Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Z310i (produkttest): lækker klapmobil fra Sony Ericsson

Z310i (produkttest): lækker klapmobil fra Sony Ericsson

Sony Ericssons Z310i er en god basistelefon til personer, som sætter et lækkert design over diverse specialfunktioner. Derudover er det utrolig let at navigere på mobilen.

Design

Z310i er en klaptelefon, som er meget let at åbne. Modellen findes i hele tre forskellige farver; Pink, sort og orange. Jeg var så heldig at få tilsendt den pinke model, som faldt helt i min smag. Den var super sej, og hver gang jeg hev mobiltelefonen op af min taske, vakte den opmærksomhed. Folk spurgte interesseret til, hvilken model det var.

Da mobilen også kommer i farverne bronze og sort, kan man sige, at den både henvender sig til kvinder og mænd.

Selve designet er utrolig lækkert og stilrent, og telefonen ligger ret godt i hånden. På forsiden og indeni telefonen synes der at være kælet for materialerne. Til gengæld virker materialet på bagsiden lidt for meget som noget billigt plastik.

Den ydre skærm er lækkert integreret i mobiltelefonens design. Den er diskret gemt under overfladen - lige indtil man modtager en SMS, hvorpå der kommer et lille kuvert-ikon frem, eller man modtager et opkald, hvorpå der vises, hvilket nummer som ringer. Det er super godt lavet og bestemt en af de ting, som fik mig til at falde pladask for designet.

Hvad angår tasterne, ligger de utrolig tæt på hinanden. Det kræver en smule tilvænning, når man skriver SMS’er. I starten var det i hvert fald lidt svært for mig at skrive med den samme hastighed, som jeg ellers gør. Men efterhånden har jeg vænnet mig til det, selvom jeg gerne så, at tasterne var lidt mere adskilte.

Brugervenlighed

Der synes at være kælet for brugervenligheden i Z310i. Telefonen er super let at navigere rundt i. Man går blot ind i menuen, hvor alle tilgængelige ikoner straks kommer frem.

Navigationstasten matcher i farven med designet, hvilket i mit tilfælde betød, at den var pink. En lækker detalje, som fuldender designet.

Funktioner

Funktionsmæssigt er Z310i ikke noget teknisk vidunder, men den byder dog på SMS, MMS og opkald, som er det, der kendetegner en basistelefon.

Z310i har et VGA-kamera på 0,3 megapixel, hvilket ikke er det helt store. Men ved det helt rigtige lys kan man dog få lidt glæde af kameraet.

Når du skal skrive SMS’er byder modellen på prædikativ tekstindtastning. Det vil sige, at du kan skrive en SMS med færre klik, end du plejer. I ægte Sony Ericsson-stil kan telefonen nemlig forudse det ord, du skriver og dermed færdiggøre det for dig. Dette havde jeg stor fornøjelse af, da jeg ret ofte skriver SMS’er.

En af de lidt sjove features i Z310i er, at man kan tildele sine kontakter i telefonbogen farvede lyseffekter. Derved kan man ved indgående opkald se, hvem der vil have fat på en, og i givet fald vælge ikke at tage imod opkaldet, hvis det skulle være arbejdet eller skolen, der ringer.

Z310i har mp3-ringetoner og Bluetooth. Derudover har den ”Picture Blogging” , hvorved man kan uploade billeder til sin blog på nettet. Desuden kan man dele sine billeder med vennerne og veninderne via MMS. Til de spillelystne findes der også et par spil i mobiltelefonen. Så det er bare med give sig i kast med det.

Konklusion

Z310i er en god basistelefon til dem, der går efter et lækkert design. Den er utrolig let at navigere rundt i, men er du til tekniske finurligheder, finder du det ikke her. Tasterne synes at være placeret lidt for tæt på hinanden, men får du først bugt med det, kan du skrive SMS’er ret hurtigt.


Sony Ericsson Z310i - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies