Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Doro 8030 - ny smartphone til de ældre

Doro 8030 - ny smartphone til de ældre

Svenske Doro lancerer nu endnu en smartphone målrettet seniorpublikummet nemlig Doro 8030

Doro 8030
Doro 8030

På den årlige Mobile World Congress i Barcelona præsenterer Doro i dag det nyeste medlem i virksomhedens voksende smartphone-familie: Doro 8030. Modellen har Doros specialudviklede brugerflade, der som den eneste på markedet ”tænker omvendt” sammenlignet med ”almindelige” smartphones. Menustrukturen er her bygget op efter, hvad der er mest intuitivt for brugerne - seniorerne. Samtidig kommer Doro 8030 prismæssigt til at ligge, så flere seniorer får mulighed at prøve kræfter med smartphone-teknologien.

- Er man ikke er vant til at bruge smartphone-teknologi, kan menustrukturen i ”almindelige” smartphones virke ret forvirrende. De er sjældent særligt intuitive, hvis ikke man er så rutineret i ikoner og apps. Med de seneste to modeller har vi forsøgt at ”vende bøtten” og udvikle en brugerflade, hvor hele menustrukturen tager afsat i, hvad der virker intuitivt for målgruppen - særligt for førstegangsbrugerne, siger Rudi Iversen, der er Country Manager for Doro i Danmark.

Innovativ brugerflade

Resultatet er en brugerflade med ikoner, der fokuserer på handlinger fremfor applikationer. Med en almindelig brugerflade er der ofte flere indgange og ikoner til samme handling, og det kan let virke forvirrende. Doro 8030 har simple, store ikoner, så man nemmere undgår at fare vild. Vil man fx sende et billede, en video eller en tekstbesked, trykker man blot på ikonet ”send” og vælger herefter, ”hvad” der skal sendes (tekst, billede eller video), og til sidst ”hvem” det skal sendes til.

Læs også Doro lancerer brugervenlig vand- og støvafvisende mobil

Doro 8030 i ladestation
Doro 8030 i ladestation

Samme specifikationer – lavere pris

Men brugerfladen er ikke det eneste, som Doro 8030 har tilfælles med forgængeren Doro Liberto 825. Den nye Android-baserede Doro 8030 bygger ligeledes på 4G-teknologi og kommer med Doros nye, vandrette ladestation, ligesom den har en indbygget opstarts-assistent, som gør det supernemt at komme i gang og lære at bruge telefonen. Den guider og stiller nødvendige spørgsmål undervejs, så brugeren kan føle sig tryg ved at indstille alt lige fra volumen til tilføjelse af nye kontakter. Det er en stor fordel, hvis man er nybegynder udi smartphonens verden.
 
- Vores egne brugerundersøgelser viser, at der i gruppen 65+ er en stadig stigende efterspørgsel på smartphones. Hele 60 pct. har intentioner om at købe en smartphone næste gang, de skal have ny mobiltelefon. Derfor er det vigtig for os, at vores smartphoneportefølje imødekommer forskelle i behov og pengepung, uddyber Rudi Iversen.

Smartphonetrend blandt seniorer

Det er ikke længe siden, Doro primært var kendt for brugervenlige seniortelefoner med ekstra store taster. At Doro 8030 er den femte smartphone fra den svenske mobilproducent på bare få år er med til at understrege den voksende smartphonelyst blandt seniorerne.
Doro 8030 fås i sort og bliver tilgængelig i butikker og online fra marts 2016.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies