Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Alcatel vil vinde Danmark med budgetvenlige mobiler

Alcatel vil vinde Danmark med budgetvenlige mobiler

Alcatel gør klar til at indtage det danske mobilmarked. Det kommer til at ske med en god portion ydmyghed og tålmodighed.

Alcatel One Touch Idol 2
Alcatel One Touch Idol 2

Alcatel er netop nu på vej til Danmark med en lang række low-end og midrange mobiler.

Hele Alcatels imponerende store lineup blev vist frem på Mobile World Congress, hvor Mobilsiden.dk var forbi standen for at tage en snak med den danske salgschef, Søren Kragh, og franske Stéphane Pellerin, der er vicedirektør for Alcatel i Vest Europa.

Her fortalte de om Alcatels planer for at penetrere det danske marked.

Ydmyge og glade

Lige nu er Alcatel stort set ikke til stede i Danmark. Man kan dog finde en ældre ”highend” model i Elgiganten, Alcatel One Touch 8008X. Highend i Alcatel-sammenhæng dækker her over en mobil til små 1500 kroner.

Men snart vil hylderne bugne af Alcatel-mobiler – hvis det står til Alcatel.

Om det bliver hos operatørerne, eller på det åbne marked, fx i Elgiganten, Bilka eller lignende, er mindre vigtigt.

-”Vi tager hvad vi kan få. Og vi er glade og tilfredse, uanset, hvor meget de vælger at tage ind. Vil de købe bare 50 enheder, er det fint med os,” fortæller Søren Kragh.

Stéphane Pellerin supplerer, at de selvfølgelig meget gerne vil ind i varmen hos operatørerne, men at det er nemmere at blive accepteret på det åbne marked, så det er højst sandsynligt der, vi kommer til at se Alcatels mobiler i første omgang. Alcatel er dog lige nu i kontakt med de danske operatører.

Stærkt brand

Alcatel er et velkendt navn internationalt og i Danmark, inden for teknologi og telekommunikation. Det håber de at kunne drage fordel af, når Alcatel skal brandes som mobilproducent i Danmark.

-”Vi tror på, at vi har et brand, der er stærkere i forbrugernes bevidsthed [end konkurrenternes], fordi vi har været til stede i så mange år. Så bliver udfordringen bare at få overført brandet til også at inkludere mobiler,” siger Stéphane Pellerin.

Stéphan Pellerin med nyeste lineup af Pop-serien.
Stéphan Pellerin med nyeste lineup af Pop-serien.

Masser af modeller

Alcatels smartphone-lineup er usædvanligt stort, med forskellige serier, hvor kunden selv kan vælge skærmstørrelse, farve, dual-SIM eller one-SIM og om det skal være en 3G- eller LTE-mobil. I alt løber det op i 56 forskellige enheder (der dog ikke kun tæller smartphones).

Der findes tre serier i Alcatels smartphone-portefølje: Hero, der er highend-serien, Idol, der er mellemklasse og Pop, der er entrylevel, det vil sige primært henvender sig til folk, der skal have sin første smartphone – primært tweens og teenagere. Derudover har Alcatel en række featurephones, altså gammeldags, simple tryktelefoner.

Hvilke modeller vi kommer til at se på de danske hylder, er op til de danske forhandlere, siger Pellerin.

Priserne på Alcatels smartphones ligger fra 500 kroner til 3000 kroner. I de helt dyre modeller kan man for eksempel få en skærm på 6”, 13 megapixel kamera, octa-core processor og LTE – specifikationerne fejler altså ingenting, til den pris.

De helt simple mobiler findes helt ned til 100 kroner stykket.

Formentlig vil vi i løbet af andet kvartel kunne finde de nye Alcatel-modeller hos danske forhandlere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Lyck 05-03-2014 09:59:10

Når jeg tænker Alcatel og deres telefoner fra en næsten svunden tid, så er det bestemt ikke produkter der har interesseret.

Hvis Alcatel tror de er et stærkere brand end Samsung og Sony, så gætter jeg på at de bliver skuffet. Udover lave priser(som HUAWEII og LG også har), så har jeg svært ved at se hvad Alcatel vil komme med af nyheder på baggrund af artiklen.

Men på den anden side, hvis de kan overraske positivt, så er de velkomne

1 0

Om brug af cookies