Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   3GSM: Video på mobilen med Flash Lite fra Adobe

3GSM: Video på mobilen med Flash Lite fra Adobe

Flash Lite 3 fra Adobe er på trapperne. Programmet gør det muligt at se video direkte på mobilen.

På 3GSM-messen i Barcelona har Adope netop præsenteret sine planer om at føje videofunktioner til deres nye version af programmet Flash Lite. Flash Lite er en variant af Adobe Flash Player, som er lavet specielt til mobiltelefoner og andre mobile enheder.

Flash Lite gør det muligt for mobilproducenter, operatører og udviklere at tilbyde flere tjenester og oplevelser til deres brugere. Den kommende version, Flash Lite 3, som understøtter Flash Video (FLV), vil blive lanceret i første halvdel af 2007.

På nuværende tidspunkt er der på verdensplan solgt mere end 200 millioner produkter, der understøtter Flash. Det er en tredobling sammenlignet med januar 2006. Der eksisterer mere end 300 mobiltelefoner og andre elektronikprodukter med indbygget understøttelse af Flash.

Flash Lite 3 bliver en vigtig del af Adobes produktfamilie inden for video, som også omfatter Adobe Production Studio til professionel videoredigering, Macromedia Flash 8 til video­programmering og Adobe Flash Media Server til distribution af video.

Adobes Flash-teknik har blandt andet fået en Emmy tv-pris for at have åbnet et nyt marked for distribution af video over nettet. Eksempelvis findes populære tv-serier som Lost og Desperate Housewives på nettet i FLV-format, og det er samme teknik, som ligger til grund for videofunktionerne på populære sites som YouTube og MySpace.

Flash Lite kommer til at understøtte det samme videoformat som Adobe Flash Player og kan håndtere streamet video, som sendes med Adobe Flash Media Server. Det giver brugerne adgang til et bredt udvalg af Flash Player-kompatibelt indhold.

Flash Lite kan køres på flere platforme - herunder Symbian S60 version 2 og 3, Microsoft Windows Mobile 5 samt i en række forskellige typer af indbyggede systemer.

Adobe Flash Lite 3 skulle ifølge planerne blive tilgængeligt for udviklere og producenter i løbet af første halvdel af 2007. Adobe vurderer, at der vil komme mobiltelefoner og andre forbrugerprodukter, som understøtter Flash Lite 3, på markedet i slutningen af året.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies