Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   MWC: C702 & C902 skærper konkurrencen for hvad kameramobiler kan

MWC: C702 & C902 skærper konkurrencen for hvad kameramobiler kan

De nye Cyber-shot telefoner byder ikke bare på gode kameraer. Geo tagging og multimedie slide shows er blot nogle af de nye features der præsenteres.

Med Cyber-shot telefonerne C702 og C902 skærper Sony Ericsson konkurrencen for hvad kamera telefoner kan og skal kunne. Der er lagt vægt på at kameraerne skal virke under alle forhold, dag og nat og hvad enten brugeren er på en bar eller en strand.

C702

Er beregnet til den aktive fotograf, designet af modellen gør den modstandsdygtig over for vandstænk samt støv - til hvilken grad, vides dog ikke, men mon ikke vi kommer til at høre mere om dette, når den kommer til det danske marked.

Den er optimeret til enkelthåndsbrug, det skulle derfor være muligt at tage billeder uden at skulle bruge den ene hånd, som stabilisator. Dette kombineres med "steady grip" materialer og en håndledssnor.

Endvidere har C702 en indbygget GPS modtager, denne kan som alle ved benyttes til at finde vej - i dette tilfælde ved hjælp af det præ-installerede Google maps. Men mere spændende er det, at alle billeder kan gemmes med informationer om ikke bare hvornår, men også hvor billedet er taget.

C702 har et 3.2 megapixel kamera, selvfølgelig med autofokus, det er lidt ærgerligt, at der ikke har været plads til et større kamera, men som alle ved, skal man ikke dømme et kamera på opløsningen. Hvis den interne mekanik ikke fungerer som den skal, så bliver billedet ikke til noget alligevel.
Det bliver spændende at se, hvordan billederne bliver, Sony Ericsson lover i hvert fald meget, når de siger at de tager "perfekte billeder af de spontane øjeblikke."

C702 skulle komme i andet kvartal 2008 i farverne speed black og cyan blue.

Specifikationer:

- Skærm: 2,2" TFT 262k farver, 240x320 pixels
- Hukommelse: 160 MB med mulighed for udvidelse med M2 kort
- Netværk: GSM/EGDE/UMTS
- Kamera: 3.2 MP, autofokus, ansigts genkendelse
- Bluetooth: A2DP
- Andet: FM-radio, TrackID, Geo tagging, Google maps mobile
- Vægt: 105 gram
- Taletid: 9 timer (GSM) 3½ time (UMTS)
- Standby tid: 400 timer (GSM) 350 timer (UMTS)

C902

I modsætning til sin lillebror er der her blevet plads til et 5.0 megapixel kamera. Dog har C902 ikke indbygget GPS modtager, og den kan derfor ikke tilskrive billeder en fysisk placering.

Til gengæld indeholder C902 den sidste nye belysnings teknologi - Photo Flash. Dette skulle give telefonen mulighed for, at tage væsentlig bedre billeder under dårlige lysforhold. Endvidere er der også tilknyttet en belysnings funktion til BestPic featuren. Altså kan denne funktion nu bruges overalt - også under dårlige lysforhold.

Som en mindre gimmick indeholder C902, mulighed for at kombinere billeder med musik, og derved skabe sit eget personlige multimedie slide show.

C902 skulle komme på markedet i andet kvartal 2008 i farverne Swift Black eller Luscious Red.

Specifikationer:

- Skærm: 2" TFT 262k farver, 240x320 pixels
- Hukommelse: 160 MB med mulighed for udvidelse med M2 kort
- Netværk: GSM/EGDE/UMTS
- Kamera: 5.0 MP, autofokus, ansigts genkendelse, Photo flash, image/video stabilizer, BestPic
- Andet: FM-radio, TrackID
- Bluetooth: Ja
- Vægt: 107 gram
- Taletid: 9 timer (GSM) 3½ time (UMTS)
- Standby tid: 400 timer (GSM) 350 timer (UMTS)

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies