Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Mozilla vil lancere ufattelig billig smartphones

Mozilla vil lancere ufattelig billig smartphones

Firefox OS og Mozilla vil erobre markedsandele med billig smartphone til udviklingslandene

ZTE og Mozillas utroligt billige smartphone er på vej.
ZTE og Mozillas utroligt billige smartphone er på vej.
Mozilla annoncerede for to år siden, at de ville lave styresystemer til mobiltelefoner. Babyen blev døbt Firefox OS. Det har aldrig været meningen, at de skulle konkurrere mod Googles Android eller lignende, men blot være et alternativ fra en non-profit organisation.

Planen er, at det skulle ud til udviklingslandene, hvor de primært køber de billige Nokia Asha eller de helt gammeldaws mobiltelefoner der ikke kan meget andet end at ringe, skrive sms/mails og lignende.

I 2012 blev Mozillas Firefox OS så lanceret, og kort efter hoppede den kinesiske smartphone producent ZTE så på vognen som producent af utroligt billige semi-smartphones, der kan konkurrere med Nokia Asha.

Mozilla udvider til flere lande

Firefox OS har spredt sig til 15 lande, og på Mobile World Congress har Mozilla sagt, at de har lavet en aftale med mobiloperatørerne Telefonica og Deutsche Telekom, så de 15 lande vil blive til mindst 12 flere. Fokus er stadig udviklingslandene, men kommer dog tættere på danske breddegrader da de gamle Balkanlande som Tjekkiet, Makedonien og Kroatien nu også får muligheden, ja faktisk selv Tyskland er en af de nye lande.

Derudover har Mozilla annonceret på MWC, at Spreadtrum skal lave et reference design af en smartphone, og prisen skulle efter sigende være sølle US$ 25.

Sådan ser Firefox OS ud i menuerne
Sådan ser Firefox OS ud i menuerne

Fremtiden er usikker

Alt er dog ikke fryd og gammen, for de områder hvor Firefox OS ønsker at vokse er der i forvejen en konkurrent, nemlig Microsoft og Nokia med deres Windows Phone som buldrer frem. I mange udviklingslande er Nokia stadig populære, og de billige Asha og helt gammeldags dumbphones bliver stadig solgt, så det er ikke et nemt marked for Firefox, selvom de undgår Google og Apple.

Analysefirmaet IDC har dog sagt, at Microsoft bør introducere endnu billigere Nokiaer med Windows Phone for at udnytte Nokias brandværdi i udviklingslandene. Her kan Mozilla så komme ind og blande sig, for selvom de ikke har Nokia eller Samsung navnet, så har de noget endnu vigtigere, nemlig en billig pris, og der er de billigste Nokia Lumia 520/525 stadig for dyre efter manges smag.

Du sider måske og tænker, hvorfor denne lange artikel om noget der intet har med Danmark at gøre? ”Mange bække små” er mit svar. Vi er ca 9 milliarder mennesker på denne jord og i Danmark udgør vi en elite, der er så rig at mindst 8 af de 9 milliarder er så misundelige, at de vil give en arm eller nyre for at kunne smage lidt af vores dagligdag. Nokia har længe snakket om ”the next billion,” og det er præcis det samme Mozilla vil med Firefox, for kan du tjene små penge på mange mennesker. kan det være meget profitabelt.

Så er spørgsmålet så, vil de US$ 25 smartphones kunne friste de hungrende lande?

Det bliver spændende at følge Mozillas Firefox OS

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies