Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Lenovo VIBE Shot er mere end en smartphone

Lenovo VIBE Shot er mere end en smartphone

Lenovo lancerer ny Android-enhed, der både forsøger at være et kamera og en smartphone på samme tid: Mød Lenovo VIBE Shot.

Den kinesiske elektronikgigant Lenovo er til stede på årets Mobile World Congress og præsenterer en ny smartphone, der slår på at være et seriøst lommekamera, når du er på farten.

Læs også: Samsung: Sådan bliver fremtidens telefon ifølge danskerne

Med denne 2-i-1-kameratelefon har du et lille lommekamera på dig med spændende kamerafeatures, samtidig med den også dækker dit behov som en smartphone i dagligdagen.


Seriøst lommekamera på farten

Når enheden skal fungere som kamera er det i følgeskab med en 13 MP sensor bagpå med en modulopbygget linse i 6 dele og 8 MP foran. Kameraet er i stand til at tage billeder i mørke omgivelser med hjælp fra den trefarvede LED-blitz. Telefonens lyssensor regulerer, hvor kraftig blitzen skal være i hvert enkelt fotografi.

Den optiske billedstabilisering (OIS) reducerer slørede billeder og rystende videooptagelser, så dine motiver altid fremstår knivskarpe og rolige. Det skyldes også den infrarøde fokus, som er dobbelt så hurtig end normal autofokus.

Kameraoplevensen forbedres også med en fysisk udløserknap, så du nemt og hurtigt kan åbne kameraet, fokusere og tage billeder.

En central del af kameraet er de to tilstande, du kan skifte mellem med udløserknappen: Smart og Pro. Smart-tilstanden aktiverer genkendelse af objekter, så kameraindstillingerne tilpasses alt efter motiver. Der er den traditionelle ansigtsgenkendelse, men kameraet kan eksempelvis også genkende en kaffekop og ændre indstillingerne, der passer bedst til fotografering af mad.

Hvis du derimod selv vil tage styringen over alle kameraets indstillinger, er der Pro-tilstanden. Her kontrollerer du selv ISO-værdi, , fokustilstand, hvidbalance, farvemætning og så videre.

Smartphone til dagligdagen

Når Android-enheden ikke skal være et kamera, har du en fremragende smartphone med seneste Lollipop-version i hånden. Der sidder en 5” skærm med en Full HD-opløsning på 1080 x 1920 pixels i telefonen. Processoren er fra Snapdragon og er af modellen 615, som leverer 8 kerner – 4 på 1,7 GHz og 4 på 1,0 GHz.

Hvad enten du blot skal bruge de mest gængse apps eller håndtere krævende spil, så tilpasser processoren sig og sparer på strømmen på batteriet med 2900 mAh.

Der er blevet plads til 3 GB RAM sammen med 32 GB intern lagerplads. Du kan selv indsætte op til 128 GB ekstra lagerplads med et micro-SD-kort, hvis de mange fotos optager meget plads.

Pris og tilgængelighed

Lenovo oplyser, at VIBE Shot kommer til salg i starten af juni i de lande, hvor de allerede fører et sortiment af Lenovo-smartphones. Den vejledende udsalgspris bliver $349 svarende til 2300 kroner.

Det, der på nuværende tidspunkt er uklart, er hvorvidt den lander i de danske butikshylder eller ej. Man kan håbe, at Lenovo med opkøbet af Motorola kommer til at gøre sit indtog på det europæiske marked.

Læs også: Motorola Mobility officielt opkøbt af Lenovo

De tekniske specifikationer:

Mål: 142 x 70 x 7,3 mm
Vægt: 145 gram
Skærm: 5" Full HD (1080 x 1920 pixels), 441 ppi
Bagkamera: 16 MP med infrarød autofokus og trefarvet flash, 16:9-format
Frontkamera: 8 MP
Processor: Snapdragon 615, 4 x 1,7 GHz + 4 x 1,0 GHz
RAM: 3 GB RAM
Grafik: Adreno 405
Batteri: 2900 mAh
Intern lager: 32 GB
Ekstern lager: Op til 128 GB micro-SD
Netværk: Bluetooth 4.1, WiFi (cat-4) og 2/3G/LTE
Software: Android 5.0 Lollipop
Farver: Rød og sølv

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

XtcKilla 04-03-2015 10:48:30

I følge Lenovos officielle hjemmeside kommer den ikke til Danmark.

http://shop.lenovo.com/dk/da/new-products#index.html?0=3

0 0
TF 03-03-2015 12:20:02

Se det er sku en flot telefon, specs er ok som extra mobil og prisen, alt taget i betragtning, er nogenlunde, den kunne måske komme på indkøbslisten.

1 2
Anders 03-03-2015 12:01:32

Til prisen er det sgu ganske udmærket specifikationer! :)

1 0

Om brug af cookies