Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   LG G5 får også en "konstant tændt skærm"-funktion

LG G5 får også en "konstant tændt skærm"-funktion

LGs kommende topmodel, LG G5, kommer lige som Samsung Galaxy S7 også med en såkaldt "always on"-funktion, så skærmen konstant er tændt med nyttig info.

Foto: AndroidAuthority.com

I går kom det frem, at Samsung med al sandsynlighed vil udstyre Galaxy S7-topmodellen med en ”always on”-funktion, sådan at skærmen altid er tændt og viser små, nyttige informationer såsom notifikationer og klokken.

Læs også: Ny Samsung S7 info: skærmen slukker aldrig

Nu viser det sig, at LG går samme vej med G5-topmodellen, som offentliggøres samme dag - den 21. februar dagen før Mobile World Congress. Hvad angår LG G5 er det dog officielt, LG selv har delt en GIF-animation i et Facebook-opslag, der viser funktionen frem på netop LG G5.

Funktionen går i al sin enkelthed ud på, at skærmen ikke går i dvale eller slukker som normalt. I stedet kommer en sort skærm frem, hvor klokken og de ulæste notifikationer fra apps kan ses med et øjekast uden at skulle tænde skærmen helt. Det fremgår også af ovenstående animation, at funktionen får det ganske sigende navn ”Always ON”.Lignende funktioner er set før. Eksempelvis Nokias Glance-funktion i Windows Phone 8, som gjorde netop dette, og Motorolas Active Display-funktion i Moto X-smartphones.

Umiddelbart bør en sådan funktion være medvirkende til et øget batteriforbrug. Derfor ses de hidtidige løsninger, der minder om LGs kommende, også oftest implementeret i smartphones med de såkaldte AMOLED-skærme, der kan slukke for hver enkelt sorte pixel og dermed spare en masse strøm ved kun at vise de enkelte farvede eller hvide elementer.

Læs også: Rygte: Skub bunden ud af LG G5 for at skifte batteriet

Nokias løsning blev dog implementeret i flere Lumia-modeller, der havde LCD-skærme, og det var uden at påvirke batteritiden synderligt. Det samme ventes at blive tilfældet med LG G5, som også får en LCD-skærm. Om det kommer til af få en betydning for, hvor god batteritiden på den bliver, vides af gode grunde endnu ikke.

Det bliver vi til gengæld meget klogere på, når LG løfter sløret for telefonen om 11 dage.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies