Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   HTC One M9: en dynamitstang i børstet metal [FØRSTE KIG]

HTC One M9: en dynamitstang i børstet metal [FØRSTE KIG]

HTC’s nye designdarling følger op hvor One M8 slap: udsøgt finish, nydeligt design, men nu skrues der op på specs.

HTC One M9 ligner forgængeren til forveksling, men sikrer alligevel en forbedret oplevelse
HTC One M9 ligner forgængeren til forveksling, men sikrer alligevel en forbedret oplevelse

Jeg kan ligeså godt være ærlig, jeg har en forkærlighed til elektronik svøbt ind børstet metal. Derfor var forventninger store, da HTC inviterede mobilsiden.dk, til en Londonsk forpremiere på afløseren til HTC’s design-ettere, HTC One M7 og HTC One M8.
M7 og M8 introducerede nemlig både design og materialer i en kvalitet der sjældent opleves i Android-land. Heldigvis afviger tredje bind i metal-trilogien, HTC One M9, ikke fra den kurs.

Ser du kun glimtvis på den nye One kan det være svært at spore de store forskelle. Alligevel trak HTC’s vicedirektør for Norden, Peter Frølund, en lige streg mellem HTC’s nyeste kreation og ypperlig schweizisk urmageri fra Rolex, Montblanc og Panerai. En ambitiøs sammenligning.

Inspirationerne er bestemt adelige, hvilket opleves så snart M9 rammer håndfladen. Hvor M8 hviler glat og rund i hånden, er den to-tonede metal skarpere langs kanterne og finere i sine udskæringer. Mens M8 opleves som et stykke velpoleret rå-aluminium, henleder M9 tankerne mod noget som hører til juvelerens montrer.

M9 opleves derfor som mere eksklusivt. Alle knapper er nu i metal og afgiver et stilsikkert klik når du presser dem. Sidste års ergonomiske fadæse med powerknap på toppen, afløses nu med en knap i tommelfingerhøjde. En fin riflen gør desuden at tommeltotten kan skelne mellem de forskellige trykknapper ved M9’s højre side.

Men hvor Rolex-uret er skabt til at levere i en menneskealder, vil One M9 næppe leve meget længere end en gennemsnitlig hamster. One M9 er fortsat bundsolid, ligesom One M8, men det er desværre et grundvilkår i mobilbranchen at topmobiler årligt afløses af nyere og hurtigere versioner.

Se også: HTC-chef: Ny Android til marts

Specifikationer One M9

Mål: 144,6 x 69,7 x 9,6 mm, 160 gram
Skærm: 5,0” Full HD, 1920 x 1080, 441 PPI
Kamera: 20 MP, F/2,2 optik, 27,8mm brændvidde, 4K video
Frontkamera: 4 MP ultrapixel F/2,0 optik frontkamera, 26,7mm brændvidde, safirglas
Ydelse: 4*2,0 GHz + 4*1,5 GHz octa-core, 3GB RAM, Adreno 430 grafik
Batteri: 2840 mAh
Lager: 32GB + 128GB micro-SD + 100GB Google Drive
Lyd: Boomsound frontvendte højttalere med 5.1 Dolby Surround
Netværk: nano-SIM, 2/3G, Cat. 9 (450 mbps) 4G/LTE
Software: Android 5.0.2 Lollipop Sense 7.0
Øvrigt: Fås i gunmetal grey, sølv/guld, guld eller pink.

Skøn udenpå og et bæst indeni

Ser du forbi det stilsikre ydre og dykker ned i maskinrummet vil du opleve at HTC har fortaget en grundig overhaling.

Den ellers højtydende Snapdragon 801 quad-core vrages nu til fordel for en otte-kernet krabat: Snapdragon 810. Den tikker en anelse langsommere med sine 2,0 GHz, men en opdateret 64-bit arkitektur og yderlige 1GB RAM lover endnu et hop på ydelseskalaen.

Læs også: Det betyder Lollipop for driftstiden

Til at drive mobilen frem er Googles seneste softwareversion: Android 5.0 Lollipop. Sammen med et 2840 mAh batteri skal det sikre en driftstid der forhåbentlig matcher og overgår M8 med sine 2600 mAh.

Skærm og højtalere: godt nyt

Skærmen forbliver på 5 tommer, og holder opløsningen på Full HD. Det svarer til en PPI på 441 hvilket burde glæde selv de mest skarpsynede. Farvedybde, kontrast og betragtningsvinkler er som hos forgængeren glimrende.

Der hvor du vil opleve en forbedring, er når du fyrer op for de tunge 3D-spil. Grafikchippen kan nu klare over dobbelt så mange udregninger per sekund, hvilket vil sikre mere flydende og detaljerede spil.

Se også: HTC One M9 rygte: nyt Boomsound-design

Boomsound, som HTC kalder de roste frontvendte højtalere får en opgradering i form af 5.1 Dolby-lyd. Forskellen mellem M8’s og M9’s lydbillede er dog svær at spore, de er begge fortsat blandt Android-verdenens bedste til at gengive musik og film med naturtro bas og klar lyd.

Skal lyden ud over de små højtalere og fylde stuen eller kontoret ud, indleder HTC et samarbejde med Harman Kardonn og deres Blackfire standard. Med den kan du streame din lyd over netværket i højere kvalitet end hvad Bluetooth kan levere.

Ultrapixels flytter, nu kommer megapixels

Der hvor HTC One M9 vil vinde flest nye fans er med det nye kamera. Det, til tider udskældte, Ultrapixel-koncept er stadigt at finde, men det flytter nu til frontpartiet. Der er kun 4 megapixels, men de er 3 gange mere lysstærke end hos rivalerne.

Vil du derimod gerne kunne zoome ind på dine motiver, eller skal din fotos nydes i plakatstørrelse er hovedkameraet nu løftet til 20,7 megapixels. Samtidig er frontoptikken nu beskyttet af safirglas, en glastype som er nærmest immun over for ridser.

Med det nye kamera bekræfter HTC dog en kedelig tendens til at foretage et skridt tilbage når de tager to skridt frem. Da HTC One M7 voksede til M8 røg den optiske billedstabilisering, og i denne omgang er det Duo kameraet med sine fokus-effekter der savnes i M9.

Skræddersyet Sense syv software

Hvor HTC gjorde stolt fremviste sin sjette sans som en grundig nyudvikling af deres Android-software er Sense 7.0 mere evolutionær. Du vil genfinde de samme minimalistiske og stilfulde menuer som kendetegner både Sense 6.0 og Android Lollipop, nyheden ligger i dens store evne til at tilpasse sig dit liv og dine præferencer.

Du kan nu skræddersy Sense 7.0 ud fra en række online-temaer. Er du ikke tilfreds med udvalget kan du bede Sense om at scanne et favoritfoto eller -logo og danne et nyt look ud fra dette.

Læs også: Smugkig på HTC Sense med Android Lollipop

Samtidig vil Sense skabe nogle brugerprofiler ud fra dine vaner og hverdag. Eksempelvis kan du definere en profil til arbejdet med de relevante kalender, LinkedIn eller Office-apps, mens en fritidsprofil ved et klik kan tage over med Snapchat, Facebook eller anden adspredelse.

En naturlig udvikling

Hvordan følger man op på en stjerne? Det har været opgaven for Taiwanesiske HTC som efter to anmelderdarlings nu skal forsøge sig med tredje bind i metal-trilogien, HTC One.

Det er tydeligt at HTC ikke har ønsket at genopfinde sit prisvindende design. Var du vild med One M8 og dens smækre aluprofil, vil du igen få meget af det samme. Designet læner sig tæt op ad forgængerne, for tæt vil nogle mene, men ergonomien er forfinet til en mere eksklusiv størrelse.

Når HTC samtidig benytter lejligheden til at rette op på de største svagheder som fejlplacerede knapper og et aldrende Ultrapixel-kamera er den veludrustet til at genindtage sin favoritplads blandt anmeldernes hjerter.

HTC One M9 vil komme i mørk gunmetal, sølv/guld eller guld. Lageret byder på 32GB+microSD. HTC One M9 vil ramme handlen d. 31 marts til vejledende 5.999 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

gert 03-03-2015 16:48:12

kan slet ikke se det nytænkede ved htc m9 lidt anderledes design og større processor men hvad er det der skal få folk til at købe den ?

3 4
JC 03-03-2015 13:22:23

Efter min mening den flotteste Android telefon på markedet. På mig har det bare virket som om, at de har været druknet lidt i mængden. Det er en skam, for både designet og Sense 7 virker meget tiltalende på M9.

10 3
Ronni 02-03-2015 15:46:42

Hvis de bare havde fjernet den sorte bar for neden med logoet. Total spildplads :(

10 4
Rune Lauritsen 02-03-2015 00:19:24

jeg er slet ikke imponeret, 1:den sorte bar i bunden er der stadig 2:den ligner M9 for meget i form af design 3:den der 2 tone virker mere som en gemmick end noget konkret specielt 4:den har ikke QHD hvilket efter min mening ville havet været dejligt men siden den er 5 tommer gør det ikke så meget, men i forhold til LG og samsung så er dette ikke positivt. 5: det firkantet kamera passer slet ikke ind i M9´s design, det virker for klodset og ikke nær så Premium som jeg havde håbet på.....kort sagt så har de ikke rettet de fejl som i mine øjne har hørt til M8 og nu også er hos M9...det undre mig over hvorfor de ikke lavede den som mange af de Concept art der bliv lavet som var meget mere tiltrækkende end dette.

9 7
mads Lunde 02-03-2015 00:15:00

samsung Galaxy S6 og HTC m9, hvad synde i man skal købe. kan i lave en sammenligning :-)

1 0
Rune Lauritsen 02-03-2015 00:20:11

så snart de komme ud så tag ned i en butik og stå med begge to og bedøm der...det vil nok være det bedste :)

3 0
Rune Lauritsen 02-03-2015 00:20:32

kommer*

0 1
Thomas Ulvedal 02-03-2015 11:32:36

Du kan godt redigere i dine skrevne indlæg - det er en ny feature, som kom for et par uger siden Du klikker bare på blyanten i højre hjørne af dit indlæg, så kan du rette i det :-)

Mvh
Thomas
Mobilsiden.dk

6 0
dippegalant 01-03-2015 21:56:14

Jeg synes ikke den imponerer. Designet finder jeg kedeligt, batteriet er for småt og processoren er tvivsom, idet den har haft mange problemer i tidligere tests. Skærmens opløsning følger heller ikke med de bedste længere og dermed synes jeg personligt at modellen er ret undervældende.

Jeg tror ikke at det er denne model, der flytter HTC op fra en ubetydelig markedsandel til en betydelig og jeg tror heller ikke at den reelt set giver HTC nogen fremgang.

8 7
TF 01-03-2015 20:35:35

Tja hva kan man sige den er sku stadig den pæneste android model på markedet og nu med de helt rigtige opgraderinger, der er ikke rigtig noget at brokke sig over og dejligt at de har hørt godt efter hvad forbrugerne har ønsket, Sådan HTC spot on :-)

15 14
gert 03-03-2015 16:51:41

kan slet ikke se hvad de har lyttet til forbrugerne om ? de klager jeg har læst mest er htc logoet på fronten.
de sorte bjælker...

3 2
TF 03-03-2015 20:03:33

Det har jeg nu set 3 klage over (gang på gang) men kameraet kan jeg slet ikke tælle hvor mange jeg har set brokke sig over, bare som eksempel.

2 10
Shawn 02-03-2015 05:49:17

Enig og sammen iPhone 6 har de føretrøjen på når det gælder design og ydelse.

4 12
MathiasS 01-03-2015 19:26:10

lækkert!! HTC M7 havde i mit tilfælde power knappen i den forkerte side i toppen. HTC M8 fik power knappen i den rigtige side i toppen, men telefonen var lidt for stor til at nå den.. Med den nye M9 har de sat powerknappen i siden som SONY, hvilket jeg godt kan lide. Og så har HTC endelig lyttet til forbrugerne!! Ridsefrit Zafir-flas på kameralinsen!, som i øvrigt er 20,7 megapixel. Har haft både M7 og M8, og ingen af de 2 kunne komme i nærheden af hverken min HTC Incredible S, eller Sony Ericsson K800i. Godt de lyttede til alle kritikpunkterne!... Træls følelse at sidde her med plastik LG G3, nu hvor HTC har lavet M9!

7 5
Sven A. 01-03-2015 19:02:37

Kan se at mobilen er i design ikke den store ændring. Men hvorfor ændre noget som virker? Eneste store klage fra brugere af HTC har været kamera... og det må jeg sig de har ændret og hørt på folk... dog meget sent ude... vil jeg sig...

Aviate funktioner lyder det som de har taget med i sin SENSE, noget som har været på markede i lang tid.

Ikke den store nye innovation må jeg sig.

2 2
Naggie21 01-03-2015 16:55:58

I har gjort det både har, men også i den anden nyhed: Hvorfor viser i M8 som første billede?

0 1
Niels de Boissezon 01-03-2015 17:01:28

Det er en M9 - ovenpå en M8. Men det er rigtigt at de ligner hinanden.

Venligste hilsener,
Niels /mobilsiden.dk

10 0
Om brug af cookies