Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Blog: Min første gang... på MWC

Blog: Min første gang... på MWC

John G. Pedersen og undertegnede er netop hjemvendt efter et par interessante dage på Mobile World Congress. Verdens største mobilmesse bød på en masse spændende ting, men også på et par skuffelser.

Vi venter ved indgangen på at komme ind på Mobile World Congress.
Vi venter ved indgangen på at komme ind på Mobile World Congress.

Hjemme igen fra mit første besøg på Mobile World Congress i Barcelona efter et par gode dage, og med hovedet fyldt af en masse indtryk.

Verdens største mobilmesse bød på mange forskellige ting, deriblandt præsentationer af nogle af de spændende produkter, der kommer på markedet i det kommende år.

Det var første gang, at jeg var så heldig at komme med til Barcelona og dække messen for Mobilsiden.dk. Sidste år var jeg også med på Mobilsiden.dk's dækning, men det var fra kontoret i Odense.

Vi ankom til Barcelona tidligt på dagen søndag, og allerede da vi ankom til Plaça d'Espanya kunne man mærke stemningen.

Sony Ericsson og Samsung

Sony Ericsson har tradition for at tyvstarte messen ved at holde pressemøde allerede søndag aften.

Samsung havde også besluttet at afholde pressemøde søndag aften, det kunne vi dog ikke være til, da det var samtidig med Sony Ericssons. Lidt underligt to så store producenter afholder pressemøde samtidig.

Efter pressemødet, som bød på tre nye mobiltelefoner, var stemningen rigtig god og jeg blev ret imponeret over specielt nye Sony Ericsson X10 mini og X10 mini Pro.

Sony Ericsson X10 mini og X10
Sony Ericsson X10 mini og X10

Mmmm mini

X10 mini er bestemt nogle af de telefoner, jeg glæder mig til at se i den endelige version og få afprøvet i lidt længere tid. Indtil videre var mit første indtryk, at softwaren fungerer utrolig godt og hurtigt, og telefonen ligger rigtig godt i hånden.

Designet virkede også rigtig lækkert, og jeg faldt pladask for den i rød, måske fordi det var Valentine's Day.

Samsungs Wave-telefon, som blev præsenteret samtidig, virker også spændende. Den har blandt andet det nye styresystem Bada, som ser ud til at være mere brugervenligt, end det de normalt har benyttet, samt en utrolig flot Super AMOLED skærm.

Mandag: Officielt første dag på MWC

Mandag, der er messens første rigtige dag bød, på en masse ventetid, først ved Nokia's pressemøde, og siden ved Microsoft's pressemøde hvor fremmødet var enormt.

Det viste sig desværre at være en skuffelse hos Nokia, jeg havde håbet de havde noget nyt og interessant i ærmet. Men Nokia havde valgt en anden strategi og præsenterede ikke nogen nye produkter. Det gjorde kun forventningerne til Nokia World, som afholdes i september, ENDNU større.

Nokia var dog ikke de eneste som skuffede, det gjorde vejrprofeterne også. Jeg havde glædet mig til at få lidt forår, men vejret i Barcelona var gråt og kedeligt. Solen tittede kun frem ganske få timer, mens vi fik en del regn. Men det slog os ikke ud - der findes jo ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.

Stemningen på messen generelt var utrolig god - ikke mindst hos alle os danskere :-)

Et kig på Windows Phone's stand
Et kig på Windows Phone's stand

Microsoft starter forfra

Microsoft præsenterede Windows Phone Series 7, som mange af Jer måske allerede ved. Hvad jeg helt tror eller synes om telefonsystemet fra Microsoft, kan jeg ikke helt blive klog på.

Men der er bestemt noget af det, som ser ret interessant ud. Sikkerheden var meget stor omkring demotelefonen, og det var kun meget få udvalgte der måtte betjene den.

Interessen fra pressefolk rundt i verden var også både enorm, og skabte nærmest kaos.

Vi fik også leget lidt med HTC Desire
Vi fik også leget lidt med HTC Desire

Tirsdag og 0nsdag

Tirsdagens højdepunkt var produkterne fra HTC. Specielt Desire og Legend vakte begejstring. Rent designmæssigt er jeg dog ked af,  HTC Desire design som efter min mening ikke er lige så lækker i designet som Nexus One.

Nexus One har lidt blødere/rundere kanter, samt touch-taster istedet for de fysiske taster, som HTC Desire har på fronten.

Onsdagen bød på en masse interviews og besøg ved diverse stande. Det var lidt en opfølgningsdag, der resulterer i en masse opfølgende artikler, som vil komme i den kommende tid på Mobilsiden.dk.

Pressemøder, interviews m.m.

Foruden ovenstående ting, bød messen også på en masse andet spændende. Messen er utrolig stor, og vi nåede desværre heller ikke hele vejen rundt, men fik blandt andet nogle eksklusive interviews.

Der var utrolig meget interessant teknik, og egentlig kunne jeg have brugt mindst dobbelt så mange dage dernede, så vi håber også, I læsere synes vi har valgt de rigtige ting ud.

Foruden at være med til pressemøder ved Sony Ericsson, Nokia, Microsoft og HTC, som alle har kunnet følges LIVE her på Mobilsiden.dk, så har turen til Barcelona også budt på en masse interviews og produktfremvisninger.

Interviews giver os baggrundsviden omkring produkterne. Nogle af tingene har vi allerede skrevet om, men der vil komme mere i den kommende tid. I kan blandt andet se interviews med både HTC og Microsoft, hvor nogen af Jer læsere var med til at stille spørgsmålene.

Så var der hygge til Sony Ericssons pressemøde søndag aften
Så var der hygge til Sony Ericssons pressemøde søndag aften

MWC By Night

Når selve messen slutter klokken 18, så er arbejdsdagen langt fra slut. Der er arrangementer hver aften både lidt fester forskellige steder rundt i byen, samt middage hvor man kan netværke lidt med folk fra branchen. Derudover skal der også gerne skal produceres lidt indhold hjemtil, noget af det, der ikke kan laves af redaktionen i Danmark.

De danske journalister har tradition for at mødes til middag en aften dernede hvilket var utrolig hyggeligt. Ligesom f.eks. Samsung og Nokia har tradition for, at holde noget for deres samarbejdspartnere og andre inviterede. Disse aftenarrangementer kan også godt fornemmes rundt på messe, hvor mange de sidste dage er kørt lidt metaltrætte.

Men alt i alt var oplevelsen rigtig god, og det har været rigtig lærerigt at være med til dækningen af Mobile World Congress.

Se også vores tema-side om MWC...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies