Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   MWC 2014 - Det kan du glæde dig til

MWC 2014 - Det kan du glæde dig til

Mobile World Congress ligger lige rundt om hjørnet, og her får du en oversigt over, hvad du kan se frem til

En begivenhed der kan komme til at definere mobilåret 2014 er Mobile World Congress, som bliver afholdt i Barcelona fra den 24. til den 27 februar. Selvom de fleste af de store selskaber ikke vil offentliggøre særlig meget frem til konferencen, så er der så mange og så vedholdende rygter, at en del er givet på forhånd. Her får du en gennemgang af, hvad der kommer ud af MWC i næste uge.

Samsung med længe ventet nyt

Koreanske Samsung er nok det firma, der har været mest snak om op til MWC. De har nemlig inviteret til ”Unpacked 5”, hvor alle forventer, at deres nye Galaxy S5 vil blive præsenteret, og der er store forventninger til Samsungs nye flagskib.

Ud over Galaxy S5 vil Samsung også vise deres nye styresystem, Tizen, frem for offentligheden, der er Samsungs forsøg på i hvert fald delvist at frigøre sig fra Google og deres Android. Også på software-siden er det forventet, at Samsungs UI, TouchWiz, har fået en overhaling, som vil blive vist frem på Galaxy S5.

Endelig kan man se frem til Samsungs nyeste udgave af deres smartwatch, Galaxy Gear 2, som måske kommer til at køre på Tizen og ikke Android.


Nokia - Måske eneste afstikker

Finnerne er ved at blive købt af Microsoft, og de har kørt med Windows Phone-styresystemet, men op til MWC har Nokia lagt små brødkrummer ud for deres Nokia X, som skulle komme med Android og ikke Windows Phone.

Windows Phone kan også få en opdatering til 8.1, en opdatering der er ventet med længsel fra mange sider.

Nokia vil sandsynligvis også lancere en nu Lumia-telefon og en Lumia-tablet, henholdsvis Lumia 1820 og 2020.


HTC - Ikke denne gang

Det var ellers længe ventet, at HTC ville lancere ”The All New One” ved MWC, men det ser nu ud til, at de vil vente en måneds tid med det.

Det taiwanesiske firma vil i stedet fokusere på deres nyesta phablet, HTC Desire 8.


LG - Den store nyhed er mini

I Holland tyvstartede de med LG G2 Mini, men den vil stadig blive officielt præsenteret ved MWC, og der vil være mulighed for alverdens journalister at få fingrene i den. LG G Pro 2 vil også få en del opmærksomhed.

LG's L-serie, der er i en lidt mere betalelig prisklasse, står også til at få en opdatering, ligesom den ventes at komme med Android 4.4 KitKat som standard.

Af de lidt løsere rygter kan der fra LGs side komme en Google Nexus 10-tablet, ligesom et nyligt registreret varemærke fra LG ved navn ”Glasstic” har fået folk til at gætte på briller a lá Google Glass.


Sony - Hurtig efterfølger

Japanske Sony ventes at være på vej ud med en opfølger til Xperia Z1, på trods af at den ikke er særlig gammel. Videoer og billeder er kommet frem af Sonys D6503 Sirius, som de fleste mener er arbejdstitlen til Xperia Z2, så den ser ud til at være klar til at bryde frem i rampelyset på MWC.

Et spring fremad i Z-serien kommer også til Sonys tablet af samme navn. Hvis rygterne taler sandt, er der tale om en ultra tynd og let tablet, i samme designstil som forgængeren.


ZTE - En del af kinesisk bølge

Ikke mange i Danmark kan nikke genkendende til navnet ZTE, men det kinesiske firma er så småt ved at bevæge sig ind på det globale marked. Ved MWC kommer der dog et par interessante ting fra det folkerige, asiatiske land.

ZTE Nubia Z7 ventes at blive præsenteret, og det er en phablet på hele 6,44”, hvilket gør den til en af de største skærme på markedet.

Desuden kan ZTE også være taget til Barcelona med en telefon, der kører på det nye Tizen operativsystem.


Huawei - Svært at sige, men lover meget

Endnu et kinesisk firma, der især på reklameområdet ikke holder sig tilbage. Huawei lover en slank tablet, en mulitmediefokuseret tablet, sandsynligvis Huawei MediaPax X1 7.0, og en ny smartphone.

Konkurrence for Google 

Det nye styresystem Tizen ser ud til at spille en rolle ved dette års MWC som den største konkurrent til Googles Android-system, når det kommer til åbne styresystemer. Samsung og Huawei forventes at komme med telefoner, der kører på det nye styresystem, ligesom der også er mulighed for et par andre smartphone-magere kan smide et par Tizen-drevne produkter på banen.

Mozilla, der står bag den populære webbrowser Firefox, har også et OS på banen for telefoner, og har fået en fod indenfor døren. På MWC får vi at se deres plan for at tage et skridt yderlige ind på et marked, der i dén grad er domineret af Android og Apples iOS.


Apropos Google...

Google kommer ikke til at lancere noget særligt ved MWC, ud over muligheden for den LG-producerede Nexus 10 tablet. For dem handler det om at sprede budskabet om Android.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies