Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Galaxy S5 pakket ud til MWC

Galaxy S5 pakket ud til MWC

Samsung Galaxy S5 har været ventet længe, og ved MWC-messen i Barcelona har den koreanske telegigant endelig løftet sløret for deres nye flagskib.

Der har været meget postyr omkring Samsung og deres nye Galaxy S5-model, og gætterierne har været mange. Omtalen blev ikke mindre, da Samsung selv lagde en lille godbid ud i form af en invitation til deres ”Unpacked 5 event”.

At Samsung selv nævnte tallet ”5” tog mange, som at koreanerne ville afsløre den nye Galaxy S5, ligesom invitationen var prydet med ni ikoner, der af mange blev læst som en overhaling af interfacet TouchWiz. Og ganske rigtigt fik verden det første officielle kig på den nye Galaxy S5 ved MWC-messen i Barcelona.

Fokus på kameraet

Kameraet i den nye Galaxy S5 er blevet optimeret til det aktive liv. Autofokusfunktionen er kun 0,3 sekunder om at stille skarpt på fotografens mål, og det er hurtigst i verden.

Telefonen er også vand- og støvafvisende, så er man ude at løbe i regnvejret og vil tage et billede af en fin regnbue, skal man ikke bekymre sig om telefonen.

Billederne kan gemmes på telefonens enten 16 eller 32 GB hukommelse, men der er mulighed for en udvidelse med et microSD-kort på op til 128 GB.

Og fokus på sundheden

Læs også: Samsung Gear Fit - nyt wearable fra Samsung

Indbygget i Galaxy S5 er også en skridttæller og en pulsmåler, som hjælper med at holde styr på brugerens aktivitetsniveau.

S Health har også fået en opdatering, og Samsung anbefaler, ikke overraskende, at parre telefonen med Samsung Gear, så man kan følge med i sin træning, mens man træner.

Gode forbindelser

Det nyeste medlem af Galaxy S-flokken har mulighed for at finde et godt mobilt netværk over det meste af kloden, ligesom den har den kan fungere med den nyeste generation af WiFi.

Endda kan Samsung Galaxy S5 benytte sig af begge disse muligheder samtidig, når den skal downloade, og det giver den en downloadhastighed, der tillader brugeren at hente en film på 1 GB på bare 30 sekunder.

Læs også: Sony Xperia Z2 er kommet til verden

Et mere moderne look

Samsung Galaxy S5 er født med Googles Android 4.4.2 KitKat, og som invitationen til det store afsløringsshow antydede, har Samsungs interface TouchWiz fået en nyfortolkning. En del ikoner og menuer har fået en mere flad stil, der minder om dem fra invitationen til Unpacked 5.

På bagsiden har telefonen fået nogle knopper, som gør, at Galaxy S5 skiller sig lidt mere ud fra mængden, ligesom den kommer i flere farver.

Den traditionelle "hjem-knap" har fået en ny funktion i Galaxy S5, den er nemlig også blevet en fingeraftryksscanner. Scanneren fungerer som på bærbare computere, hvor man kører fingeren hen over scanneren for at låse skærmen op.

Læs også: Android på Nokias nye X

Specifikationerne

Noget af det der bliver debatteret og gisnet mest om, når det trækker op til en ny telefon, er specifikationerne, så de skal selvfølgelig nævnes.

Galaxy S5 er udstyret med en 5,1” FHD Super AMOLED-skærm, med en opløsning på 1920 x 1080 pixels, der giver en PPI på 415.

Kameraet på bagsiden har sneget sig op på 16 MP, altså lidt mere end S4, med et frontkamera på 2 MP.

Til at drive værket sidder en processor på 2,5 GHz, ligesom der vil være 2 GB RAM. Telefonen har 32 eller 64 GB plads at boltre sig på og et batteri på 2800 miliampere.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies