Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   MWC: Xperia X1 - Sony Ericsson møder Microsoft

MWC: Xperia X1 - Sony Ericsson møder Microsoft

X1 er Sony Ericssons store flagskip. Med alskens trådløse opkoblinger, 3” trykfølsom skærm og fuldt QWERTY tastatur, viser Sony Ericsson deres bud på en blanding imellem web kommunikation og multimedie underholdning.

Her prøver vi Xperia X1
Her prøver vi Xperia X1

Der er ingen tvivl om at Xperia X1 er Sony Ericssons helt store flagskip. National account manager for Sony Ericsson i Danmark og Island Kenneth Møller siger om lanceringen: "Denne lancering og meddelelsen om X1 styrker yderligere
det totale Sony Ericsson brand og placerer
os i forrest i den mobile konvergens."

Der er heller ingen tvivl om at Xperia X1 er iøjefaldende. Dens 3" store trykfølsomme skærm skriger næsten på opmærksomhed. Ydermere har den et buet slider design som blot gør den mere iøjefaldende. Desværre kan skærmen ikke vise andet end 65k farver, dog er det ikke selve skærmen som nedsætter begrænsningen - det gør Windows Mobile derimod.

 

På trods af dette er det specielt spændende at Sony Ericsson nu har lavet deres første smartphone som ikke er styret af Symbian OS. Denne blanding er jeg utrolig interesseret i at se hvad bringer med sig. Jeg har altid været meget glad for det udbud af freeware og shareware der kan anskaffes til Windows Mobile enheder.

Valgfri betjening

X1 byder på en række forskellige betjenings muligheder - og det skulle være ganske enkelt at skifte imellem mulighederne.
Enheden kan benyttes ved hjælp af touch funktion, fuldt QWERTY tastatur, 4-vejs og et optisk joystick.

Som det kan tyde på, sælger Sony Ericsson også enheden på at den skal være nem at gå til, Kenneth Møller forklarer: " Vores vision med XPERIATM X1 er at kunne levere en enkel og ukompliceret overgang mellem mobil web-kommunikation og multimedia-underholdning i et karakteristisk design."

Hvis billederne og pressematerialet ikke lover for meget, så tyder det på at det er et utrolig godt bud på netop dette.

Dog kan batteri tiden blive et ganske stort problem, enheden har ikke bare en rigtig stor skærm, den understøtter også HSDPA, WiFi med mere. Alt dette sluger en del på batteriet, det kan være derfor Sony Ericsson ikke har vedlagt disse informationer i presse materialet. Det vides på nuværende tidspunkt i hvert fald ikke hvor lang tid enheden skulle køre på en opladning.

Sony Ericsson XPERIA X1 skulle komme til landet i anden del af 2008.

Specifikationer

- Skærm: 3" TFT 65k farver, 800x480 pixels
- Hukommelse: 400 MB med mulighed for udvidelse med microSD kort
- Netværk: GSM/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA og WiFi
- Kamera: 3.2 MP med autofokus
- Andet: FM-radio, dokument visning og redigering, håndskrifts genkendelse, aGPS, Microsoft Outlook Mobile, Microsoft Office Mobile
- Bluetooth: A2DP
- Vægt: 145 gram

Se X1 live

Mobilsiden er på plads i Barcelona og har optaget en kort video sekvens med det nye vidunder.

Se videoen her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin Eberhardt 11-02-2008 09:56:19

Fra Engadget "No wonder Sony Ericsson's XPERIA X1 is so good: HTC makes it"
http://www.engadget.com/2008/02/10/no-wonder-sony-ericssons-xperia-x1-is-so-good-htc-makes-it/

0 0
Andreas Birkjær 11-02-2008 10:11:30

Haha nej det fik jeg da ikke lige med.
Jeg må indrømme at jeg har en forkærlighed for HTC. Det skræmmer mig i hvert fald ikke væk at det skulle være HTC som stod bag den.

Et eller andet sted er det cool nok at Sony Ericsson tyr til "de gamle drenge" indenfor WM mobiler når de nu selv vil være med :)

0 0

Om brug af cookies