Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Vi tester værktøj til billige lange SMS'er

Vi tester værktøj til billige lange SMS'er

Plads til mere tekst i hver SMS til billigere penge. Det er hvad forskere og studerende ved Aalborg universitet kan tilbyde forbrugerne med et nyudviklet, gratis softwareprogram. Nu mangler de kun patent på opfindelsen. Vi har testet programmet.

Et lille, nyt softwareprogram ved navn SMSZipper gør det muligt at sende længere SMS beskeder til billige penge.
Et lille, nyt softwareprogram ved navn SMSZipper gør det muligt at sende længere SMS beskeder til billige penge.

Et lille, nyudviklet softwareprogram skal gøre det billigere for SMS glade forbrugere at sende lange SMS beskeder til venner og bekendte.

Forskere og studerende ved Aalborg Universitet, som står bag programmet i samarbejde med det tekniske universitet i Berlin, Technischen Universität Berlin, har døbt deres nye opfindelse SMSZipper.

Selvom en SMS besked i dag ikke koster alverden, kan det alligevel blive til en slat penge i længden, hvis man sender rigtig mange af sted hver dag, som især mange unge mennesker gør. Derfor er det netop de unge, der er den primære målgruppe for programmet:

”Det er typisk unge, der skriver mange SMS beskeder. Hvor man normalt kan have 130 tegn i en SMS besked, vil man - ved at bruge vores program - kunne have op til tre gange så mange tegn i én SMS besked. Dermed kan man sende to-tre SMS beskeder til de samme penge”. Det fortæller studerende ved Aalborg Universitet, Morten Videbæk Pedersen, som er medudvikler af det nye softwareprogram.

Modtageren skal også downloade programmet

For at kunne anvende SmsZipper, skal programmet installeres i ens mobiltelefon. Programmet er udviklet i programmeringssproget Java, så man skal have en mobil, der kan afvikle Java for at kunne bruge programmet.

Desuden er det et krav, at modtageren af din SMS besked skal have programmet installeret på sin mobiltelefon. Ellers kan han nemlig ikke læse den SMS, du sender til ham. Det må siges at være programmets svage punkt, hvilket Morten Videbæk Pedersen da også erkender. Det positive er til gengæld, at programmet er gratis for alle. Man skal altså kun have en mobil, der kan afvikle Java og et USB kabel for at være med på den billige SMS bølge.

Der er store potentialer i det lille program, som er udviklet på tværs af den dansk-tyske grænse. Derfor har folkene bag nu søgt om patent på opfindelsen.

Perspektiverne i programmet ligger i, at det er utrolig velegnet til tekstkomprimering. Derfor kan man forestille sig, at det vil kunne bruges overalt i IT-verdenen, hvor man har brug for at komprimere små tekstbeskeder.

Mobilsiden.dk tester SmsZipper

Vi har netop haft sms-softwaren i test og resultatet er opløftende.

Programmet blev installeret på to Sony Ericsson W800i telefoner og det var overraskende let at få til og virke.

SmsZipper fungerer næsten som den almindelige sms-funktion i telefonerne. Selv T9 ordbogen virkede uden problemer. De lange beskeder bliver automatisk komprimeret - således skal brugerne ikke gøre noget aktivt for at få en besked "zippet". Vi var lidt overraskede over, hvor effektivt programmet virkede. Selv meget lange beskeder blev presset sammen til det rene ingenting.

Sender du en besked fra SmsZipper til en telefon der ikke har programmet, vil modtageren få en sms med beskeden "Teksten kan ikke vises". Det er altså vigtigt og sikre sig, at modtageren også bruger programmet. Det mest irriterende ved SmsZipper er, at man ikke får meddelelse om at sms'en er afleveret. Vores forslag til den videre udvikling er, at hvis ens sms er modtaget korrekt i den anden ende, så skal man få et "okay" retur.

Det gode ved zipper-programmet er, at det ikke erstatter din almindelige sms-indbakke. Du kan altså let vælge om du vil bruge programmet eller ej.

SmsZipper kan vi anbefale til dem som har brug for laaaaange beskeder - uden at have maaaange penge.

Ris og ros modtages gerne

Du kan også downloade SMSZipper. Det gøres gratis fra hjemmesiden http://smszipper.kom.aau.dk. Som sagt virker programmet kun, hvis modtageren af dine SMS beskeder også har installeret programmet på sin mobil.

Programmet, der kan downloades fra hjemmesiden, er den første version. Derfor vil teamet bag gerne have tilbagemeldinger fra folk, som har prøvet programmet, så de har mulighed for at rette op på eventuelle fejl og mangler.

På nuværende tidspunkt skal man bruge et USB kabel for at overføre programmet fra sin computer til mobilen. Forskerne har dog planer om at udvikle på SMSZipper, så det med tiden skal kunne overføres direkte fra mobiltelefon til mobiltelefon via infrarød eller bluetooth.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies