Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   WiMP - den bedste musiktjeneste i Danmark

WiMP - den bedste musiktjeneste i Danmark

TEST: Musiktjenesten WiMP fra Telenor er på flere områder mere interessant end rivalen TDC Play. Vi har testet, hvor godt musikken spiller.

Tanken bag WiMP er at give kunder hos Telenor adgang til at høre musik på mobilen og computeren, altså grundlæggende samme princip som på TDC Play (og YouSee Play). Forskellen på de to tjenester er dog ret tydelig.

Mens TDC Play primært fungerer ved at brugerne downloader musikken til deres computer eller mobiltelefon (på computeren kan musikken dog streames, red.), så spiller Telenor WiMP musikken direkte over dataforbindelsen. Man skal således ikke downloade sangene - blot afspille dem.

Fordelen hos TDC Play er, at det ikke kræves at internet-forbindelsen er tilsluttet for at musikken kan afspilles. Desuden er tjenesten gratis at bruge for kunderne, da den er inkluderet i abonnementet.

WiMP koster enten 49 eller 99 kroner om måneden (inkl. den datatrafik tjenesten bruger). Spørgsmålet er dog, om det er pengene værd.

Flere millioner sange - men alligevel huller i samlingen

Udvalget er enormt i WiMP. Selvom der mangler enkelte mystiske 80'er sange i kataloget, finder man altid noget, der er værd at høre.

Der er det meste - fra Lars Lilholt til Lady Gaga - men ikke The Beatles og Shu-Bi-Dua.

Vi har i testperioden lavet en hel del stikprøve-søgninger, og der tegner sig et billede af, at alle tjenester har samme udvalg.

Lidt firkantet sagt; Det som findes - findes i alle tjenesterne TDC Play, Apple iTunes Store og Telenor WiMP. Og det som ikke findes - f.eks. The Beatles er ikke tilgængelig nogen af stederne.

Utroligt brugervenligt

Adgangen til WiMP på PC og Mac sker via et softwareprogram, der skal installeres. Når den korrekte adgangskode er angivet, åbnes det, som bliver din personlige musiksamling.

Der kan findes inspiration i playlister, albumlister og genrelister samt "nye" og "anbefalede albums". Naturligvis kan man også søge efter egne favoritter.

Det smarte er, at albums kan markeres med en stjerne, hvorefter det optræder i kategorien "mine favoritter" som derfor med tiden, bliver ens egen samling af yndlingsmusik.

Ved visningen af det enkelte album kan der let tilføjes enkelte sange til en personlig spilleliste (eller flere). Dermed kan der oprettes musiklister til enhver lejlighed.

Hør musikken på mobilen

Der hvor WiMP bliver overdreven lækker at bruge, er på mobiltelefonen. Telenor har en applikation til henholdsvis Android og iPhone, som praktisk talt flytter musikken over på mobilen.

Alt musik, spillelister m.v. er tilgængelig på mobilen, uden man som bruger skal gøre noget som helst for det selv. Du kan altså med få klik afspille alt musikken "i marken" - blot der er hul igennem på mobilens dataforbindelse.

Når musikken spiller vises albumcoveret og et let slide med fingeren, får afspilningen til at springe frem til næste sang. Det er både let at bruge - og ser i øvrigt godt ud grafisk.

Du kan også få adgang til musik, hvor der ikke er mobildækning - det kræver blot aktivering af 'offline-tilstand', som gør det muligt, at hente spillelisterne ned på mobilen.

Lydkvaliteten på såvel computeren som mobilen er i øvrigt rigtig god - og man glemmer hurtigt, at der er tale om musik, der ikke ligger på ens egen enhed.

Konklusion: Er WiMP pengene værd?

Gider du ikke bøvle med overførelse af sange fra computeren til mobilen - eller tænke over musikformater og hvordan album covers sættes på sangene, er Telenor WiMP noget for dig.

Al betjening er gjort ualmindelig let, og det er virkelig en fornøjelse, at alle favoritsange helt automatisk er tilgængelig, der hvor man er.

Jeg synes dog ikke, at WiMP giver nok forslag til musik. F.eks. mangler der på forsiden mulighed for at spille aktuelle hitlister inden for forskellige genre. Desuden er man MEGET afhængig af, at 3G-forbindelsen på telefonen virker.

Hvis den pludselig mister forbindelsen, stoppes afspilningen, og man må genstarte mobil-applikationen. Desværre starter musikken ikke igen hvor man stoppede - den skal altså findes frem på ny.

Samlet set fremstår WiMP meget mere moderne end TDC Play - særligt det, at man ikke skal downloade, og bare har musikken med sig, er rigtig rigtig fedt. Tilgengæld er TDC bedre til at foreslå musik og hitlister.

WiMP vil jeg vurdere som den aktuelt bedste musiktjeneste i Danmark. Fem ud seks stjerner.

Læs også:
 - Mere om Telenor WiMP

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin 17-07-2010 09:25:29

Du skriver i din artikel at man kan få Wimp til iPhone. Det er ikke helt rigtigt.. Det er korrekt at der bliver arbejdet på sagen. Men der er endnu ikke fundet en løsning pga. apples "boycut" af Adobe. (Wimp er baseret på Adobet Air).

0 0
Martin 17-07-2010 09:28:45

Nu kiggede jeg lige lidt videre.. Kan se at det norske telenor kunder har fået adgang til WiMP gennem App Store.. Så det er vel kun et spørgsmål om tid før det kommer til Danmark.

0 0
Mobilsiden.dk 17-07-2010 10:56:50

Hej Martin. Det tror jeg du har HELT ret i :)

0 0
Kim Sørensen 11-05-2010 11:27:11

Den officielle klient kan hentes her:
http://opdagelse.telenor.dk/Bliv-underholdt/Musik/WiMP-paa-mobilen/

0 0
TorbenK 11-05-2010 12:57:45

Fandt den i går aftes.. Og den virker. :)
Tak.

0 0
TorbenK 10-05-2010 14:02:51

Jeg kan heller ikke få det til at virke. Jeg kan ikke få lov at logge på..
GRRR

0 0
ronja 09-05-2010 12:54:29

Årsagen til at du ikke har kunnet få noget at vide fra telenor er at, den version der er linket til at givet at medarbejdere hos telenor. og jeg tror ikke at det vat meningen at den skulle ud i offentligheden..

0 0
Mobilsiden.dk 04-05-2010 20:35:01

Jeg har fået besked fra Telenor om, at tekniske udfordringer har gjort, at WiMP først lander i Android Market, torsdag den 6. maj 2010.

0 0
TorbenK 05-05-2010 15:08:49

Hej John G.
Tak for det.
Jeg synes det er seriøst dårligt, at det ikke står noget sted på telenor.dk. Men det kan hverken du eller jeg jo gøre noget ved.. :)

0 0
pip 06-05-2010 12:15:56

Hej alle.
Den version der bliver linket til ovenfor er en beta-version og der er derfor fortsat fejl på den. Telenor arbejder på hurtigst muligt at få den ud på Android market i en fejlfri version.

0 0
TorbenK 04-05-2010 12:36:42

Hej Jacob

Tak for din vejledning. Det er lidt dårligt, at jeg ikke har kunne vriste denne oplysning ud af Telenor, trods gentagne henvendelser.
:)
Det virker fint. :)

0 0
Thomsen83 04-05-2010 11:30:37

Nu har jeg selv brugt begge 2, og jeg synes bestemt at WiMP kører meget bedre end PLAY. For det første er jeg hamrende irriteret over, den fornyelse den skal hente af DRM. For det andet vil på ingen mulig måde synke op fra min bærbar, og TDC vil ikke hjælpe til pga. det virker fint på min stationære.

MEN! jeg vil osse mene denne anmeldelse mangler noget indsigt. Han konstatere så udemærket at f.eks The Beatles mangler, dette skal nok findes i grunden til at The Beatles ikke vil understøtte digitale online-medier, som f.eks. AC/DC og Metallica heller ikke vil det.

0 0
Jacob Mortensen 04-05-2010 11:13:53

Åbn browseren på jeres Android mobil, og gå ind på http://wimp.no/android/wimpDK_b2.apk, så henter den automatisk applikationen ned på mobilen. Når den er færdig skal I trykke på den, så den begynder at installere. Det kan være at den brokker sig over, at det er fra en ukendt kilde. I så fald skal I klikke på Indstillinger og sætte flueben i Ukendt kilder og derefter trykke på tilbage-knappen. Prøv derefter igen at installere.

0 0
TorbenK 03-05-2010 23:22:53

Jeg synes WiMP virker godt. Men hvor har du fundet Android applikationen? Den er tilsyneladende ikke på telenor.dk ?!

0 0
03-05-2010 21:35:30

Hvornår har du sidst prøvet TDC Play ?
Der har man kunnet streame i flere måneder !!

Prøv at lave en ny anmeldelse og baser den på en reel test.

0 0
Mobilsiden.dk 04-05-2010 09:17:32

Hej Jesper.

Tak for din kommentar.

Det som vi skriver er, at man hos TDC "primært skal download musikken" - mens man hos Telenor streamer al og altså intet downloader.

Jeg har dog tilføjet en parentes som præciserer det en smule. Det ændrer dog ikke på, at man ikke hos TDC kan streame musikken på mobilen.

0 0
Morten 07-05-2010 00:59:45

Er der nogen, der kender noget til Telias Fri Musik service? Er den lige så god som Wimp og Play?

0 0
Om brug af cookies