Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Android på Nokias nye X

Android på Nokias nye X

Som ventet har Nokia lanceret sin første Android-drevne telefon ved MWC i Barcelona, nemlig Nokia X

På trods af et nærtstående opkøb fra mægtige Microsoft har Nokia præsenteret sin nye Nokia X - firmaet første telefon med Googles Android-system. Telefonen har været genstand for mange rygter, men nu er katten ude af sækken, og Nokia X er klar til at hilse på verden.

Microsoft fornægter sig ikke

Nokia har været garant for Windows Phone-styresystemet, og nu hvor finnerne er ved at blive købt af Microsoft, er det pudsigt, at Nokia sætter en smartphone på markedet, der kører Googles Android, men udseendet kunne ved første øjekast godt snyde.

De flade, farvestrålende fliser er som taget direkte ud af Windows Phone, og den lidt kantede og nedtonede stil er gennemført hele vejen gennem Nokia X. Det til trods er det altså Android 4.4.1 KitKat, der trækker i trådene.

Nokia har også sendt en bunke af sine egne services med telefonen som for eksempel finnernes Here maps. Desuden er der ingen Google Play i Nokia X, men mange vil kunne blive hentet via tredjeparter.

Telefonen fødes også med flere Microsoft apps som blandt andet Office og Skype, ligesom Facebook, BBM og Opera browseren.

Ingen hardware-revolution

Telefonens styresystem er det mest spændende ved Nokia X, ud over de markante farver telefonen kommer i, hvor der er lidt til en hver smag.

Skærmen er på 4” med en 480x800 opløsning, processoren er en dual-core 1 Ghz af slagsen, og telefonen kan præstere af 512 RAM.

4 GB hukommelse er indbygget i telefonen, men en microSD-port kan give den ekstra plads. Batteriets størrelse ligger på 1.500 mAh, som ikke lyder af meget, men som heller ikke møder lige så store krav som nogle af de store HD-skærme på markedet.

Kameraet på Nokia X kan præstere 5 MP og optage i 720p HD, men der er intet frontkamera til de selfie-glade brugere.


Nokias nye Nokia XL
Nokias nye Nokia XL

Fokus på den næste milliard

Nokia har valgt et simpelt look til den nye Nokia X, ligesom de ikke er gået helt i top med hardware for at nå ud til "den næste milliard mennesker, der skal forbindes."

Der er fokus på de i mobilmæssigt sammenhænge lande, der kan kaldes udviklingslande, som Kina, Rusland og landene i Sydamerika. Derfor udgives Nokia X ikke i eksempelvis Sydkorea, Japan og Nordamerika.

Nokia X vil dog blive lanceret i Vesteuropa hen ad vejen, ligesom der også kommer en Nokia X+ med større hukommelse og en Nokia XL, der er fysisk større.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mariusz Cielecki 24-02-2014 20:43:44

Det bliver da spændende at se om hvordan deres launcher virker, for dem Jeg har set og prøvet med tiles virker ikke ret godt i længden, men jeg kan godt lide funktionaliteten på Windows Phone.

0 0
Om brug af cookies