Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   V3xx, endnu en RAZR, men væsentlig forbedret

V3xx, endnu en RAZR, men væsentlig forbedret

Motorola V3xx er den nyeste opgradering af den præmierede RAZR serie. Den byder på ekstrem hurtig dataforbindelse og en del andre forbedringer.

Motorolas RAZR-serie er efterhånden nogle år gammel, men da den udkom, tog den det meste af verden med storm på grund af dens slim-line look.

Denne succes har Motorola op til flere gange forsøgt at bygge videre på ved at klone modellen. Vi har set alt lige fra sorte til pink modeller, vi har set RAZR med understøttelse af iTunes, en RAZR D&G model, og der har sikkert været flere rundt omkring i verdenen.

Alt dette har dog været uden at give modellen et tiltrængt teknisk løft. Som tiden gik, blev forbrugerne mere vante, modellen blev ældre, man mente, at den var gået hen og blevet for langsom, og at den simpelthen ikke levede op til de features, der blev lagt for dagen hos andre producenter.

Nu har vi så set på Motorola V3xx, og det lader til, at denne model har fået den længe ventede opgradering, ikke bare ud fra et hardwaremæssigt synspunkt. Også softwaren er forbedret.

Design

Alle, som efterhånden ikke er bekendte med designet på RAZR modellen, må næsten have levet under en sten de sidste par år. Ud over det i sin tid meget opsigtsvækkende design har RAZR-serien vundet en stribe priser i mobilverdenen.

Jeg vil her ikke gå så detaljeret ind i designet og den umiddelbare funktionalitet. Alt dette er set før i V3 (læs her) og V3i.

I stedet vil jeg fokusere på de nye elementer, som Motorola har bragt på banen.

Hvad er nyt?

Det mest opsigtsvækkende ved V3xx er den energi, der er lagt i at få udviklet en højhastigheds RAZR model. De nye features i denne boldgade tæller understøttelse af 3G (inklusiv HSDPA kendt som Turbo3G) og EDGE.

Som nogen måske ved, er Motorola V3i kompatibel med Apple iTunes, denne bro lader umiddelbart til at være fjernet med V3xx. Til gengæld har skærmen fået et ordentligt løft. Opløsningen er 240x320 pixels kontra 176x220 pixels i de ældre modeller – og man kan se forskel!

Desuden har softwaren fået et umådeligt stort løft, den er på ingen måde lige så langsom i menuerne som de modeller, vi tidligere har været vant til.

I MP3 afspilleren kan man nu søge i numrene og sortere dem med henblik på album, kunstner eller titel – altså en masse ganske normale funktioner, man hidtil har savnet.

Som en ekstra bonus har Motorola valgt at benytte Opera browseren, som deres foretrukne, i stedet for den mere eller mindre elendige browser der ellers har været installeret.

Ydermere er søgningen efter kontakter også forbedret. Man kan nemt og enkelt selv bestemme, om man vil søge efter et navn eller efter et telefonnummer. Umiddelbart lyder det ikke af så meget, men det er ganske enkelt mere behageligt at være i stand til at søge efter kontakter både på navn og nummer.

Trods disse forbedringer er det tydeligt og se, at Motorola har lagt meget stor vægt på understøttelsen af høje datahastigheder under udviklingen af denne model.

Gennemsnitlige datahastigheder på togstrækningen Vesterport til Hillerød
Gennemsnitlige datahastigheder på togstrækningen Vesterport til Hillerød

HSDPA hastigheder

Nu er selskabet 3 jo de eneste i Danmark der tilbyder HSDPA dækning. Derfor var det ganske oplagt at benytte deres sim-kort til at teste, hvordan det rent faktisk fungerer.

Jeg må indrømme, at jeg startede en smule skeptisk overfor 3 og deres HSDPA netværk. Der kastes jo om sig med datahastigheder, og det nye netværk her understøtter jo helt op til 3,6 Mbps. For det første er denne båndbredde delt, det vil sige at man ikke kan regne med at hente med så høje hastigheder, med mindre man er ganske alene på netværket. For det andet skal jeg gerne se det i aktion, før jeg tror på så høje hastigheder – en ting er teori, en anden er praksis.

Det skal så siges, at jeg er kommet til kort overfor HSDPA-netværket. Jeg må indrømme, at jeg er imponeret!

Min første test var hjemme i min lejlighed, hvor jeg forsøgte at installere Motorolas software på en bærbar maskine med Windows Vista. Det fungerer åbenbart på ingen måde endnu. Så hvis du kun har en maskine med Vista, kan du godt vente et par måneder, før du investerer i denne telefon.

Installationen under Windows XP gik fuldkommen smertefrit, og så var det ellers bare at surfe på nettet (og jeg skal hilse og sige det gik hurtigt, når man er vant til GPRS hastigheder).
Det gik så hurtigt, at jeg besluttede mig for at køre nogle up- og download tests for at dokumentere mine resultater.

I mit hjem på Frederiksberg sad jeg med en konstant download hastighed på lidt over 1 Mbit(!) og en upload hastighed på lige omkring 350 kbps. Det er bestemt mere, end hvad jeg som udgangspunkt havde regnet med.

Navigationen i Firefox gik så hurtig, at jeg lige skulle tjekke at maskinen ikke var hoppet over på min primære bredbåndsforbindelse – det var dog ikke tilfældet.

En ting er den hastighed man opnår, når man sidder stille i sit hjem om aftenen, en anden er, hvilken hastighed man opnår i et S-tog i myldretiden. Derfor besluttede jeg mig for at køre endnu nogle tests på strækningen fra Vesterport til Hillerød. Her faldt både upload- og download hastigheden.

Jeg sad med en gennemsnitlig downloadhastighed på cirka 600 kbps og en gennemsnitlig uploadhastighed på cirka 170 kbps. Selv om hastigheden faldt så kraftigt, så er der stadigvæk båndbredde nok til at surfe på nettet uden at skulle vente i evigheder på, at siderne findes frem – en herlig oplevelse sidestillet med GPRS!

Konklusion

Denne opgradering af V3 modellen kommer muligvis lidt sent i forløbet, men bedre sent end aldrig.

De høje datahastigheder, som telefonen tilbyder, får mig helt til at glemme det meget middelmådige kamera, der sidder i den. Det 1,3 megapixel kamera Motorola har valgt at sætte i vil ikke imponere særlig mange. Dog skal det nævnes, at hvis vi ser bort fra de høje datahastigheder, som det indtil videre kun er 3 der tilbyder her i Danmark, så går lidt af glansen af telefonen.

For rigtig at kunne nyde denne telefon, er det anbefalelsesværdigt at kombinere den med et HSDPA- kompatibelt abonnement, men selvom man ikke har mulighed for dette, så er den alligevel et kig værd, hvis man går og overvejer en V3i.

Den har på flere punkter fået en ordentlig overhaling, som gør, at den er forgængeren overlegen.


Motorola MOTORAZR V3xx - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies