Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nokia 1: Ny smartphone med letvægtsudgave af Android

Nokia 1: Ny smartphone med letvægtsudgave af Android

Den nye Nokia 1 er HMD Globals absolut billigste smartphone. Trods det får du lynhurtige opdateringer og Googles nye letvægtsudgave af Android (go edition).

Foto: HMD Global

Hvis du er på udkig efter en utrolig billig smartphone, som ikke behøver at være fyldt med en masse funktioner, der bare gør den sværere at bruge, er HMD Globals nye Nokia 1 et oplagt valg.

Læs også: HMD Global genopliver ikonisk Nokia 8110 - nu med 4G

Nokia 1 er nemlig et af de første eksemplarer af Googles nye softwareløsning kaldet Android 8.1 (go edition). Det er en letvægtsudgave af Android optimeret til billige smartphones med under 1 GB RAM. Selv om Nokia 1 på papiret ikke er specielt imponerende, vil brugeroplevelsen dog være meget bedre end hvad du kan finde på selv flere hundrede kroner dyrere Android-smartphones.

I ”Android 8.1 (go edition)”, som det helt præcist hedder, er alle Googles apps nemlig lavet om fra bunden i letvægtsudgaver, som kører meget mere gnidningsfrit på billige smartphones som netop den nye Nokia 1. Derfor vil du også få opleve, at tingene ikke hakker og skratter, som man vil opleve med andre billige Android-mobiler.

En anden stor feature ved den nye Nokia 1 er, at det er en "Android One"-mobil. Det vil sige, at den kører ren Android, og at den vil modtage nye softwareopdateringer med det samme i mindst to år. Her kan selv mange topmodeller ikke følge med, så på softwarefronten er Nokia 1 altså en ganske attraktiv mobil til dem, som bare skal have det billigste af det billigste og noget, der er nemt at bruge.

Læs også: HMD Global lancerer Nokia 7 plus: Toptunet mellemklassemobil

Selve hardwaren består af et meget simpelt og minimalistisk design i form af en skal udført i polykarbonat. Skærmen måler 4,5” og er af IPS-typen. Den har en opløsning på 854 x 480 pixels, hvilket bestemt ikke er meget i en tid, hvor topmodeller har Full HD, QHD eller 4K-skærme – men det er lige akkurat tilstrækkeligt.

Telefonen drives af en MediaTek MT6737M-processor, som består af fire kerner med en hastighed på 1,1 GHz. Dertil er der 1 GB RAM og 8 GB lagerplads, som kan udvides med et microSD-kort.

Nokia 1 har et 5 megapixel bagkamera og 2 megapixel foran til selfies. Batteriet har en kapacitet på 2.150 mAh, hvilket rækker til 9 timers taletid, 15 dages standby, 53 timers afspilning af musik eller 4,8 timers videoafspilning.

Telefonen understøtter også 4G-hastigheder, så du også kan få den bedste dækning.

Nokia 1: Pris og tilgængelighed

I artiklen er der blevet lagt op til, at Nokia 1 er en utrolig billig smartphone – og det må den også siges at være, når man ser på prisskiltet. Den har nemlig en officiel pris på 85 dollars, hvilket direkte til danske kroner er 500 kroner.

Til sammenligning fik Nokia 3310 med 3G sidste år en amerikansk pris på 60 dollars og en dansk pris på 500 kroner, så den nye Nokia 1 vil formentlig få en dansk pris på kun 700 kroner - hvis den altså kommer til salg herhjemme.

Salget af Nokia 1 starter i starten af april måned. Telefonen kan fås i farverne grå og rød, og der kan dertil tilkøbes Xpress-on-covers.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies