Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nokia 3310-comebacket er en realitet - med Snake!

Nokia 3310-comebacket er en realitet - med Snake!

Den ikoniske Nokia 3310 er tilbage 17 år efter den oprindelige lancering. Alt fra designet til mekanikken er blevet opgraderet i den nye model.

Foto: Nokia

Hvem skulle have troet, at tilbagekomsten af den nu 17 år gamle Nokia 3310 skulle blive en af de varmeste emner ved årets Mobile World Congress? Nyheden om, at den ikoniske feature phone vender tilbage har ramt hele verden - og nu er den her så.

Læs også: Nokia 3 og Nokia 5: To nye Android-smartphones lanceret

Det er den nyopstartede finske virksomhed HMD global med tidligere Nokia-topfolk i spidsen, som lancerer Nokias nye telefon sammen med de to smartphones Nokia 3 og Nokia 5, efter firmaet overtog retten til Nokia-brandet sidste år.Præcist som rygter forudsagde, og som Nokia også teasede for, vender den ikoniske Nokia 3310 tilbage – dog ikke helt som før. HMD global har nemlig forsøgt at fastholde visse dele af velkendte design med de fysiske taster og den lille skærm – dog nu i et nyt format, der er skrumpet 1 cm i tykkelsen.

Det nye design består af en farverig plastikskal i et design med former, der leder tankerne hen på Nokia 3310 uden at være helt identisk. Der findes fire forskellige farver, hvor de to af dem, varm rød og gul, er skinnende, og de to andre, mørkeblå og grå, er mat. Skærmen har fået farver og er blevet noget større end sidst - nemlig 2,4". Opløsningen lyder 320 x 240 pixels (QVGA).

Bagpå gemmer der sig et 2 megapixel kamera med en medfølgende LED-blitz, så du kan tage billeder på farten. Skulle du have brug for at høre musik, er der også mulighed for dette med en 3,5 mm jack-port.

Læs også: Nokia 3 og Nokia 5: To nye Android-smartphones lanceret

Telefonen findes i to forskellige varianter - enten med plads til 1 eller 2 SIM-kort. Den understøtter kun 2G-signalet, så regn ikke med at skulle bruge den til at browse intensivt på nettet. Det giver til gengæld også en suveræn batteritid i samspil med Nokias eget "Series 30+"-styresystem og et udskifteligt batteri med en kapacitet på 1.200 mAh. Det giver mulighed for 22 timers tale på en opladning og hele 31 dages standbytid.

Prisen på Nokia 3310 er kun 49 euro, hvilket omsat til danske kroner er 364 kroner. Forvent dog en lidt højere pris på det danske marked - 500 kroner vil ikke være helt usandsynligt. For den pris får du dog også det absolut mest grundlæggende i en telefon, men hvis du ikke har brug for mere, eller blot ønsker en reserve/festivalstelefon, er Nokia 3310 nok ikke et helt dumt bud.  HMD global bekræfter desuden over for Mobilsiden, at Nokia 3310 også lanceres i Danmark.

Og vigtigst af alt: Nokia 3310 kommer naturligvis også med det ikoniske Snake-spil, som var en sand klassiker på de oprindelige Nokia-telefoner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies