Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Blogindlæg: 2009 bliver året for brugervenlighed

Blogindlæg: 2009 bliver året for brugervenlighed

Fri os for flere megapixels! Thi brugervenlighed er vejen frem.

Jeg har nu fået Mobile World Congress 2009 (MWC) på afstand. Dermed står tingene lidt klarere, og det er lettere at overskue, hvordan niveauet i branchen er.

Det er min overbevisning, at MWC ikke bød på de store nyheder i kategorien "breaking news".

Bedre skærme, mere processorkraft, flere megapixels og mere hukommelse er en naturlig udvikling. Men vi kan ikke lade os dupere af 12 megapixels kamera eller en kraftig processor, da det ikke er her, at det store slag om kunderne skal vindes.

Alle producenter kan på hardwaredelen det samme, derfor er man nød til at skille sig ud på andre områder. Og helt ærligt! Bør man ikke bruge noget tid på, at få de mange pixels til, at udgøre et lækkert resultat - og stoppe "se hvad vi kan"-hysteriet.

Brugervenlighed i fokus

Apple har med iPhone rusket op i en gammel støvet mobilbranche - og tak for det. Det var VIRKELIG tiltrængt. Tænk f.eks på hvor længe der har eksisteret touchskærme... Først da iPhone kom, begyndte producenterne at vågne op. Men hvorfor skulle der gå så længe, inden man indså, at brugervenlighed er vejen frem?

På MWC havde stort set alle producenter en touchscreen-telefon med, og alle giver de deres bud på, hvordan brugervenlighed skal se ud.

Samsung har deres widgets, HTC præsenterede en opdateret udgave af TouchFLO 3D-interfacet og LG valgte på deres Arena, at lave en 1:1 kopi af Apples interface.

Jeg er ikke i tvivl om, at kampen den næste år handler om at kombinere design og brugerinterfacer. Mange forbrugere er ret ligeglade med, at en mobil kan vise film i HD, eller har en vanvittig hurtig processor - de fleste bruger ikke disse funktioner alligevel. Det forbrugeren sætter pris på, er let og hurtig betjening med avancerede funktioner på toppen som "det lækre".

Alt bliver hurtigere

På MWC brugte en række netværksleverandører også en masse energi på at overbevise topcheferne i mobilbranchen om, at de nye LTE-net (overbygningen på 3G) skal være i deres bevisthed.

Jeg synes det er underholdende at se folk tale om mobilhastigheder på langt over 100 megabit - allerede inden de nuværende 3G-net er fuldt udbyggede.

Mon ikke slutbrugere foretrækker at mobilen holder strøm en hel arbejdsdag, eller at mobilt bredbånd dækker i sommerhuset, fremfor at man kan streame HD-film via mobilenettet?

Slutteligt synes jeg det er tankevækkende, at der stort set ikke blev talt om mobil-tv på Mobile World Congress 2009.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas 26-02-2009 14:31:50

Godt blogindlæg. Jeg synes generelt at vi mangler noget kritisk sans hos de medier, der anmelder og skriver om mobiltelefoner. Ofte ender vi med en teknologibegejstring, der ikke træder et skridt tilbage og ser nærmere på forbedringerne - for er det ofte ikke blot mere end det samme?

Jeg synes generelt mobilsiden er god til det, når de skriver nyheder, men i forbindelse med anmeldelserne, kunne jeg godt savne noget mere kritisk sans. Med det mener jeg ikke manglen på kritik, men at I begynder at lægge mere vægt på de ting der er kritiske. Ser man på jeres anmeldelser, så er de ofte meget høje på skalaen og i vægter sjældent de dårlige elementer som du selv nævner særlig meget. Eksempler på dette kan være: batterilevetid, mange pixels men dårlige billeder og brugervenligheden. Det kan godt være, at en telefon er god fordi den har en masse funktioner eller kan håndtere mange forskellige former for mailsystemer, men hvordan fungerer arbejdet med dem, i det daglige. Det bør i min verden vægtes meget højere i anmeldelsen.

Ellers tak for en god nyhedssite og en god dækning af udviklingen

0 0

Om brug af cookies