Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Lenovo Moto G5 og G5 Plus: Stærk pris, batteri og kamera

Lenovo Moto G5 og G5 Plus: Stærk pris, batteri og kamera

De prisvenlige G-mobiler fra Lenovo får stærke kamera- og batteriegenskaber til en skarp pris.

Lenovo Moto G5 - masser af mobil for pengene
Lenovo Moto G5 - masser af mobil for pengene

Motorola, og siden Lenovos, Moto G-serie har længe været garant for en tilfredsstillende ydelse til en skarp pris.

Med femte generation af mobilen satser selskabet i stigende grad på de fotografiske evner samt evnen til at holde hele dagen og mere til. "Vi vil levere det mest avancerede kamera i klassen," lyder det i selskabet pressemeddelelse.

I Moto G5 Plus rådes der nu over et 12 megapixel stærkt kamera, der i med sit meget lysstærke f/1,7-optik og dedikerede AF-pixels får egenskaber, der til dato har hørt til i topmobiler som Samsung Galaxy S7.

I den mindre Moto G5 råder kameraet over 13 megapixels med samme fasedetektion, men optikken åbner kun op til f/2.0. Frontkameraet på begge smartphones byder på 5 megapixels.

Se også:  Motorola Moto G5 spionfoto - en mulig budgetstjerne

Lenovo Moto G5 får et nydeligt design
Lenovo Moto G5 får et nydeligt design

Flotte metaldesigns

Hvor Moto G-serien hidtil har været præget af snusfornuftigt plast, bliver oplevelsen af at holde Moto G5-langt mere eksklusiv. Et ny metalfinish bidrager med et mere nobelt touch, mens designet er blevet både enklere og pænere.

Moto G5 og G5 Plus er samtidig begge krympet i størrelse ved at byde på mere håndterlige displays på henholdsvis 5 og 5,2 tommer. Begge er nu i Full HD og derfor rigeligt skarpe til de fleste.

Begge Moto G5-modeller får samtidig den efterhånden obligatoriske fingeraftrykslæser samt USB-C port.

Læs også:  Android 7.0 Nougat klar til Motorola Moto G4

Lenovo Moto G5 Plus - lidt større, kraftigere og bedre kamera
Lenovo Moto G5 Plus - lidt større, kraftigere og bedre kamera

Octa-core power til hele dagen

Indmaden i Moto G5 og G5 Plus er også styrket. Begge har octa-core-processorer fra Qualcomm ombord. I den mindre G5’er snurrer processoren med op til 1,4 GHz (Snapdragon 430), mens G5 Plus clocker helt op til 2,0 GHz (Snapdragon 625).

Softwaren er nu Android 7.0 og rummer Moto-seriens karakteristiske forbedringer med enkle oversigter over notifikationer samt Googles stemmestyrede Assistant.

Mængden af lagerplads og RAM vil veksle lidt fra model til model. G5 er udstyret med mellem 3 GB RAM samt 16 eller 32 GB lagerplads. Ligeledes vil G5 Plus enten råde over 2 eller 4GB RAM samt 32 eller 64GB lagerplads. I begge mobiltelefoner kan lagerpladsen udvides via et microSD-kort.

De for budgetklassen stærke specs drives frem af store batterier med medfølgende kvikoplader. I Moto G5 finder du et 2.800 mAh batteri, mens Moto G5 Plus får 3.000 mAh at arbejde med.

Se også:  Moto dropper smartwatches på ubestemt tid

Pris og tilgængelighed

Motorola Moto G5 får global debut i løbet af marts måned og G5 Plus får global debut i løbet af April måned. Vejledende priser starter ved henholdsvis 199 og 279 € - svarende til omtrent 1.599 og 2.299 danske kroner.

Lenovo Moto G5 og G5 Plus fås i enten mørkegrå eller guld.

Læs også: Motorola Moto får Android 7.0 Nougat samt bonusfeature

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies