Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   MWC: Dansk firma samarbejder med de store

MWC: Dansk firma samarbejder med de store

Little Big Ideas samarbejder med Adobe om mulig software til mobiltelefonen.

Det lille danske firma Little Big Ideas med kun fem ansatte har vakt så stor opmærksomhed hos en af de største producenter af software Adobe, at de er blevet inviteret med til Barcelona, hvor verdens største mobilmesse netop nu afholdes. Det danske firma har fået en lille plads på Adobes stand i Barcelona.

Little Big Ideas er kun tre år gammel, men alligevel har direktør Anders Djurhuus og salgschef Frederik Jensen haft nogle travle dage med at demonstrere, hvordan man på ens mobiltelefon kan bruge Adobes Flash-program. Programmet som kan give mobilbrugere meget avancerede funktioner, der ellers kun findes på internettet. Adobe har netop valgt at tage det danske firma med sammen med kun fem andre partnere blandt andet MTV, nyhedsbureauet Reuters og Sony Pictures, da der ikke er mange andre som kan klare denne opgave.


Anders Djurhuus fortæller til Business.dk, at det er simpelt, men giver en god grafisk oplevelse, man ellers ikke vil kunne få. Det vil sige man beholder skrifttyper, billeder og logoer.

Verdenspremiere med Paradise Hotel

I mandags var der verdenspremiere på det første produkt, hvor seerne til Paradise Hotel undervejs i udsendelsen kan sende en sms-besked til et specielt nummer og så få en invitation til at hente et lille program til mobilen. Brugerne vil så få mulighed for at få flere oplysninger om serien, hente baggrunde, pauseskærme eller kommunikere med de andre seere af programmet.


Anders Djurhuus, direktør i Little Big Ideas siger til Business.dk, at firmaet er i gang med en tilsvarende pakke til dette års Roskilde Festival, hvor man efter al sandsynlighed vil reklamere for denne pakke gennem Myspace og Facebook. Festivalgæsterne vil kunne få oplysninger om den koncert de er til, finde et kort over festivalområdet, hente små spil, sende beskeder der så vil blive vist på storskærme før koncerten. På den måde vil man kunne engagere publikum på en helt anden måde.


Det store amerikanske firma Adobe, der står bag software som Adobe Reader, Photoshop, Illustrator og InDesign vil gennem Little Big Ideas vise, hvad man kan bruge FlashLite-programmet til. Det er også Adobe som står bag det temmelig kendte dokumentformat PDF. Adobe skal nu overbevise mobiltelefonproducenterne om, at FlashLite fremover skal være installeret på alle mobiler når de forlader fabrikken. I øjeblikket er der kun et italiensk firma 01 Design, som kan noget tilsvarende det danske firma. Det italienske firma er også med hos Adobe i denne uge, og har nu fået skabt en god kontakt til det danske firma.

Første ordre er i hus

Little Big Ideas har allerede fået den første ordre i hus. "De har fået en aftale med et engelsk firma, som laver musiktjenester. Desuden så har firmaet også haft gode samtaler med Nokia og Sony Ericsson. Det er stadig de oprindelige stiftere som driver firmaet, der endnu ikke har fået noget ekstern kapital, men det vil være nødvendigt for at opfylde firmaets ambitioner. Little Big Ideas vil gerne ud over Danmarks grænser og håber at USA er første skridt. De er bagud når det angår det teknologiske på mobiltelefonen, men de er mere villige til at satse og kreative til markedsføring." Siger Anders Djurhuus til Business.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies