Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Google oversætter menukortet via mobilen

Google oversætter menukortet via mobilen

MWC: Et billede af et udenlandsk skilt, menukort eller en plakat oversættes til dansk via mobiltelefonen. Det er fremtiden med Google Goggles.

Google Goggles en applikation som tillader dig at søge efter noget, blot ved at tage et billede af det.

For eksempel kan du tage et billede af Eiffeltårnet og Goggles vil derefter vise en liste af søgeresultater - ligesom hvis du havde søgt efter ordet Eiffeltårnet.

Google Goggles er stadigvæk under udvikling, men på Mobile World Congress i Barcelona fremviste Google et eksempel på hvad du kan forvente dig af denne applikation i fremtiden.

En Android telefon blev brugt til at tage et billede af et tysk menu kort, Goggles sendte derefter billedet til en server som via Google Translate oversatte menukortet og brugeren modtog den engelske tekst.

Android telefonen oversatte "Fruhlingssalat mit Wildkrautern" til "Spring salad with wild herbs".

Så i fremtiden behøver du ikke enten sulte eller bestille noget tilfældigt fra et menu kort, bare fordi du ikke kender sproget.

Det skal dog nævnes at applikationen indtil videre kun understøtter tysk-til-engelsk oversættelser så brugen er stadigvæk meget begrænset.

Med tiden forventes det at Android telefoner med Goggles kan oversætte plakater, skilte, menukort og så videre imellem de 52 sprog som Google Translate understøtter i dag.

Læs også:
 - Google laver revolution af søgefunktionen
 - Flere nyheder fra Mobile World Congres

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies