Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   3GSM: En ny Neonode er født

3GSM: En ny Neonode er født

Neonode N2 er nu en realitet. På deres 3GSM stand fremvises den lille nye af en række svenske sygeplejersker. Afkommet er en meget fiks lille enhed.

Vi har allerede bragt rygterne, der sagde, at Neonode ville præsentere en ny model på 3GSM messen (læs her).

Vi har nu ikke bare konstateret, at rygterne talte sandt. Vi har også haft fornøjelsen af at se Neonode N2 i levende live. Dog har vi også måtte konstatere, at modellen ikke har WLAN, som rygterne foreskrev engang.

Enheden er ekstrem lille og fiks, som den jo skal være, når man tænker Neonode. Den har ingen knapper på fronten. De eneste knapper den har, er et par stykker på siden, så man blandt andet kan skrue op og ned for lyden.

Navigation

Navigationen foregår udelukkende ved at lade fingrene glide hen over den trykfølsomme skærm.

Ved startskærmen har man tre valgmuligheder, alle tre muligheder kræver, at man lader fingeren glide fra bunden af skærmen til toppen. Afhængig af hvor på skærmen man trykker, aktiveres den respektive menu.

Tager man for eksempel midten af skærmen, toner et numerisk tastatur frem på skærmen, og man kan foretage et opkald. For at ringe op skal man bevæge fingeren nederst på skærmen fra venstre mod højre - for at lægge på den modsatte vej.

Denne operation betegner meget godt måden at navigere rundt i menuerne, det foregår udelukkende ved den berøringsfølsomme skærm på en ganske innovativ måde. Det er ganske svært at mestre på fem minutter, men ser man på de folk som fremviste modellen, så det ganske enkelt ud, så det er jo nok bare et spørgsmål om lidt tilvænning - ifølge fremviserne en halv times tid.

Desværre kan man ikke lave nogle genveje fra startskærmen, man skal altså ind i menuen (som aktiveres ved at køre fingeren op i venstre side af skærmen) før man kan skrive en besked eller tilgå kalenderen. Dog kan man selv flytte rundt på menuikonerne, så man kan lægge de mest brugte op i toppen.

Design

Meget mindre bliver en telefon med en 2” skærm altså ikke. Der er ikke meget dødvægt, der plager Neonode N2.

Designet er ganske enkelt betagende. Der står ikke hverken D&G eller Prada på, men det er nu lykkedes at lave en lille og stilren telefon.

Specifikationer

Quadband (GSM 850, 900, 1800 og 1900)
Bluetooth (dog ikke stereo)
2” farveskærm med 65k farver
2 Megapixel kamera med video funktion
Mp3 afspiller
Mulighed for udvidelse af hukommelse med miniSD kort
Vægt: cirka 70 gram
Standby tid: 200 timer
Taletid: 4 timer.

Prisen på den nye Neonode oplyses til at være cirka 3.000 kroner og den skulle komme til Maj oplyser personalet i standen.

Neonode fremvises på 3GSM


Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies