Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   MWC: Opera sætter turbo på mobil-surfingen

MWC: Opera sætter turbo på mobil-surfingen

Et nyt produkt kaldet Opera Turbo gør surf på mobiltelefonen hurtigere. Men brugerne kan ikke selv downloade produktet.

Mobil-surf skal være hurtigere og billigere. Sådan lyder udmeldingen fra det norske softwareselskab Opera, der introducerer et nyt produkt ved navn Opera Turbo.

Løsningen er egentlig en server, der komprimerer indholdet på websiderne, inden det sendes videre til brugerens mobiltelefon.

På denne måde vil Opera Turbo kunne reducere datamængden med op til 80 procent. Det betyder en hurtigere responstid på mobilforbindelsen, samt et billigere forbrug for de mobil- eller bredbåndskunder, der betaler pr. megabyte.

Ingen mulighed for download

Operas kommunikationschef Julie Sajnani oplyser til Mobilsiden.dk, at brugerne ikke selv vil kunne downloade løsningen til deres mobiltelefoner.

 - "Det er et tilbud til operatører og producenter. Operatørerne kan reducere netværkstrafikken og spare på dataoverførslen, og producenterne forbedre surf-oplevelsen for kunderne," siger Julie Sajnani.

Opera Turbo, der bliver vist frem på Mobile World Congres i næste uge, understøttes af både Opera Desktop (pc-browser) og Opera Mobile.

En lignende serverløsning, der komprimerer datamængden ved mobilsurfing, er inkorporeret i browseren ved navn Opera Mini. Denne browser bruges primært på de enkle og knap så kraftige telefoner.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies