Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Hot & not på Mobile World Congress 2010

Hot & not på Mobile World Congress 2010

Kommentar: Årets mobilmesse i Barcelona er overstået... Men var det turen værd og havde branchen noget nyt til kunderne? Her er mine indtryk.

View over et lille område i en af de mange messehaller på MWC.
View over et lille område i en af de mange messehaller på MWC.

MWC er et gedemarked, hvor det gælder om at bræge højest for at få opmærksomheden fra hele verdens journalister og indkøbere, der var rejst til den spanske kystmetropol for at opleve, hvad kunderne derhjemme slet ikke kan undvære.

Mobilsiden.dk var repræsenteret ved Lene Birkeslund og Mr. G. ham selv... Aka John G. med den tunge gansta-sølvkæde om halsen.

Vejret skuffede lige så fælt som Nokia, men heldigvis var der også solstrejf mellem bygerne.

Sony Ericsson styrer...

Jeg er ikke i tvivl om, at årets største produktnyhed kom fra Sony Ericcson med Xperia X10 mini og Xperia X10 mini Pro.

Søndag aften blev produkterne vist frem under det, der bedst kan beskrives som kaotiske forhold - og ja, der kom lige et Windows Mobile-produkt i lanceringen (Aspen), men interessen var særligt om de to nye mini'er, der begge kører Android.

Med Xperia X10 mini har Sony Ericsson formået, at tilpasse styresystemet Android så meget, at man ikke længere tænker over det er Android. Derimod er alle ikoner og betjening lavet i Sony Ericsson-style.

Mini'erne vil uden tvivl blive et touchprodukt, som også appellerer til dem, som egentlig ikke er til touch. Årsagen er, at produktet er super lille og super enkelt at benytte.

I alt virakken fremviste man også Vivaz og Vivaz Pro - som jeg dog ikke synes var noget særligt. Vivaz er 'mere af det samme' som fx. Satio. Der er plads til den - det er blot ikke en nyhed.

Samsung Wave med Bada og superskærm.
Samsung Wave med Bada og superskærm.

Samsung kom med super-skærm

I det seneste år har Samsung haft gode produkter, men de har desværre ofte ikke været gode nok. Med Wave åbner de en ny dør til verden, og forsøger med deres eget styresystem Bada.

Skærmen er messens flotteste, og den præsenterer højt opløselige spil og film i en enestående kvalitet. Det er uden sammenligning det bedste jeg har set.

Wave er cool - men interface og betjening halter stadig lidt i testudgaven, som Samsung havde medbragt. Vi håber der bliver strammet op inden mobilen, når til butikkerne.

Årets skuffelse og overraskelse

Nokias pressemøde var velbesøgt, men de lange taler om noget som kun meget få fattede meningen med, frembragte tomme blikke hos de fremmødte journalister.

Selv indkøbere fra teleselskaberne kikkede hovedrystende ud i luften, og var lige så blanke, som en deltager i Paradise Hotel på en god dag.

Fair nok at Nokia ikke kom med nye produkter - men jeg savnede, at verdens største mobilproducent fremlagde en ny vision for fremtiden. Jeg mener klar, at Nokia som markedsleder skal vise vejen - hvilket ikke skete, og det fik mange til at finde vejen til udgangen, inden pressemødet var slut.

Microsoft tog derimod fat og erklærede, at deres gamle Windows Mobile med rette har fået kritik. Nu går de nye veje, og integrerer mobilsystemet med computeren via internettet. Jeg er positiv, og ser frem til sidst på året, at teste om Microsoft formår at komme tilbage.

HTC Hero og HTC Legend
HTC Hero og HTC Legend

Hvad nyt havde HTC?

Kun 150 journalister var til HTC's pressearrangement tirsdag - uden invitation var der "no access". Årsagen var at der ganske simpelt ikke var plads til flere i lokalet.

HTC Legend (Hero2) og HTC Desire er begge opkog af gammelt materiale, men som med nogle ting, bliver smagen bedre, når de trækker noget længere.

Legend er skabt i ét stykke metal, præcis som Apple gjorde ved Macbook Air og mobilen er har fået et virkeligt højt kvalitetsudtryk. Jeg er helt sikker på, Legend bliver SÅ meget federe end Hero.

Nexus One lavede HTC sammen med Google og HTC's egen udgave hedder Desire. Mobilen er okay fed nok - men Nexus One synes jeg er flottere og mere stilren.

Præsentationen af HTC-mobilerne bragte ikke "overraskende nyt" men var forretningsmæssigt en god idé; Der satses på, at gøre det man ved virker endnu bedre.

Jeg glemte lige HTC HD Mini - men det er mest til erhverv, så den springer vi over for nu. Min fornemmelse er, at HTC kommer med en større sommerpræsentation, der bringer flere nyheder på banen.

Fremtidens mobillyd var det fedeste

I et særligt "by invitation only"-område fremviste Ericsson nye ting. Det som umiddelbart imponerede mest, var da Lene og jeg fik lov til at teste fremtidens mobillyd HD-Voice.

Her skal man huske, at mobillyden i MANGE år slet ikke har udviklet sig. Kunderne har skulle leve med en lidt skrattende lyd og fastnet er på det punkt, mobilnettet overlegent.

Når HD-Voice bliver implementeret på mobilnettene rundt i verden og, når mobilerne opdateres til at understøtte lyden, bliver det næsten som at være der selv, når der tales i mobiltelefon.

Umiddelbart var HD-Voice nok årets fedeste fremvisning.

Var det turen værd?

Det er altid tiden og udgiften værd, at være sammen med branchefolk en hel uge under andre forhold end de hjemlige.

De nyheder som jeg her har beskrevet, er de mest ligefremme, men notesblokken indeholder også en del sidehistorier, som jeg synes er mindst lige så interessante.

MWC klæder os på til at have overblik, perspektiv og indsigt nok til at dække mobil- og teleudviklingen for dig, som læser det næste år frem.

Nyhederne fra MWC i år er ikke 'breaking news' men bare rolig, det er langt fra de sidste mobillanceringer vi ser i år. Særligt Nokia skylder - de har købt på klods længe nok nu!

Læs også:
 - Blog: Min første gang.... På MWC
 - Temaside om Mobile World Congress

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bepper 09-01-2011 16:09:29

Hvorfor er der link til en næsten 1 år gammel nyhed i nyhedsbrevet...?? Men ok, den om Nokia gælder stadig... :-p

0 0
Mobilsiden.dk 09-01-2011 18:34:55

Ups. Ja, der var vist lige en bug i et system. Det beklager jeg. Men vi kikker på det :)

0 0
Bepper 09-01-2011 16:06:04

"Vejret skuffede lige så fælt som Nokia"... Hahaha
Jeg vil supplere med den her: "Er Nokia ikke en batterioplader"?

0 0

Om brug af cookies