Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   MWC: De fem største succeser og skuffelser

MWC: De fem største succeser og skuffelser

Mængden af nyheder på Mobile World Congress har været enorm. Her er Mobilsiden.dks bud på de fem mest positive -og de fem mest negative nyheder.

Garmins Nüviphone
Garmins Nüviphone

Dem fem største skuffelser

Microsofts pressemøde: Det var bare ikke godt nok af verdens største computervirksomhed. Ingen nyheder andet end et samarbejde med et selskab, vi aldrig har hørt om. Omkring de verserende rygter om Yahoo! og et samarbejde med Nokia, nægtede Microsoft prompte at svare. Det er simpelthen ikke godt nok.


Apple
: Ja, hvor var de egentligt? Apple var slet ikke at finde på Mobile World Congress, og man kunne nemt tro, at amerikanerne ikke finder Europa vigtig nok. Arrogant holdning fra Apple og ingen opdateringer om iPhone, gør Apple velkommen på listen over de største skuffelser. De danske teleselskaber ser heller ikke ud til, at være tilfredse med Apples salgspolitik, og man kunne overveje om Apple overhovedet ved, hvad Danmark er?


Garmin Nüviphone
: Mobilsiden.dk besøgte Garmins lille stand på messen, men der var ikke rigtig noget nyt om den opkommende GPS-mobil. Ikke engang skærmen var klar til navigationsmobilen, og specifikationer var der ikke rigtig nogen af. Desuden kunne man også stille spørgsmålstegn ved om Garmin overhovedet har en chance på mobilmarkedet med en helt ny mobil med et helt nyt styresystem.


Sony Ericssons design
: Sony Ericsson havde en masse spændende nyheder, men designet på deres klaptelefoner var virkelig en skuffelse. Z-serien og Walkman-mobilerne var fuldstændig mislykkede, og chancen for salgssucceser forsvandt i takt med hvor lang tid man kiggede på telefonerne.


Producenterne og hukommelse
: Der sker masser af ting på hukommelsesmarkedet. Det stod hurtigt klart efter en snak med SanDisk. Selskabet bliver ved med, at udvikle større og større hukommelseskort, men måtte afsløre, at det er mobilproducenterne, som ikke kan følge med. Nokia, Sony Ericsson og alle de andre producere nemlig mobiler, som ikke nødvendigvis kan holde til de store mængder hukommelse. Så selv om SanDisk har været klar med 12 gigabyte microSD i et stykke tid, så mangler producenterne stadig, at godkende det til deres mobiler.

Sony Ericssons Xperia X1
Sony Ericssons Xperia X1

De fem største succeser

Nvidia APX2500: Her er mobilchippen, der kan forandre mobilmarkedet, som det ser ud i dag! Imponerende chip fra Nvidia, som har droppet af fokusere på grafikken, og nu også dækker processoren og mange andre ting. APX2500 bliver det hurtigste på markedet, og giver mulighed for 720p HD-kvalitet, som kun vil kræve tre procent af processorkraften. Simpelthen imponerende produkt, som du snart vil kunne læse mere om. Det bliver ikke bedre end APX2500, og vi kan ikke vente til, at producenterne sætter den i deres mobiler.

Sony Ericsson Xperia X1: Designet i Sony Ericssons andre mobiler var en skuffelse, men alt ved X1 er en succes. Den nye smartphone kommer med en helt ny brugerflade kombineret med Windows Mobile. Brugeroplevelsen er blevet optimeret, og funktioner er der nok af. En succes-produkt fra Sony Ericsson, som garanteret bliver en succes, når den når markedet.

Nokia N78: Det var N96, som Nokia syntes var den største nyhed. Men Mobilsiden.dk mener, at N78 er den mest interessante. Smartphonen og efterfølgeren til N73 kommer i et nyt fedt design sammen med gennemtestede features og funktioner. Med den rigtige markedsføring, kan N78 sagtens gå hen og blive den mest solgte mobil i 2008. Glæd dig!

Brugeroplevelse: Apple iPhone satte gang i en helt ny udvikling på mobilmarkedet. Og mobilproducenterne indrømmede gerne, at de hidtil havde misforstået markedets krav. Nu er det nemlig slut med ikke-virkende features i mobiltelefonen og store udvidede funktioner, som alligevel ikke virker ordentligt. Mobiltelefonen og smartphonen skal være nem og hurtigt, at betjene, og brugeroplevelsen skal være i top. I stedet for at kaste masser af megapixels i mobilkameraet, skal det altså nu kunne tage billeder meget hurtigere uden så meget bøvl. Fremtidens mobiltelefoner bliver rigtig spændende, at holde øje med.

HTC: HTC præsenterede ikke rigtig nogle nye produkter udover P3470, som ikke bliver noget specielt. Men til gengæld bliver det 2008 et interessant år for HTC, som allerede nu har indrømmet, at de også satser på Google Android som styresystem. Inden sommeren sker der også noget stort fra producenten. Og så selvfølgelig thumps up til HTC for, at have stået for produktionen af Sony Ericsson X1.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies