Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Tomtom XL IQ Routes (produkttest)

Tomtom XL IQ Routes (produkttest)

Du får meget navigation for pengene med Tomtoms nyeste lavpris-produkter.

De kendte produkter Tomtom One og Tomtom XL er lanceret i nye udgaver med en række af de funktioner, der hidtil har været forbeholdt de langt dyrere modeller. Modellerne hedder One IQ Routes Edition og XL IQ Routes Edition.

Det første man bemærker er de redesignede ikoner i menusystemet. Desuden er der enkelte ændringer i systemets grundlæggende software. F.eks. er "slet rute" fjernet fra menuen, og tilgås nu ved at trykke på displayets nederste venstre del fra navigationsskærmen.

Tomtoms grundlæggende brugervenlighed er der ikke ændret ved. Alle bliver hurtigt fortrolige.

For at spare på strømmen, kan enheden selv "blænde ned" for skærmen, når den ikke er relevant. Skærmen lyser så op igen, i god tid inden en instruktion nærmer sig.

Skærmen er på XL-udgaven 4,3 tommer stor og grafikken står meget tydeligt.

Alle instruktionerne vises på dansk som også er sproget på navigationsstemmen, der i øvrigt kommer ud klart ud tydeligt.

Mere præcise ruter

Det vigtigste i produktet er introduktionen af IQ Routes, der er en intelligent teknik, som ud fra kendte rutedata kan beregne, hvilken rute som er den mest fordelagtige på den pågældende dag og tidspunkt. Den korteste rute er nemlig ikke altid den hurtigste.

IQ Routes giver også en mere præcis angivelse af ankomsttidspunktet.

I vores tests af Tomtom XL IQ Routes, er beregningerne meget mere præcise end dem, der ses i konkurrerende produkter. En køretur på cirka 50 kilometer gav os ti minutters hurtigere rute målt op mod en navigationsenhed uden IQ Routes.

Avanceret Vognbaneskift (advanced lane guidance) virker fuldstændigt, som på de dyre modeller. Der vises en grafik på skærmen, der tydeligt angiver, hvilken vognbane man skal placere sig i. Funktionen er specielt anvendelig ved større motorvejssammenfletninger og afkørsler.

Når først man har prøvet at køre med Avanceret Vognbaneskift, eller tilsvarende funktion, virker navigationsprodukter uden virkeligt gammeldags.

Flere kort

IQ Routes modellerne kommer også med mere kortmateriale end man er vant til.

Normalt er der omkring 22 lande i salgsæsken. Dette er forøget til 42. Forskellen ligger blandt andet i, at en række østlande er kommet med.

Enhederne har adgang til Tomtom Mapshare, hvor der kan modtages gratis kortrettelser som andre brugere har indberettet.

Når man har købt en Tomtom-enhed kan det anbefales jævnligt, at tilslutte den computeren og programmet Tomtom Home, så man får de seneste opdateringer.

Et lille men...

Det er ikke muligt at indsætte SD-hukommelseskort i denne Tomtom-enhed. Det betyder, at du ikke har plads til at installere yderligere lande. Men for de fleste vil 42 lande i Europa også række.

Salgspakken kommer med usb-kabel, bilholder samt strømkabel til bilen, men ingen 230V-oplader.

I standardudgaven medfølger ikke antenne til trafikmeldinger via TMC - men dette er også kun relevant på lange rejser ned gennem Europa.

Samlet vurdering

Den vejledende pris for Tomtom One IQ Routes med hele Europa (42 lande) er 1.299 kroner, mens Tomtom XL IQ Routes vil koste 1.499 kroner - ligeledes med europæisk kortmateriale. Forskellen på modellerne er skærmstørrelsen.

Vi mener, der er tale om et virkeligt stærkt produkt, med en meget interessant pris.

I priskategorien omkring 1.500 kroner er Tomtom IQ Routes produkterne en klar vinder. Derfor topkarakter seks ud af seks point.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

henrikagerskov1@yahoo.dk 01-05-2009 12:51:45

Hvor køber man den så? Har prøvet på Tomtom's hjemmeside. Uden held./r/nHenrik

0 0
Mobilsiden.dk 14-05-2009 08:15:17

Hej Henrik. Jeg har fået dette link sendt fra Tomtom: http://www.tomtom.com/stores/index.php?Lid=14

0 0

Om brug af cookies