Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   WOOFit - mini bluetooth højtaler med mega lyd (produkttest)

WOOFit - mini bluetooth højtaler med mega lyd (produkttest)

TEST: Den trådløse højtaler WOOFit fra SACKit ser meget beskeden ud, men lyden er imponerende!

Det første indtryk – Hvad var det?!?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke havde høje forventninger til WOOFit, da jeg fik kassen ind ad døren.

WOOFit kommer i en papæske på størrelse med dem der også indeholder mobiltelefoner. Fronten af æsken påstod, at den indeholdt den ultimative transportable højtaler, mens der på siden var påstande om diverse ekstra funktioner.

Af med låget! Og her gemte sig en lille……meget lille cylinderformet højtaler, på størrelse med en æske tændstikker. Helt ærligt, så var mine forventninger til denne ”dåse” ikke ret store.

WOOFit er hovedsageligt udført i metal, men med en kant nederst i plastic. I denne plastickant er der USB-indgang, jackstik, on/off-knap og fire anonyme knapper: ”M”, Play/pause, ”+” og ”-” afspilning, indstilling og volumen-kontrol.

Eneste lille malurt ved designet er on/off-knappen, der virker lidt mere plastic-agtig end de øvrige knapper. Det er synd, for resten af enheden er faktisk meget gennemført.

Designet er pænt, enkelt og med anonyme knapper, der falder naturligt ind i højtalerens samlede design.

Højtaleren kan oplades via en USB-indgang. Batterikapaciteten er på 430 mAh og det har under testen givet næsten tre timers musik, uden opladning.

Der medfølger et 2-i-1 opladerkabel, der enten kan tilsluttes en mobiloplader eller en USB-port i en computer.

Lyden – overrasker enormt positivt

Første gang jeg klikkede den lille plastik on/off-knap i on-position, begyndte det at suse fra højtaleren. Mine forventninger faldt nok proportionelt med mit hævede øjenbryn, men det skulle kort efter vise sig, at blive gjort til skamme.

Da jeg tændte bluetooth-forbindelsen på min smartphone og parrede telefonen med højtaleren, blev der pludselig helt stille fra højtaleren.

Jeg åbnede Spotify, valgte en spilleliste og trykkede start…

Woooooowwww! – en klar og velbalanceret lyd strømmede ud af den lille enhed.

Om det var på grund af mine lave forventninger eller den uovertrufne lyd, ved jeg ikke, men imponeret det var jeg!

WOOFit kan af fysiske årsager ikke levere en dyb bas, da kapaciteten er begrænset til det lille kabinet. Alligevel har SACKit formået, at få det optimale udbytte af lyden og bassen.

Personligt kan jeg godt lide en god dyb bas, men når jeg ser på, hvad man får med WOOFit, kan jeg godt gå på kompromis. Her er det størrelsen der er prioriteret og så må man undvære den lyd man har på sit anlæg i stuen.

Dermed ikke sagt at der er dårlig bas i WOOFit – tværtimod, der er en god balance mellem diskant, mellemtone og bas.

Mit stue-anlæg kan jeg dog på ingen måde tage med i lommen, hvorfor det også vil være uretfærdigt at sammenligne de to enheder.

Mange små højtaleren har de med at udsende en forvrænget lyd.

Dette er som udgangspunkt ikke tilfældet med WOOFit. Dog skal man være opmærksom på, at volumen på f.eks. smartphone eller tablet ikke skal skrues meget mere end til cirka 80 procent, da det ellers vil give en forvrænget lyd. Brug i stedet ”+” og ”-” på højtaleren til at skrue højere op.

Hvis man skal sige lidt negativt om WOOFit, så er det, at uanset hvilken enhed jeg har haft tilsluttet, så har jeg oplevet, at den i løbet af et par timers afspilning har haft 3-4 korte udfald, hvor lyden forsvinder helt. Den er dog kommet tilbage igen et par sekunder efter, men det gør selvfølgelig, at man stopper op og tænker: ”Hvad f…..”

- Der har været udfald både når jeg streamede musik og når jeg spillede musik der var lagret på min telefon, hvorfor jeg antager, at det er den trådløse bluetooth-forbindelse der fejler en gang i mellem.

Men der er mere - FM radio, afspilning via SD-kort og håndfrit mobilsamtale

Med den fysiske størrelse på højtaleren, burde det næsten være umuligt at fylde mere elektronik og funktionalitet ind i dåsen. Men det er langt fra tilfældet.

WOOFit lover også funktionaliteter som FM-radio, bluetooth-reciever, afspilning via microSD-kort og trådløs mobilsamtale.

Det medfølgende USB-kabel kan fungere som antenne til FM-radio, og hvis man nærlæser brugsanvisningen, er det også muligt at slå enheden over på radio og efterfølgende søge efter kanaler.

Det er dog ikke intuitivt, hvorledes der skiftes mellem de forskellige funktioner, hvis man ikke lige har brugsanvisningen ved sin side, eller har prøvet det mange gange.

I bunden af enheden er en indgang til et microSD-kort, der gør højtaleren i stand til, at afspille musik lagret på hukommelseskortet. En smart funktionalitet, men jeg kan ikke helt komme i tanke om, hvornår jeg selv ville bruge det, da højtaleren jo er lagt an på streaming via bluetooth fra en smartphone eller tablet.

WOOFit kan også fungere som en bluetooth-reciever. Det vil sige en enhed der modtager musik via bluetooth og sender den videre til f.eks. et musik-anlæg.

Højtaleren har en AUX/jack-udgang, der gør at enheden kan tilsluttes musikanlæg. Lyden kan derefter streames fra mobilen til enheden, der så sender lyden til musikanlægget, med endnu større lyd til følge.

Sidst men ikke mindst så har WOOFit en indbygget mikrofon, der kan omdanne højtaleren til en trådløs samtale-enhed til mobilen.

Hvis man modtager et mobilopkald mens højtaleren er tilkoblet, vil man kunne besvare opkaldet ved et tryk på Play/Pause. Herefter virker den som ethvert andet trådløst headset eller højtaler.

Lyden ved telefonopkald er gennemsnitlig med en smule baggrundsstøj, men hvad kan man snart forvente mere, af den lille ”dåse”?

Konklusion – Du tror ikke på det, før du selv har hørt det

Jeg kan stadig blive forundret, når jeg ser på den lille ”dåse”, og tænke på hvordan der er blevet plads til den imponerende lyd, og store funktionalitet i den lille enhed.

Det kan uden tvivl virke som en lang salgstale for produktet, men når noget imponerer, fortjener det også ros og i dette tilfælde næsten skamros.

Jeg har vist enheden til mange mennesker, og ikke én har ikke været imponeret over dens formåen.

Alene med den store lyd der strømmer ud af WOOFit, burde den have topkarakter, men desværre trækker de korte ”sendeudfald” og den ikke så intuitive betjening af de mange funktioner lidt ned.

WOOFit fra SACKit får derfor 5 ud af 6 stjerner, men som min gamle matematiklærer ville have sagt, så er det 5 store stjerner!

WOOFit har en vejledende udsalgspris på 599 kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Manny 21-10-2013 20:36:03

Hej, jeg har set disse tilsvarende BT højtalere fra iHome hos http://www.cableman.dk. Det smarte ved dem er at man kan “serie-forbinde" dem. Kan man det med Sack-it? Manny

0 0
Manny 21-10-2013 20:34:15

Skriv din kommentar til artiklen her..

0 0
Ruca 30-09-2013 22:25:38

denne lille djævel, vandt jeg i en konkurrence :P lige som du, var jeg yderst skeptisk da jeg fik den, og tænkte: "ja ja.. den kan vel bruges på stranden..." MEN jeg må indrømme her 3 måneder efter modtagelsen af denne fantastiske lille sag, bliver den brugt mere end mine Logitech højtalere XD og ALLE mine veninder har spurgt hvor de kan få en ;)
jeg vil også lige påpege at der står den holder ca 3 timer på en opladning, meeeeen efter en 6-7 timer i haven, uden brok over manglende strøm,er jeg endnu mere imponeret :D

den kan Klart anbefales :D

0 0
mik 07-03-2013 20:33:33

Jeg genlæste lige om usb-in.

Jeg forstår det godt, men det bestyrker min ide om at din testmodel ikke svarer til den generelt udbudte midel i Dk

Michael

0 0
mik 07-03-2013 20:30:03

Hej Søren.

Jeg er dybt skuffet over de ukorrekte oplysninger i din anmeldelse. Jeg har købt en woofit, hovedsageligt for at bruge den som bluetooth receiver til mit anlæg.

Men den har kun aux-in. Jeg kan se andre har oplevet det samme. Kan du ikke oplyse hvilken model du har afprøvet? Og ja, jeg kunne have tjekket specs ordentligt, men jeg købte en i den blå og på de sites jeg har set ser det ud som om der kun findes en model

Når man slår sig op som seriøst test-site (hvilket jeg synes I generelt er) synes jeg at man bør tjekke om den model man anmelder svarer til den model der udbydes. Det virker som om det i den grad er kikset her. Er der to minijack tilslutninger i din testmodel?

Din udredning om aux-in/out og usb er rent volapyk for mig. Prøv lige igen.

Mvh
Michael

0 0
Martin 08-03-2013 13:15:07

Jeg mailede med Søren Meldgaard i starten af januar og gjorde opmærksom på at der fandtes to udgaver af højttaleren, med og uden aux-udgang. Jeg opfordrede ham også til at gøre opmærksom på dette i anmeldelsen.

Søren skrev at han ville følge op på det, men fik det desværre ikke gjort, som du kan se.

Selv fik jeg byttet min hos forhandleren til en med aux-udgang.

0 0
mik 08-03-2013 17:14:41

Jeg har kontaktet sack-it.
De siger at udgaven uden out er en "fejlleverence" og tilbyder også at ombytte:-) fint.
Det lidt underlige er at der i manualen faktisk ikke nævnes at der er out, mens der på bagsiden af æsken står at der er phones- out.

0 0
Søren Melgaard 07-01-2013 09:04:02

Hej og tak for jeres kommentarer!

Jeg vil gerne slå fast at enheden vi har på prøve HAR aux out - Dvs. du kan streame via bluetooth til højtaleren og via et jack-to-Jack stik få musikken ud via dit anlæg i stuen.

Vi har testet det, og det virker!

Der hvor der måske kan opstå en lille misforståelse, er omkring audio-in.

Her skal anvendes et kombineret USB-to-jack stik, der følger med højtaleren.

Det betyder, at ønsker du at afspille musik fra f.eks. en MP3-afspiller, så tilsluttes et jack-stik til afspilleren og USB-stikket i højtaleren.
USB-stikket fungerer altså som aux-in.

Håber det bringer lys over eventuelle spørgsmål.


Med venlig hilsen

Søren Melgaard
Mobilsiden.dk

0 0
mik 07-03-2013 20:35:12

Herunder

0 0
Martin 04-01-2013 12:48:02

John, det er ikke en aux-out tilslutning. Det er en aux-in som kan anvendes til at slutte fx en mp3-afspillert til højttaleren uden bluetooth.

Jeg købte en til mig selv i julegave, og du har helt ret: Den lyder fantastisk i forhold til størrelsen.

0 0
Martin 04-01-2013 12:49:57

Hov, det var jo ikke John som lavede anmeldelsen

0 0
Villiam 19-12-2012 18:57:03

man køre 2 stks i stereo eller er det kun 1 af gangen ?

0 0
Peter Nielsen 24-10-2013 11:08:13

Hej Villiam

Man skal kun købe en af gangen.

Jeg ved det kan fås på http://www.GadgetCity.dk hvor fragten er gratis.

0 0

Om brug af cookies