Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   3GSM: 6110 Navigator fra Nokia

3GSM: 6110 Navigator fra Nokia

6110 er navnet på den første mobil med GPS fra Nokia, som henvender sig til det brede marked.

6110 Navigator er navnet på Nokia nye mellemklassemobil med GPS. Modellen er den først af de mobiltelefoner med navigation i den billigere ende af mobilskalaen, som Nokia lovede, vi ville se i 2007.

Med en pris på omkring 3.400 kroner henvender Nokia 6110 sig til et bredt marked. Modellen har integrerede kort og ruter. Navigation foregår ved en enkel berøring på telefonens one-touch navigations-knap.

Det skulle efter sigende være nemt at se sin nuværende position på kortet og søge efter destinationer, finde specifikke ruter eller lokalisere eksempelvis restauranter, hoteller eller forretninger, som er i nærheden. Med den medfølgende fulde turn-by-turn 3D-navigation foreslår Nokia 6110 Navigator den bedste rute til at komme frem til et bestemt sted både i bil og til fods. I den forbindelse sikrer tydelige taleinstruktioner og drejepile på kortet, at man kommer den hurtigste vej til den ønskede destination.

Når man køber modellen, hører der et lokalt kort med, som allerede er installeret på hukommelseskortet. Yderligere kort og indhold kan købes online og hentes ned på mobiltelefonen.

Udover GPS har Nokia 6110 HSDPA på op til 3,6 MbPs, der sikrer hurtig og trådløs forbindelse til internettet. Der er også push e-mail og en feature kaldet tekst-til-tale-funktion, der kan læse e-mails højt.

På funktionssiden har 6110 også 3G, et kamera med to megapixel og integreret blitz. Kameralinsen er dækket af en klap, så den ikke bliver ridset. Modellen kan også optage videoklip, som man kan se på den 2,2 tommer store QVGA-skærm med 16 millioner farver.

Den nye GPS-mobil til det brede marked har styresystemet Symbian OS, som giver adgang til en række S60 applikationer, herunder Mobile Search og spil.

Nokia 6110 ligger klar til salg i butikkerne i løbet af andet kvartal af indeværende år.

Video: Nokia 6110

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies