute på bedste tidspunkt af dagen.

I den dyre ende

På de dedikerede enheder til bilen er Tomtom blandt de mest eftertragtede, men bliver de ikke mere moderne på mobilen, vil andre producenter overtage dette marked.

Med 799 kroner for europa-udgaven og 499 for Skandinavien synes vi Tomtom Navigator 7 er alt for dyr - set i forhold til features og konkurrenter.

Dog skal det roses, at softwaren til mobilen er let at betjene, bruge og forstå for langt de fleste.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies