ZTE Nubia Z5 anmeldelse – God kinesisk maskinkraft [MOBILTEST]

Kinesiske ZTE har med Nubia Z5 et rigtig godt bud på en telefon, der appellerer til den almindelige bruger

ZTE Nubia Z5 anmeldelse – God kinesisk maskinkraft [MOBILTEST]

Det er ikke genkendelse, der er den første følelse, der dukker op, når man tager en Nubia Z5 op i hånden. Kinesiske ZTE er ikke et velkendt navn i Danmark på højde med Samsung, Apple og Nokia, men efter nogle dage med deres 5” Z5, synes jeg faktisk, det er en skam, for det er en god telefon.

Den er lidt kantet i sit design, men stil er jo en smagssag, og jeg er egentlig rimelig godt tilfreds med det, og følelsen er langt fra plastikagtig, som nogle andre asiatiske selskaber i galaksen kan beskyldes for. Bagsiden er med en mat finish, og skærmen ligger i en aluminiumsramme, som alt i alt giver et rigtig fint visuelt udtryk.

Softtouch bagsiden er behagelig og aluminiumsrammen giver en snert af klasse

Knapperne er udført i lignende minimalistisk stil. Hvor eksempelvis HTC har tegn for deres knapper, har Nubia Z5 en cirkel i midten og en prik på hver side. Det er med til at bibeholde det rolige og stilrene design.

Telefonen føles også ganske solidt bygget, hvis man prøver at rykke og vride en smule i den, og det er et plus. Ikke at man går og prøver og dreje halsen om på sin telefon til daglig, men det er rart at vide, at telefonen har det fint i lommen, selvom man løber lidt rundt. Godt nok er tænd/sluk knappen lidt leddeløs, men alt i alt er det en meget robust telefon.

Med 441 PPI er skærmen skarp, uanset hvor tæt man kommer på. Farverne er mættede, kontrasten høj og eneste svaghed er lysstyrken, som kan komme til kort udendørs.

Velfungerende og glidende præstation

Nubia Z5 præsterer glimrende. Alle menuer kører glidende og uproblematisk, og også mere krævende apps som Real Racing 3 og Plants vs. Zombies 2 kører ganske godt. PvZ 2 hænger en anelse, når en bane skal klargøres, men i selve gameplayet kører grafikken og spillet stabilt, og det samme kan siges om 3D-racerspillet Real Racing 3.

Indeni sidder en 1,5 GHz firekernet Qualcomm S4 chip med 2 GB RAM, og sammen med en 5” Full HD skærm med en pixeltæthed på 441 ppi, er Nubia Z5 en telefon, der kan klare de flestes behov inden for spil og film.

Større apps som de mere datatunge spil er Nubia Z5 en anelse længere om at hive frem, men det er kun mærkbart, når man sammenligner direkte med andre af de kraftige telefoner. Z5 har desuden ingen port til microSD-kort, så man må nøjes med de indbyggede 16 GB lagerplads.

Batteriet holder generelt rimelig godt igennem en dag, men spiller man krævende spil og virkelig ikke holder igen med telefonens ydelse, kan man komme rimelig hurtigt i bund. Godt nok er det længe at spille racerspil på en mobiltelefon, men der er cirka tre timers intenst racerløb, inden Nubia Z5 og dens 2300 mAh batteri må give fortabt.

Opladningen af den kinesiske telefon er rimelig hurtig, og telefonen bliver ladet op til bristepunktet på lige godt to timer.

Applikationsbakken er væk, og det giver Nubia Z5 en bismag af Apples iOS. Selv menu- og tilbageknappen er gemt bag røde lysdioder.

Det bløde indre

Softwaremæssigt er der ikke meget at sige om Nubia Z5 fra ZTE, da der ikke er de helt vilde apps eller programmer at berette om. Der er selvfølgelig alle de klassiske basisprogrammer som en kalender, et ur med både alarm og nedtælling, notesblok og lignende, men derfra er det op til en selv at fylde på, så telefonen passer.

Det kan ses som en ulempe for nogle, at der ikke er alle mulige fancy funktioner, man ikke finder andre steder, men på den anden side går der ikke noget plads til spilde på noget, man ikke selv har downloadet.

ZTE har heller ikke en samlet oversigt over alle apps, som ligger i en mappe i deres brugergrænseflade, som man ellers kender fra Android. Alle apps ligger, som man ser det på Apples produkter i en kontinuerlig strøm, som man skal bladre igennem. Det er med til at give ZTE Nubia Z5 en anderledes følelse at have i hånden, end de fleste andre Android telefoner, man støder på.

Generelt gode detaljer fra kameraet på Nubia Z5 i dagslys.

Fornuftigt kamera

Det primære kamera bagpå er på 13 megapixel, og det er et ret pænt tal. Tit og ofte kommer billedkvaliteten dog lige så meget an på det software, der behandler de pixels, der kommer ind gennem linsen. Er man til selfies, kan Nubia Z5 også levere et 2 megapixel frontkamera.

Under de optimale forhold tager kameraet rigtig flotte billeder med en fin kontrast og skarphed, så detaljerne står frem, hvor fokus ligger. Nubia Z5 kan blive udfordret, når der ikke er så meget lys til rådighed, men ude i dagslyset kan der komme nogle flotte billeder ud af den kinesiske telefon.

Billederne falder bestemt ikke igennem, når man sammenligner med andre telefoner i samme kategori, men skal man ud og tage professionelle billeder, er der altså en grund til, at der stadig findes kameraer, der ikke også er telefon og computer og videoafspiller.

På videofronten gør Nubia Z5 det godt, den høje bitrate på 20 mbps ved 30 billeder per sekund er mere end godkendt. Film på Z5 er detaljeret, veleksponeret men lydsporet kan til tider blive mudret.

Videoprøve fra Nubia Z5

Opsummering

ZTE Nubia Z5 er en glimrende telefon, der sagtens kan begå sig blandt de mere kendte fabrikater, der har et bedre fodfæste i vores lille andedam. Den simple brugergrænseflade og de gode præstationer hele vejen rundt gør, at telefonen passer til de fleste. Især dem, der gerne vil prøve kræfter med en topmodel, men ikke helt er sikre på, om man er klar til at betale 4-5000 for de allersidste nye vil kunne bruge denne som en forsmag.

Telefonen er ofte til at få for omkring 2000 kroner hos Elgiganten, og ligger prisen der, er der ikke mange telefoner, der giver dig mere for pengene. Den vejledende pris er omkring 2600 kroner, og er den ikke at finde billigere end det, må Nubia Z5 blive en stjerne fattigere.

Fordele
+ Meget let, men stadig solid
+ Følelse af en topmobil
+ Godt med hestekræfter
+ Hurtig opladning og fornuftigt batteri
+ Ingen fylde-apps fra fødslen 

Ulemper
– Billedekvalitet i svagt lys
– Ingen microSD-port

Alt i alt:
5 ud af 6 stjerner

Efterfølgende om sagen

Efterfølgende tog fortællingen en ny drejning. mobilsiden har bragt sagen videre. 6/3/2014 publicerede redaktionen artiklen; Gorilla Glass chef kritiserer safirglas til smartphones – Du finder artiklen her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..