Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Microsoft kommer til MWC uden flagskib

Microsoft kommer til MWC uden flagskib

Der bliver fokuseret på low-end telefoner fra Microsoft ved MWC næste år og indtil sidst i 2015

Når Microsoft drager til Mobile World Congress, så bliver det uden en telefon helt i toppen af produktporteføljen. Microsoft vil ikke have et nyt Lumia-flagskib med, og der er ikke udsigt til et nyt flagskib før anden halvdel af år 2015.

Skulle dette holde stik, så vil der komme et stort spænd mellem de nuværende flagskibe Lumia 930 og 1520 og så det kommende i 2015. Lumia 930 blev annonceret i april i år, mens Lumia 1520 blev annonceret i oktober 2013.

I stedet vil Microsoft have en efterfølger til Lumia 625 med.

Læs også: Lumia 735 - The selfiephone... med salgsgas på [TEST]

Det halvandet års spænd mellem flagskibe er længe i tech-verdenen, og ventetiden kan have noget med Microsofts opkøb af en del af Nokia at gøre.

Nokia stod for langt størstedelen af Windows Phone-kataloget, og det har Microsofts så selv skullet fortsætte. Desuden har der været snak om, at Microsoft har haft en efterfølger med kodenavnet 'McLaren' på bedding, men den skulle være blevet skrottet.

McLaren skulle ellers ifølge rygterne have erstattet Lumia 930 som topmodel for Windows Phone.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

mbech 16-12-2014 12:16:43

Læste et sted at det koster Apple 210 dollars at lave iphone 6, så i mine øjne er det ikke dyrt at lave en topmodel.

0 0
Bo 17-12-2014 10:10:25

Apple kan formentlig få komponenterne meget billigere end Microsoft, da de sidder på en stor markedsandel.
Men det er jo ikke kun selve produktionsomkostningerne ved en topmodel. Apple har et begrænset antal telefoner, mens Microsoft efterhånden har en hel stribe modeller, der skal supporteres og udvikles firmware og software til. En ny topmodel kræver - forestiller jeg mig - meget mere, når det kommer til design og distribution. Det kan ikke nytte noget, at man lancerer en halvgrim topmodel, der ikke er tilgængelig ret mange steder. Og især distributionen har været et stort problem for Lumia-modellerne, der ikke er bredt tilgængelige i USA, og derfor har de heller ingen markedsandel.

0 1
Bo 16-12-2014 09:33:13

Jeg tror ikke, der er en perfekt strategi for Microsoft lige nu, og uanset hvad de vælger at gøre, så har de en sej kamp foran sig.
Jeg har haft WP siden 2010 og er meget glad for det, men det er tydeligt, at Microsoft har haft svært ved at overbevise resten af verden. Jeg tror, Windows 10 bliver afgørende for WP's fremtid, og hvis ikke det begynder at vokse efter lanceringen af Windows 10, så tror jeg, Microsoft vil prioritere det lavere.

Jeg er ikke ekspert i mobilbrancen, men jeg forestiller mig, at det er hundedyrt at producere en topmodel. Både fordi man skal have købt dyre komponenter, som alle andre også gerne vil have, og fordi Microsoft er så relativt små, så tror jeg, at det bliver dyrere for dem at købe, da fabrikanterne nok hellere vil sælge i store partier til eksempelvis Apple eller Sony.

Jeg er spændt på, hvordan det næste år går. Jeg skal snart have min lumia 920 udskiftet, og jeg ville rigtig gerne have en ny topmodel snart. Det kan være jeg venter, og ellers nøjes jeg nok med en Lumia 830.

4 0

Om brug af cookies