Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Vi tester Route 66 Navigate 7

Vi tester Route 66 Navigate 7

Navigation er fascinerende – måske fordi det næsten er umuligt at beskrive hvorfor det virker. Jeg har været på køretur med Route 66 og jeg kom frem, næsten.

Jeg har været på køretur med Route 66 og jeg kom frem, næsten. Alligevel får den ikke topkarakter.
Jeg har været på køretur med Route 66 og jeg kom frem, næsten. Alligevel får den ikke topkarakter.

Salgspakken med Route 66 Navigate 7 til pocket pc indeholder mange gode ting. Udover cd med software og et 512 MB miniSD hukommelseskort (med navigationen på) medfølger også installationskit til bilen, så ens lommecomputer ikke skal ligge og flagre rundt i bilen. Naturligvis forefindes også en Bluetooth GPS antenne.

Det eneste kritikpunkt på indholdet i pakken, er den manglende oplader til Bluetooth antennen. Her må du nøjes med at lade den op ved hjælp af cigarettænderen i bilen.

Installationen er rigtig let. Sæt blot kortet i din pocket pc, så er du allerede godt på vej.

Navigation er ikke bare navigation

Man skulle tro at alt navigations-software var ens; Det skal bringe dig fra A til B på den lettest mulige måde. Alligevel er der stor forskel på hvordan de forskellige programmer fungerer. Route 66 hører bestemt til i den bedre ende.

Route 66 Navigate 7 taler dansk og har danske menuer. Alligevel er den ikke helt hundrede procent intuitiv. Der gik faktisk lidt tid inden jeg selv fandt ud af, hvordan jeg fik aktiveret menuen.

Planlægning af en rute til en længere tur jeg skulle ud på, gik til gengæld ganske frygteligt. Jeg måtte lave ruten fire gange inden der kom fuldstændig styr på det. Det skal her nævnes at jeg kom frem til destinationen. Så enten skal jeg øve noget mere eller også trænger planlægningsfunktionen til en justering.

I den almindelige navigation går det rimeligt – dog synes jeg at softwaren nogle gange kan virke som om den er ”forvirret”. I et enkelt tilfælde havnede jeg ude på en mark langt ude på landet… ”Du er nu fremme…” kunne speakeren oplyse. Til alle sider var der dog kun marker og intet hus. Cirka 500 meter længere fremme fandt jeg så huset. Ellers har jeg ikke oplevet problemer.

Konklusion

Softwaren har kørt fint og stabilt på min Qtek S100 og min oplevelse er dog generelt god. Men nogle ting er som tidligere nævnt lidt bøvlede.

På den gode side skal nævnes online trafikinformationer der leveres via gprs. Det betyder at Route 66 selv kan omlægge ruten hvis der pludselig er et større uheld eller vejarbejde. Grafikken er nydelig og opdateres stabilt på skærmen. Kortdata leveres af NAVTEQ.

Jeg synes bestemt Route 66 Navigate 7 opfylder behovet for navigation – men jeg står ikke med armene i vejret.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies