Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   LG G5: Her er alt vi ved inden lanceringen

LG G5: Her er alt vi ved inden lanceringen

Med Mobile World Congress lige om hjørnet samler vi nu op på de seneste måneders rygter om LG G5 og giver et fuldt overblik over, hvad vi tror, vi ved.

Foto: Twitter (@evleaks)

Lige som enhver anden topmodel har der floreret et hav af rygter om LG G5, hvor det kan være ganske svært at sortere troværdige rygter fra de mere tvivlsomme.

Læs også: Tre nye billeder af LG G5: Store designændringer på vej

Rygterne om LG G5 er dog efterhånden så mange, at der tegner sig et ganske klart billede af, hvilken topmodel LG G5 bliver. Forud for den store event lige før Mobile World Congress 2016 søndag klokken 14:00 følger her en gennemgang af, hvad vi tror, vi ved om LG G5.

Foto: Anzhou.cn

Fuld metalkonstruktion med særlig ”skuffe” i bunden

I forhold til LG G4 vil der ske store designændringer, når G5’eren bliver lanceret. Rygterne har længe peget på, at G5 vil skifte al plastik ud med aluminium i en såkaldt unibody-konstruktion. Det har normalt betydet, at batteriet ikke kan skiftes ud, men her har LG fundet frem til en genial løsning.

I midten af januar måned opstod der nemlig et noget specielt rygte, der gik på, at man kan skubbe bunden ud af LG G5 for at få adgang til batteriet – præcis som at åbne skuffen fra en kommode. Da der efterfølgende opstod en måneds tavshed om rygtet, og at funktionen ikke blev vist frem på de første lækkede billeder af telefonen, virkede det pludselig mere tvivlsomt, om det ville blive en realitet.

Læs også: Rygte: Skub bunden ud af LG G5 for at skifte batteriet

I dag pustes der dog igen liv i rygtet. Hjemmesiden Anzhou har nemlig fået fingrene i et billede af, hvad der må formodes at være indpakningen til et stykke tilbehør bestående af bunden af LG G5 med et stort gult batteri, hvorpå der står ”Life's good when you play more” – LGs nye slogan for G5.

Medmindre der er tale om ganske god fotoredigering ser det altså ud til at blive en realitet, at batteriet i LG G5 kan skubbes ud. Batteriet skulle desuden være på 2.800 mAh, så der bliver altså tale om en lille tilbagegang på 200 mAh i forhold til det 3.000 store batteri i G4.

Foto: AndroidAuthority.com

Monter forskellige moduler via ”magic slot”

Et rygte, der formentligt er tæt forbundet med ovenstående, er det såkaldte ”magic slot”, som LG G5 ventes at komme med. Her er et meget utydeligt billede dukket op, hvor man ser, at et ekstra modul er blevet monteret bag på LG G5 via denne magic slot-funktion.

Det skulle være muligt at tilslutte forskellige moduler, som meget vel kan være via bunden, nu hvor den kan tages af. På billedet ovenover vises hvad der menes at være et kameramodul, der indeholder et ekstra batteri på 1.100 mAh, men ingen sensor. Der benyttes nemlig de to eksisterende sensorer, der i forvejen er i LG G5.

Læs også: Se video af LG G5 baseret på lækkede designs

I stedet har modulet mange af de knapper, man kender fra et almindeligt kompaktkamera – og det er udelukkende til at håndtere mobilen som et kamera end det er til at forbedre selve billedkvaliteten. Det er teorien i hvert fald.

Det forlyder også, at andre moduler som et virtual reality-headset, eksternt tastatur og en forstærker kan tilføjes – det kan muligvis være i den forbindelse, at B&O Play har indgået et samarbejde med LG om at forbedre lydkvaliteten.

Foto: Mobilsiden.dk

Mindre skærm og endnu tyndere

Der ses normalt kun én trend, når det gælder smartphones og nye generationer: Større og større skærme, men de kan naturligvis ikke blive ved med at vokse. Derfor går LG med G5 den modsatte vej og skruer en tand ned for skærmstørrelsen i forhold til de to forgængere G4 og G3, som har en 5,5” stor skærm.

I G5 kommer skærmstørrelsen ifølge rygterne til at hedde 5,3”, hvilket gør den kun 0,1” større end skærmen i den efterhånden noget gamle LG G2. Opløsningen bliver selvfølgelig stadig den høje WQHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels, som sikrer en høj pixeltæthed på 554 pixels per tomme.

Læs også: LG G5: Specifikationer og første billede lækket

Der har været forskellige snakke om, hvorvidt der vil komme en lignende sekundær skærm ovenover den primære skærm, lige som det kan ses i LG V10. Det ser ud til at blive en lille smule lavere, men det drejer sig kun om ganske få mm. Opløsningen ser nemlig ud til at blive 1.040 × 140 pixels og vil med stor sandsynlighed tjene samme formål som det i V10 – altså hurtig adgang til genveje, klokken osv.

Størrelsesmæssigt forandrer LG G5 sig ikke det helt store i forhold til sidste års topmodel. Dimensionerne vil ifølge et rygte hedde 149,4 x 73,9 x 8,2 mm, og dermed vil den blive 0,5 mm højere, 2,2 mm smallere og hele 1,6 mm tyndere i forhold til det tykkeste sted fra LG G4.

Lynhurtig Snapdragon 820-processor

Ikke overraskende vil LG G5 få samme kraftige Snapdragon 820-processor som mange af dette års konkurrenter. Processoren er den hurtigste og kraftige fra Qualcomm, som består af 4 af de såkaldte Kryo-kerner på op til 2,2 GHz.

Af RAM er der både meldinger om 3 og 4 GB, men det er 3 GB, der har været rygtet mest. Det kan meget vel være, at LG udgiver en variant med 4 GB, der får endnu mere intern lagerplads end de 64 GB, som den ventes at komme med. Det er til trods for, at den ifølge rygterne også kan opgraderes med et eksternt microSD-kort.

To kameraer på bagsiden

På kamerafronten ser der ud til at ske ting og sager med LG G5. Her forlyder det, at LG vil gøre brug af to kamerasensorer – en primær på 16 megapixel og en sekundær på 8 megapixel. Det er endnu uvist, hvilket formål den ekstra sensor skal tjene, men det kan eksempel være, at den har optisk zoom.

De to sensorer skulle både blive akkompagneret af en pulsmåler og laserautofokus. Foran kommer der et 8 megapixel kamera, lyder rygterne.

Skærmen holdes konstant tændt

Kort efter det viste sig, at Samsung Galaxy S7 vil få en "always on"-skærm, delte LG en lignende nyhed om G5.

I et Facebook-opslag delte LG en GIF-animation, der viser, at skærmen forbliver tændt, når andre telefoner omkring den slukker skærmen. Vurderet ud fra animationen vil det være frontpanelet, der holdes tændt, men det vil formentligt kræve en del strøm, hvis det ikke er en AMOLED-skærm.

Det kan også være, at det blot er den sekundære skærm, der forbliver tændt og viser nyttig info som klokken, notifikationer osv.

Mobilsiden er selvfølgelig til stede ved Mobile World Congress og klar til at bringe alle nyhederne fra LGs event, når det hele går løs søndag den 21. februar klokken 14:00.

Mulig pris afsløret

Ifølge en pris, der dukkede op i Dubai, vil LG G5 lande på en pris, der svarer i omegnen af 4.500 kroner før moms og tilæg. Det vil formentlig ende med, at den ligger i den dyre ende sammen med Galaxy S7.

LGs mere luksuiøse variant af G4 med læger fik en vejledende pris i Danmark på 5.489, og G5 vil med al sandsynlighed ligge i samme prisleje.

Specifikationer: LG G5

 • Mål: 149,4 x 73,9 x 8,2 mm
 • Skærm: 5,3” WQHD (1.440 x 2.560 pixels) + sekundær skærm (1.040 × 140 pixels)
 • Processor: 64-bit Snapdragon 820 (4 x 2,2 GHz)
 • Grafikchip: Adreno 530
 • RAM: 3 GB RAM
 • Lagerplads: 64 GB + udvidelse med microSD-kort
 • Frontkamera: f/1.8 16 megapixel + 8 megapixel + pulsmåler + laserautofokus
 • Frontkamera: 8 megapixel
 • Software: Android 6.0 Marshmallow
 • Sensorer: Trykfølsom sensor, infrarød sensor, fingeraftrykslæser
 • Batteri: 2.800 mAh
 • Andet: Udskifteligt batteri via bunden, USB Type C

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies