Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   HTC lancerer prisvenlig Desire 530 i Danmark

HTC lancerer prisvenlig Desire 530 i Danmark

HTCs Desire-familie forøges med et nyt medlem i Danmark: Desire 530, som ifølge HTC sætter nye standarder for, hvor meget du får for pengene.

Foto: HTC.com

Mens HTCs kommende topmodel lader vente på sig er den taiwanesiske producent klar med tre nye smartphones i Desire-familien, der ikke koster alverden: Desire 530, Desire 630 og Desire 825, hvor kun førstnævnte kommer til Danmark.

Forud for Mobile World Congress 2016, som netop nu er i gang, løftede HTC sløret for Desire 530, som er en billig 4G-smartphone med et flot og noget anderledes design, der har alle de funktioner, du kan forvente at en moderne smartphone.

Læs også: Rygte: HTC skal lave Googles to næste Nexus-telefoner

I det noget interessante design er det derfor en 5” LCD-skærm med en HD-opløsning på 720 x 1.280 pixels, der gemmer sig. Mens den nye 530 grundlæggende ligner sine forgængere, er det farvevalget der gør forskellen. Bagsiden er nemlig præget af en såkaldt ”micro splash effect” i kontrastfyldte farver, lige som tænd/sluk-knappen er det. Det giver et ganske interessant finish, der er et frisk pust i det ofte kedelige udvalg af farvekombinationer til smartphones.

"HTC har opbygget sit renommé ved at holde sig på forkant med designudviklingen og nye funktioner. Vi er samtidig klar over, at den hårde konkurrence på smartphone-markedet har gjort forbrugerne mere kvalitets- og prisbevidste end nogensinde før. Med lanceringen af Desire 530 flytter vi grænserne for, hvad man kan forvente af design og funktionalitet i denne prisklasse,” fortæller nordisk chef for HTC, Jan Costa Thiele.

Af anden hardware byder HTC Desire 530 på en Snapdragon 210-processor bestående af 4 kerner på 1,1 GHz. Dertil følger 16 GB lagerplads med mulighed for at opgradere op til (i teorien) 2 TB. På kamerafronten byder Desire 530 på 8 megapixel med en f/2.4 blænde på bagsiden til at optage HD-videoer og 5 megapixel med f/2.8 til selfies - altså ikke prangende på nogen måde, men som en budgettelefon er det heller ikke at forvente.

BoomSound-lydforbedring

Et af HTC helt store varemærker er den såkaldte BoomSound-teknologi, som er HTCs brand for stereofronthøjttalere, der giver væsentligt bedre lyd end hvad du normalt kan forvente i en smartphone.

HTC Desire 530 er udstyret med HTC BoomSound-profiler, så lyden forbedres i softwaren. Du får altså ikke helt samme høje kvalitet som i One M9, men formentlig bedre end hvad konkurrenterne i samme prisklasse kan levere.

Foto: HTC.com

Pris og tilgængelighed

HTC oplyser, at du kan købe HTC Desire 530 fra uge 11 (midten af marts) i farven Graphite Gray. Det bliver til en pris på 1.690 kroner, hvor det vil være forhandlerne Elgiganten, Komplett og Dustin samt teleselskaberne Telenor, Telia og CallMe, der vil føre den.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies