Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Blog: Lille chip ændrer mobilen for altid

Blog: Lille chip ændrer mobilen for altid

Indrømmet! Det er svært at fortælle om noget så usexet som en chip, på en vedkommende og interessant måde. Alligevel opfordres du til at læse videre, hvis du vil vide hvad mobiltelefonen formår 1-2 år fremme i tiden. Jeg mener seriøst, at dette er den største nyhed fra MWC 2008.

APX 2500 er kodeordet for en chip på 1x1 cm., som vil forandre mobilen radikalt.

Lang standby- og drifttid, ekstrem høj billedekvalitet i mobilens display, Vista-agtige transperante lyn hurtige menuer, 10 timers HD-video på et standardbatteri og mulighed for at afvikle HD-video på fladskærmen direkte fra mobilen. Dette er nogle af de ting chippen APX 2500 fra Nvidia gør muligt, måske allerede i slutningen af i år.

Chippen håndterer på en gang alt beregning af grafik, foto og video. Resultatet er minimal belastning af mobilenhedens egen processor og muligheder, som nærmest er ufattelige.

Forestil dig gps-navigation i et 3D-univers, som kun kendes fra yderst avancerede computerspil. Bygningerne er ikke blot streger, men højtopløselige fotos og skovens blade vises med fine detaljer - ja, måske skifter de endda farve efter årstiden. Jeg kan næsten blive helt sagelig ved at skrive denne artikel - mest fordi "fremtiden", for blot kort tid siden, var helt utænkelig.

Utænkeligt var det også, at vise HD-film på fladskærmen med mobilenheden som afspiller - men det KAN faktisk lade sig gøre nu.  Ikke noget med grynet, uskarp kvalitet - men hysterisk flotte billeder. Trust me, jeg har selv set det...

 - "Med vores chip kan næste generation af smartphones komme ud til brugerne", siger Nvidias general manager for mobilområdet, Michael Rayfield til Mobilsiden.dk. Han fortæller at Nvidia har brugt 800 mandetimer på udviklingen af APX 2500 - som i øvrigt ingen andre end Nvidia troede på, for blot et år siden.

På Mobile World Congress 2008 fik Mobilsiden.dk en omfattende demonstration af chippens muligheder. Det var muligt fordi Nvidia havde deres egen udviklede testenhed med på kongressen. Som de understregede, er det ikke produktion af mobilenheder og programmering af brugerinterfacer, der er selskabets spidskompetenser - alligevel må vi konstatere, at de gjorde det virkelig imponerende.

Det bliver rigtigt spændende at se, hvad der sker, når programmører og designere verden over, kaster deres knowhow ind i udviklingen af programmer.

Lad mig sige det sådan her: Hvis du synes Apples iPhone har en lækker brugerflade, så glem hvad du har set. Denne chip vil få iPhone til at ligne en mobil fra 1988.

Windows Mobile er med. Hvad med HTC?

Skal nye ting have succes, skal andre end opfinder-virksomheden synes om idéen, og forretningsmodellen skal være interessant. Her har Nvidia allerede aftaler med Microsoft om deres Windows Mobile platform. Det betyder, at HTC sandsynligvis også vil se på chippen og dens muligheder, da de traditionelt er hurtige til at implementere nye teknologier.

Forventningen var, at HTC ikke ville be- eller afkræfte noget som helst. Hvilket viste sig at være en korrekt antagelse.
 - "Det lyder spændende, men jeg kan kun sige, at vi i 2008 kommer med yderst interessante produkter", siger HTC's chef i Danmark, Peter Frølund til Mobilsiden.dk

Heller ikke Nvidias chef Michael Rayfield vil ud med, hvem ud over Microsoft der tales med.

Hvornår, hvornår?

Nvidia forventer at de første enheder med deres chip, bliver præsenteret i slutningen af 2008. Sandsynligvis vil der være tale om GPS-navigation. I starten af 2009 regner de med, at de første producenter, vil lancere den første info om smartphones med chippen.

Fik jeg nævnt, at APX 2500 også gør det muligt at optage videofilm i HD 720p kvalitet - samt den understøtter digitalkameraer på op til 12 megapixels?

Webvideo: Demonstration af mulighederne...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

gustav 27-02-2008 15:49:59

det er vildt at der kommer sådan et hurtigt skift når jeg sidder og kigger på min egen mobil så tænker jeg om halvandet år så svarer den til en sort hvid telefon nu. det plejer jo ikke at komme i sådan nogle kæmpe ryk..

0 0
Sverkel 27-02-2008 08:25:07

Når jeg ser jeres lille klip sidder jeg lidt og tænker på om i mon har hørt om den mobil som hedder en iPhone...?

Den skal man sjovt nok hellere ikke andet end bare lige rører på skærmen og så sker der noget... ;)

Men ellers ser det da fint nok ud... Bestemt denne vej vi skal hen med alm. mobiler...

0 0
Mobilsiden.dk 27-02-2008 14:25:59

Hej Sverkel,

Tak for dit svar. Og jo, vi har hørt om iPhone :-)
Men det jeg prøver at kommunikere er, at det her bare er så meget mere end iPhone. Apples brugerflade er ret cool - men det ligner stadig en gammel rusten bil, ved siden af mulighederne i denne chip :-)

0 0

Om brug af cookies