Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   MWC: Fuldblods GPS-navigation sigter mod App Store

MWC: Fuldblods GPS-navigation sigter mod App Store

Sygic har benyttet Mobile World Congress til at fremvise en demo af en kommende ’turn-by-turn’ GPS-applikation, der er baseret på de samme kort som TomTom. Programmet skal sælges via App Store, lyder udmeldingen.

Det skal være muligt at købe fuldblods GPS-navigation til iPhone via App Store. Sådan lyder udmeldingen fra navigationsfirmaet Sygic, der producerer GPS-applikationer til både smartphones og håndholdte computere.

Ved Mobile World Congress kunne Sygic således fremvise en demo-version af et GPS-program, der er udviklet specielt til Apples iPhone. Applikationen fungerer nøjagtig som almindelige GPS-enheder, da kortene bliver gemt på selve harddisken. Man kan altså navigere sig rundt ved hjælp af stemmestyret 'turn-by-turn'-instruktioner uden at hente oplysninger fra det mobile internet.

Ifølge The iPhone Blog.com vil Sygic forsøge at få GPS-programmet godkendt af Apple til at blive solgt via App Store. Firmaet har ingen intentioner om at frigive det som en jailbreak-applikation.

Sygics iPhone-navigation bygger på kort fra TeleAtlas, som er ejet af GPS-producenten TomTom, og et navigationskort over Europa fylder cirka to gigabytes.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies