Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Huawei Watch 2 - Først og fremmest til sport

Huawei Watch 2 - Først og fremmest til sport

Huawei tager det eksklusive ud af Watch og gør i stedet Watch 2 til en aktiv træningsmakker.

Foto: Huawei

Efter at have satset på det eksklusive i deres første smartwatch, går Huawei i en ny retning med opfølgerne: Watch 2.

Hvor safirglas og eksklusive materialer kendetegnede det første Watch, er det i stedet motion og fitness der lægges op til i både Sport og Classic modellen.

Se også: Huawei satser på design og kamera med P10 og P10 Plus

Sport er naturligvis det oplagte bud til brugere med en aktiv livsstil, men Classic kan også byde ind her. Konstruktionen af begge ure består nu af hærdet plast med en skive i keramik i fronten med minuoptegning. De to ure adskiller sig på remmen, hvor Sport får en 20mm bred gummistrop, mens Classic får en 22mm strop i læder med en inderside i gummi.

De er altså begge klar til en eventuel løbe- eller vandretur. Svømmeturen må du til gengæld udsætte, for ud over at kunne modstå et brusebad, fraråder Huawei både dyk og svømning, til trods for en IP-68 certificering.

Fokus på træning – uden mobil

Bagpå er pulsmåleren tydeligvis opgraderet til en væsentlig større en af slagsen en tidligere – det minder om den du finder på Apples Watch Series 2, og skulle ifølge producenten kunne benyttes til pulstræning.

Her er samtidig en lang større grad af selvstændighed i uret. Sammen med det nye Android Wear 2.0, 4G og Wi-Fi forbindelse samt en GPS-chip kan uret altså selv sørge for at finde vej, tracke træning og spille musik når du er ude.

Se også: Huawei P10 og P10 Plus - Dansk pris og tilgængelighed

Driftstiden er samtidig styrket, takker være et større batteri der giver to dages brug på en enkel opladning eller 10 timers uafbrudt træning med GPS. Benytter du uret alene som et ur og fitnesstracker, kan driftstiden forlænges drastisk med op til 25 dage.

Opladningen foregår igennem en magnetisk dock. Bag den forlængede driftstid er, at uret displayet nu er en tand mindre, med sin 1,2 tommer store cirkulære skive. Det gør at uret måler 45 x 48,3 x 12,6 og vejer under 60 gram.

Foto: Huawei

Også et smartwatch

Når løbetøjet hænger til tørre, toner Watch 2 kvaliteter som smartwatch frem. Wear 2.0 betyder, at du har de nyeste funktioner fra Googles hånd, med blandt andet understøttelse af Assistent, Android Pay og standalone apps.

Se også: Huawei P10 og P10 Plus - de tekniske specifikationer

En indbygget højtaler kan samtidig virke i samspil med de lokale apps, hvilket bl.a. mulighed for navigation mens du kører –uden behov for hverken smartphone eller bluetooth-parring.

Foto: Huawei

Pris og tilgængelighed

Huawei Watch får dansk debut i maj måned. Watch 2 Sport bliver billigst med en debutpris på 329 euro – omtrent 2.500 kroner, mens Classic debuterer ved 399 euro, svarende til knap 3.000 kroner.

Huawei Watch 2/Watch 2 Classic– specifikationer

Mål: 45 x 48,3 x 12,6 mm
Vægt: 57 gram (Watch 2), 60,5 (Watch 2 Classic)
Rem: 20 mm gummi (Watch 2), 22 mm (Watch 2 Classic)
Display: 1,2” AMOLED
Teknik: dual-core
Lager: 4 GB (2,3 GB disponibelt)
Forbindelse: Wi-Fi eller LTE (eSIM eller Nano afhængig af operatør)
Batteri: 420 mAh 2-25 dage, 10 timer med GPS

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies