Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Toshiba Portege A600 (produkttest)

Toshiba Portege A600 (produkttest)

Indbygget mobilt bredbånd, virkelig lang batteritid og en vægt under 1,5 kilo inkl. batteri. Mød Portege A600 som er høj kvalitet til en peberet pris.

Bærbare computere fra Portege-serien er det ypperste Toshiba kan præstere. A600 er med en skærmstørrelse på 12,1 tommer, og vægt inklusive batteri på 1,4 kilo, særdeles mobil. Netop mobilitet er nøgleordet for denne computer.

På trods af dens kompakte størrelse er den fuldt udrustet med 'state of the art'-teknologi. Intel-processoren på 1,4 GHz (Core 2 Duo SU9400), tre gigabyte ram og 250 gigabyte harddisk er rigeligt til at løse alle dagligdags opgaver.

Maskinen egner sig primært til internet- og mails samt tekstbehandling, regneark og lettere grafikopgaver. En gamer skal således ikke investere sparepengene i denne computer.

Tastaturet og skærmen har en høj kvalitet, og selvom maskinen er let, opleves den ikke 'plastik-agtig'.

På nettet overalt

Indbygget trådløst netværk er en selvfølge i nutidens computere, men adgang til mobilt bredbånd hører stadig til sjældenhederne. Derfor er man med hovedparten af markedets bærbare computere, henvist til at have en datadongle dinglende ud af usb-porten.

Men ikke på Portege A600. Her er mobilt bredbånd (Turbo 3G, 3G, EDGE, GPRS) indbygget. Sim-kortet placeres under batteriet, og den medfølgende software gør det efterfølgende let at administrere, såvel netadgang via mobilnettet som det trådløse internet. Hastighed og stabilitet opleves endda bedre, end på teleselskabernes egne eksterne dongles.

I testperioden har computeren været min ledsager på mange ture, og jeg må indrømme, indbygget mobilt bredbånd, er vanedannende oplevelse. Det er en fantastisk frihed ikke skulle finde en datadongle i tasken, men blot kan gå online, når det er nødvendigt.

Sikkerhed i særklasse

A600 er læsset med sikkerhedsfeatures. Fingeaftryksgenkendelsen sikrer både adgangen til Windows Vista samt passwordbeskyttede websites.

Data er sikret godt mod stød og rystelser, da harddisken automatisk parkerer læsehovedet i sikker position, når rystelser registreres. Toshiba hævder endda, at computer og data tåler tab fra én meters højde.

På softwaresiden har Toshiba også skabt en palette af muligheder. Her i blandt ansigtsgenkendelse via det indbyggede webcam, health monitor, sikkerhedshjælper og meget andet.

Lang batteritid - men ikke SÅ lang

Specifikationen lover intet mindre en syv en halv times driftstid. Men nu vokser træerne jo ikke ind i himlen.

Toshiba Portege A600 er MEGET strøm-økonomisk at anvende. Den når fint tre timers kontorarbejde og skrues skærmbelysningen ned sammen med "power save"-mode bliver over fire timer også muligt. Problemet ved "power save" er, at der også skrues så langt ned for ydelsen, at kun tekstskrivning er muligt. Jeg ved ikke hvordan Toshiba har fået den op på syv en halv time - det må være meget teoretisk.

Hovedkonklusionen på batteritiden er, at A600 har bedre strømstyring end de fleste andre computere - men tiden som benyttes i markedsføringen er overdrevet.

Konklusion: Fed men dyr

A600 forener på en flot måde design, ydelse, mobilitet og batteritid. Men du betaler også for det. Godt 13.000 kroner er den vejledende udsalgspris, hvilket jeg personligt synes er en høj pris.

Selvom Toshiba A600 virkelige ER en fed computer, så skal man samtidig huske, at priserne på elektronik over de seneste par år faldet så meget, at næsten tilsvarende maskiner kan købes til det halve. Okay, så er batteritiden lavere, og en række andre features må også undværes.

Toshiba Portege A600 er for dem, som ønsker høj kvalitet, uden at skele til prisen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies