Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Hands-on med LG V30s ThinQ: En smartere størrelse

Hands-on med LG V30s ThinQ: En smartere størrelse

LG’s nyeste flagskibsmobil satser på kvikke kamerafunktioner og et nydeligt design.

LG V30s ThinQ ligner sin forgænger på en prik
LG V30s ThinQ ligner sin forgænger på en prik
Foto: Mobilsiden.dk

LG’s forårsopdatering til topmobilen LG V30, V30s ThinQ, byder ikke på meget nyt rent designmæssigt men satser i stedet på et smartere kamera og nogle opgraderede specifikationer. Det lyder lidt som om, at LG følger samme drejebog som ærkerivalen Samsung.

LG V30s ThinQ er identisk med sin V30-forgænger, hvilket i sig selv er helt i orden, da V30 på mange måder er selskabets mest vellykkede mobil til dato. Her får du et flot, farverigt P-OLED display med 1.440 x 2.880 pixels spredt ud over seks tommer.

Telefonen arver derfor også det stærke både vand-, stød- og støvafvisende ydre som samtidigt byder på et yderst lækkert mix af glas og metal.

Det hele drives frem af samme processor som i V30, topprocessoren fra 2017, Qualcomm Snapdragon 835. V30S får dog mere RAM og lagerplads at rute med: 6GB RAM og dertil enten 128 eller 256GB RAM. Der følger ellers samme batteri som tidligere med 3.300 mAh ombord.

Læs også:  LG's direktør: Sådan vil vi genvinde kundernes tillid

Nyheden i LG V30s ThinQ ligger hovedsageligt i det intelligente kamera
Nyheden i LG V30s ThinQ ligger hovedsageligt i det intelligente kamera
Foto: Mobilsiden.dk

Et smartere kamera

LG V30s ThinQ eksistensberettigelse ligger derfor ikke så meget i teknikbladet eller designet men i en ny AI-baseret software som forstår at tilpasse sig til motivet.

Selve kameraets komponenter er de samme, her er et vidvinklet 13 MP kamera med GoPro-lignende synsfelt parret op med et 16 MP kamera med optisk stabiliseret f/1,6 optik. Det nye her er, hvordan kameramodulerne opfatter omverdenen.

Nu kan du pege på dit motiv og kameraet vil genkende, hvad der affotograferes, for automatisk tilpasse fotoindstillingerne. Kameraet kan genkende over 1200 forskellige slags motiver, herunder gængse fotoemner som børn, mad, kæledyr, landskaber og andre flittigt affotograferede motiver.

Kameraets kunstige intelligens kommer ikke kun i spil når der fotograferes – det får også en shopping-funktion, hvor kameraet genkender det der fotograferes og finder relevante produkter i e-handlen.

Funktionen synes dog i første omgang at være begrænset. Redaktionens Sony RX10-kamera blev sådan set genkendt som værende et Sony spejlrefleks uden nogen nærmere modelangivelse, hvilket er tæt på, men altså ikke helt korrekt.

Se også:  Her er LG’s to mobilnyheder til MWC

LG V30s ThinQ genkender automatisk motivet og vælger de rette fotoindstillinger ud fra dette
LG V30s ThinQ genkender automatisk motivet og vælger de rette fotoindstillinger ud fra dette
Foto: Mobilsiden.dk

Kommer ikke direkte til Danmark

Pris og tilgængelighed på det nye flagsskib, oplyser LG ikke noget om endnu, eftersom at mange af nyhederne i LG V30s ligger i softwaren, burde en officiel lancering ikke vente længe på sig.

LG V30s ThinQ har som LG’s øvrige smartphones nok ikke direkte kurs mod det danske marked. Den vil dog, som LG’s øvrige smartphones, sandsynligvis blive ført hos de salgskanaler som opererer i Norden.

Se også:  LG dropper at lancere nye smartphones hvert år

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies