Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Derfor droppede LG den buede skærm på G6

Derfor droppede LG den buede skærm på G6

Både Huawei og Samsung har kastet sig over de buede skærme, men LG har af to årsager bevidst fravalgt det til deres nyeste topmodel.

LG G6 har også droppet det modulære design fra LG G5.
LG G6 har også droppet det modulære design fra LG G5.

Der er sket meget fra LG G5 til den nye topmodel LG G6. Med G5 satsede LG stort på et modulært design, hvor man kunne udskifte bagsiden med en række moduler, fx ekstra batteri et kamera og lignende. Det var ikke nogen succes og det modulære design blev derfor hurtigt droppet.
Denne gang har LG (forhåbentlig ) lyttet til kritikken, og er på markedet med en ny, og sammenlignet med G5, meget anderledes smartphone. Man finder ikke ligefrem topspecifikationer på LG G6, men hvad er så ideen bag den? Og hvorfor har man bevidst droppet den buede skærm, som Huawei og Samsung med succes har kastet sig over?

Læs også: Se forskellen mellem LG G5 og LG G6

To en halv årsag til droppet af den buede skærm

Processoren i LG G6 skuffer ved første øjekast mange. Men hvis man ser bort fra det, så byder LG G6 på meget nyt som G5 ikke havde (og er ydelsen på de nuværende highend telefoner ikke alt hvad vi pt. har brug for?). IP68 certificering byder vi velkommen, og ikke mindst det lukkede batteri, så LG har kunnet smide et større batteri i (3300 mAh). Derudover ser den 5.7" store skærm imponerende ud, fordi der er så lidt spildplads på forsiden af mobilen. Skærmen fylder hele 80% på forsiden af telefonen. Dog er det svært for mig ikke at se Wall-E på bagsiden af den nu... Eller er det kun mig?


LG G6's bagside minder mig om Wall-E...
LG G6's bagside minder mig om Wall-E...
Foto: YouTube.com (Carphone Warehouse)

Designmæssigt minder G6 denne gang rigtig meget om Samsungs Galaxy S6 og S7 med det blanke glaslook, som magisk tiltrækker fingeraftryk. LG G6 har dog ikke den ikoniske buede skærm, som Samsung kastede sig over med Galaxy S6. Samsung mener at den buede skærm gør det lettere, at nå kanterne på en stor mobil ved enhåndsbetjening, hvilket giver god mening. Dog oplever jeg at det giver andre udfordringer, såsom at man let kommer til at trykke på siden af skærmen ved et uheld. 

Læs også: LG G6 er officiel ved Mobile World Congress 2017

Der er to store årsager til, at LG droppede den buede skærm. LG mener at en buet skærm har den ulempe, at telefonen bliver svær og ukomfortabel at holde i længere tid. Personligt kan jeg godt se det giver mening. Specielt med en telefon som Samsung Galaxy S6, som er ektremt "spids" i siden, men det blev dog meget bedre med Galaxy S7. Den anden store årsag siger LG er, at buede skærme lettere flækker hvor skærmen buer. Personligt har jeg oplevet en telefon med buet skærm, som ekstremt let flækkede i kanten, så måske er der hold i dette? 

En sidste og mindre årsag siger LG er, at man ved et uheld let kan komme til at berøre den buede del af skærmen.

Synes du det er gode nok grunde til at droppe den buede skærm og er der hold i det? Prøver LG bare at være anderledes og tale negativt om Samsungs buede skærme?

Se lige den skærmpå LG G6, mmm!
Se lige den skærmpå LG G6, mmm!
Foto: LG
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies