Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Cebit for nedadgående

Cebit for nedadgående

Cebit er for nedadgående. Det gælder både besøgstal og antal dage, messen varer. Sidste år faldt besøgstallet med 10 procent, og i år bliver der kun seks dages Cebit i stedet for syv.

Næste gang, vi tager til Cebit, skal vi kun være væk hjemmefra i seks dage. Faldet i besøgsantallet sidste år har gjort, at arrangørerne har besluttet at korte messen ned med en dag.

Nu skal det ikke forstås på den måde, at Cebit er en død sild. Men ikke desto mindre er det en realitet, at verdens største elektronik-messe, som løber af stablen i Hannover, kæmper med faldende udstiller- og besøgstal.

Sidste år faldt antallet af besøgende med 10 procent til 450.000. Og det forventes desuden, at antallet af udstillere i år bliver en del lavere end sidste år, hvor 6.200 udstillere viste deres produkter frem.

En af de ting, som får producenterne til at droppe Cebit er efter sigende, at det er meget dyrt at leje en stand på Cebit. Måske kan det også hænge sammen med, at der er attraktive alternativer til Cebit – så som 3GSM-messen i Barcelona. En sådan analyse synes oplagt ud fra den betragtning, at store producenter som Nokia og Motorola har meldt fra til årets Cebit den 15.-21. marts men til gengæld tropper op til 3GSM i Barcelona i februar måned.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies