Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   HMD Global lancerer Nokia 7 plus: Toptunet mellemklassemobil

HMD Global lancerer Nokia 7 plus: Toptunet mellemklassemobil

HMD Global er klar med en ny mellemklassemobil: den nye Nokia 7 plus, som kommer med et helt nyt design, nyt dual-kamera og Android One-softwareopdateringer.

Foto: Mobilsiden.dk

Huawei nåede kun lige at træde ned fra scenen ved Mobile World Congress i Barcelona, før det blev HMD Globals tur - firmaet der står bag de nye Nokia-smartphones. Det finske firma har længe landet nye produkter vente på sig, og nu er de her endelig.

Læs også: HMD Global genopliver ikonisk Nokia 8110 - nu med 4G

Hovednyheden er den nye model Nokia 7 plus, som er en toptunet mellemklassemobil. Den er tæt på at være en topmodel, men er det ikke helt alligevel.

Nyt, opdateret design med kobberdetaljer

Designmæssigt kunne Nokia 7 plus dog sagtens gøre sig ud for at være HMD Globals nye topmodel, for det er et nydeligt ydre, der viser sig. Umiddelbart synes Nokia 7 plus at ligne tidligere Nokia-smartphones en hel del, men der er flere nye, små designændringer, der viser sig ved et nærmere kig på telefonen.

Først og fremmest har den lidt rundere kanter og ramme af aluminium 6000-serien ligesom Nokia 7, og så har skærmen fået afrundede hjørner. Skærmen fylder også mere af fronten end tidligere, hvilket blandt andet skyldes, at fingeraftrykslæseren har fået ny plads omme på bagsiden.

En anden designændring, der får Nokia 7 plus til at se anderledes ud, er de mange kobberdetaljer rundt omkring. Dem finder man hele vejen rundt langs rammen, rundt om fingeraftrykslæseren og kamerahuset, på knapperne i siden og til sidst på Nokia-logoet på bagsiden. Det skaber altså en fin kontrast til de to farver, som telefonen kan fås i: hvid og brun.

I motorrummet bliver det tydeligt at se, at Nokia 7 ikke er en sand topmodel, men der er som bekendt ikke langt fra. Den er nemlig udstyret med Qualcomms relativt nye mellemklasseprocessor, Snapdragon 660, som er at finde i andre smartphones såsom OPPO R11 og Vivo X20. Processoren består af otte såkaldte Kryo 260-kerner, som kører på op til 2,2 GHz.

Nokia 7 Plus består derudover af 4 GB RAM og 64 GB lagerplads, som kan udvides med et microSD-kort.

Android One sikrer lynhurtige Android-opdateringer

Et kig på bagsiden afslører også, at den nye Nokia 7 plus er en såkaldt ”Android One”-mobil. Det vil sige, at den har den reneste form for Googles Android-software, som en mobil overhovedet kan have, og den er samtidig garanteret mindst to års softwareopdateringer, som ruller ud længe før til mange andre mobiler.

Dette er altså Nokias næste skridt i retning mod endnu hurtigere softwareopdateringer og en endnu renere udgave af Android. Nokia har i forvejen markeret sig med sin rene Android-software, men nu er firmaet altså også en del af Googles Android One-program.

Nyt dual-kamera fra ZEISS

Det er endnu sparsomt med detaljer om Nokia 7 plus, men der blev ved præsentation røbet nogle detaljer om kameraet. Den er udstyret med et dual-kamera, hvor den primære sensor er en "ultra-sensitiv" 12 megapixel vidvinklet sensor, hvortil der er en ekstra 13 megapixel sensor med 2x optisk zoom. Dermed bliver den ekstra sensor altså noget mere anvendelig end i eksempelvis Nokia 8, hvor den kun kan tage sort/hvid-billeder.

En større nyhed er også, at kameraet i Nokia 7 plus er blevet opdateret med en Pro-tilstand, som ejere af ældre Nokia-smartphones formentlig vil kunne genkende. Der er nemlig tale om samme brugerflade som i de gamle Nokia Lumia-smartphones.

Nokia 7 plus: Pris og tilgængelighed

HMD Global oplyser, at den nye Nokia 7 plus bliver tilgængelig i løbet af april måned, så du skal altså ikke vente mere end 1-2 måneder for at få fingrene i telefonen - hvis den altså ikke bliver forsinket ligeosm sidste års Nokia-smartphones.

Nokia 7 plus får en europæisk pris på 399 euro. En mulig dansk pris vil formentlig være i omegnen af 3.000 kroner, hvis/når den kommer til salg i Danmark. Den kan fås i farverne

Nokia 7 plus: Specifikationer

Dimensioner: 158,38 x 75,64 x 7,99 mm
Skærm: 6” IPS LCD
Skærmopløsning:  Full HD+ (1.080 x 2.160 pixels), 16:9-format
Processor: Qualcomm Snapdragon 660 (4 x 2,2 GHz Kryo 260 + 4 x 1,8 GHz Kryo 260)
Grafikchip: Adreno 512
RAM: 4 GB
Lager: 64 GB eMMC 5.1 (kan udvides med microSD)
Kamera: 12 megapixel, f/1,75 + 13 megapixel, f/2.6 med 2x optisk zoom, 16 megapixel f/2.0 frontkamera
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac
Software: Android 8.0 Oreo (Android One)
Batteri: 3.800 mAh
Farver: Sort/kobber og hvid/kobber

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies