Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Webvideo: Nokia N93i - video som gammel VHS (produkttest)

Webvideo: Nokia N93i - video som gammel VHS (produkttest)

N93i er ikke, som Nokia siger, videooptagelser i DVD-lignende kvalitet. Det siger en TV-fotograf, der har prøvet produktet.

”Optag videoer i dvd-lignende kvalitet med op til 30 billeder/sek.”. Sådan skriver Nokia om deres dedikerede videomobil N93i – opfølger til N93.

For at efterprøve udmeldingen fra producenten, underkastede vi mobilen en test hos Anders Boe, der er professionel TV-fotograf. Han deltaget i en mængde produktioner fra nyheder til dokumentar, til forskellige landsdækkende tv-stationer.

Ifølge fotografen ligger Nokia N93i et pænt stykke under, hvad der kan forventes af en enhed, der profileres som ’videomobil’.
- ”Kvaliteten svarer til de første VHS-hjemmevideo kameraer. N93i kan slet ikke måle sig, med selv et billigt moderne videokamera”, er hans kontante udmelding.

Heller ikke det at, N93i også er en telefon, imponerer Anders Boe.
- ”Den er alt for stor, og ikke specielt køn. Selv ikke med dens spejlblanke forside bliver dette produkt et designstykke”.

Se interviewet på webvideo nederst i denne artikel.

N93 god nok til News

Selvom TV-fotografen Anders Boe skyder N93i ned, er det ikke alle der finder produktet lige ringe. Tidligere her på Mobilsiden.dk, har vi skrevet om TV 2 News, der op til stationens start, hjemkøbte omkring 20 styks Nokia N93.

Det er primært ved breaking news, at mobiltelefonerne spiller en stor rolle.
- Vi kan sende billeder og video ud til seerne, nærmest mens en begivenhed opstår. Ofte kan en enkelt medarbejder, med en kameramobil, være først på pletten, og altså bringe materiale på tv-skærmen, før et rigtigt kamerahold kommer frem", fortalte Morten Brandstrup fra TV 2 News tilbage i december 2006.

Morten BRandstrup bekræfter overfor Mobilsiden.dk at de stadig bruger N93, men at de senest også har suppleret med Nokia N95.

Webvideo: Interview med TV-fotograf Anders Boe

Læs også...

N93i, opfølger til Nokia N93 (jan 2007)
TV 2 News laver nyheder med N93 (nov 2006)
Anmeldelse: Nokia N93 (aug 2006)


Nokia N93i - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies