Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nokia 3 og Nokia 5: To nye Android-smartphones lanceret

Nokia 3 og Nokia 5: To nye Android-smartphones lanceret

Nokia føjer to nye Android-smartphones til den endnu lille samling: Mød de to nye medlemmer i Nokia-familien: Nokia 3 og Nokia 5.

Foto: Nokia

Nokia overraskede alt og alle, da den oldgamle producent genopstod i januar måned med lanceringen af sin første Android-smartphone, Nokia 6.

Læs også: Flere detaljer om ny Nokia 3310 dukker op

I dag følger Nokia, anført af det finske firma HMD global, op med lanceringen af to nye Android-smartphones, Nokia 3 og Nokia 5. Som navnene indikerer, ligger de to smartphones en klasse under Nokia 6, men de er ikke just interessante. Prisen på de to Android-smartphones er nemlig ganske skarp.

Fokus på premium-byggekvalitet uanset telefonens pris

Fokus for Nokia er i høj grad byggekvaliteten, brugervenlighed og pålideligheden, som Nokia også er kendt for. Nokia ønsker at levere en premium-byggekvalitet uanset om det er en topmodel eller en mellemklasse-smartphone.

En anden parameter, hvor Nokia vil udmærke sig, er softwaren, som bekendt er Android. Ifølge Nokia selv vil de to nye smartphones komme med den reneste Android-tilpasning, der er mulig, hvilket vil betyde både hurtigere softwareopdateringer og sikkerhedsopdateringer.

Nokia 5.
Nokia 5.

Nokia 5: Samme velkendte byggekvalitet

Den største af de to er Nokia 5, hvis HD-skærm på 720 x 1.280 pixels måler 5,2” og er af IPS LCD-typen. Smartphonen er skabt af et stykke solidt 6000 Series-aluminium ligesom storebroren Nokia 6, som giver den robusthed, du forventer fra Nokia-smartphones.

Smartphonen kommer med en helt ny antenneløsning med antenner både i toppen og bunden, som gør, at den stilrene aluminumsbagside ikke brydes af plastikelementer som i de fleste andre smartphones.I motorrummet finder du en Snapdragon 430-processor - igen ligesom i Nokia 6, som suppleres af 16 GB lagerplads, der kan udvides med microSD-kort, samt 2 GB RAM.

Kameraet på bagsiden gemmer på 13 megapixel og har en blænde på f/2.0, mens der er den halve opløsning, 8 megapixel, at finde foran - men med samme blænde. I det ellers slanke design er der blevet plads til et relativt stort batteri på 3.000 mAh, hvilket bør danne grundlag for et ganske fornuftig batteritid taget den ikke så ressourcekrævende processor i betragtning.

Nokia 5 kommer i fire forskellige farver: Kobber, sort, sølv og lyserød, og den får en vejledende pris på kun 189 euro, hvilket direkte omsat til danske kroner er 1.400 kroner. En eventuel dansk pris er endnu ikke offentliggjort, men  HMD global bekræfter over for Mobilsiden, at den lanceres i Danmark.

Nokia 3.
Nokia 3.

Nokia 3: Billig selfie-makker i høj byggekvalitet

Den anden Nokia-smartphone, Nokia 3, er en tand mindre med en skærm på 5” og en HD-skærmopløsning på 720 x 1.280 pixels. Byggekvaliteten er identisk med Nokia 5, og denne billigere model kommer også med et 8 megapixel frontkamera med en vidvinlet sensor med autofokus.

På mange punkter er Nokia 3 uændret fra 5'eren. En forskel finder man dog i maskinrummet, hvor der er en MediaTek 6737-processor på 1,3 GHz i stedet for Qualcomms Snapdragon 430-processor, som er at finde både i Nokia 5 og Nokia 6. Derudover er der 16 GB lagerplads at finde, som kan opgraderes med op til 128 GB ekstra lagerplads med et microSD-kort. Dertil er der 2 GB RAM i Nokia 3.

Prisen på Nokia 3 er 139 euro, hvilket direkte omsat er 1.033 kroner. Efter omkostninger ved import til Danmark og dansk moms vil prisen dog blive en anelse højere - formentlig omkring de 1.500 kroner.  HMD global bekræfter over for Mobilsiden, at Nokia 3 også lanceres i Danmark.

Hvor bliver Nokias egentlige topmodel af?

Nokia 8-topmodellen, som har været rygtet i mange måneder, synes altså endnu at lade vente på sig. Den menes at komme med Snapdragon 835-processoren, som Samsung har sikret sig førsteret til, så det er måske ikke så underligt, at en eventuel afsløring udskydes, indtil det rent faktisk er muligt at levere telefonen med processoren. Der er altså ikke andet for end at væbne sig med tålmodighed, hvis du venter spændt på den ypperste Nokia-smartphone med Android.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies