Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nokia bekræfter: Holder keynote ved Mobile World Congress 2017

Nokia bekræfter: Holder keynote ved Mobile World Congress 2017

Nokia bekræfter allerede nu, at den finske producent vil være til stede på Mobile World Congress 2017 i Barcelona, hvor der afholdes en keynote.

Foto: Twitter.com (@nokia)

Tidens måske største producent af mobiltelefoner, Nokia, gør så småt klar til sit helt store comeback.

I et tweet bekræfter producenten nemlig, at den vil være at finde ved næste års Mobile World Congress, der finder sted fra den 27. februar til den 2. marts 2017. Her vil der blive afholdt en keynote med Nokias direktør Rajeev Suri.

Finske Nokia har været igennem noget af en rutsjebanetur siden 00’erne. Producenten havde sin storhedstid inden der var noget, der hed smartphones. Ja, faktisk havde den finske producent en markedsandel på lidt over 50 % i 2007.

Læs også: Nokia bekræfter: To smartphones afsløres sidst på året 

Siden Apple lancerede sin iPhone samme år, er det kun gået én vej for Nokia - nedad. Blot seks år senere, i 2013, skrabede Nokia bunden med en andel på under 3 %. Microsoft opkøbte Nokias mobildivision i slutningen af samme år for intet mindre end 70 mia. kroner. Sidenhen er Nokias DNA ført videre i Microsofts Lumia-smartphones, men uden succes.

En Nokia C1 har før været på tale som Nokias comeback-mobil, men meget kan være sket siden.
En Nokia C1 har før været på tale som Nokias comeback-mobil, men meget kan være sket siden.
Foto: Weibo.com

Nokia genopstår i et helt nyt setup

Derfor solgte Microsoft resterne af Nokia fra sig for blot to måneder siden. Nokias produktionsafdeling blev solgt til FIH – et datterselskab af den taiwanesiske fabrik Foxconn, som også producerer iPhones og meget andet forbrugerelektronik.

Nokia generhverede afdelingen for features phones og naturligvis også retten til at sælge smartphones under navnet Nokia. En kontrakt mellem Nokia og Microsoft har nemlig forhindret Nokia i at sælge smartphones indtil 4. kvartal 2016. Tablets var dog ikke omfattet af denne, og det resulterede i 2014 i tabletten Nokia N1.

Læs også: Rendering af Nokias første Android-smartphone lækket 

Nu er Nokia i de forgangne måneder genopstået med højtstående folk, der ledede producenten under dens storhedstid. Forskellen er blot nu, at Nokias ikke længere har sin egen finske produktionslinje. Derfor er der indgået et samarbejde med den nystiftede finske virksomhed HMD global, som skal stå for produktionen af Nokias feature phones, smartphones og tablets.

Det er altså fortsat det gamle Nokia, der står for udviklingen og designet af Nokias kommende produkter, mens fremstillingen overlades til andre – lidt på samme måde som Apple og Google selv designer og udvikler deres telefoner (iPhones og Pixel-telefonerne), men får henholdsvis Foxconn og HTC til at producerne dem.

Nokias kinesiske chef har for kun to måneder siden bekræftet, at den finske producent har planer om at offentliggøre ikke kun én, men flere Android-smartphones i 4. kvartal 2016. Om den plan stadig holder, er ikke til at sige, og det er bestemt heller ikke garanteret, at en eller flere Nokia-smartphones når at blive klar til Mobile World Congress 2017. Det er dog ikke desto mindre en ganske oplagt mulighed for Nokia for at få et comeback på det hårdt pressede smartphonemarked.

Læs også: Nokia uddyber tilbagevenden på smartphonemarkedet

Ifølge en kilde hos Nokia er der to prototyper i omløb. Der skulle være tale om to mobiler, der begge er udført i metal og føles som Nokias gamle, solide mobiler – denne gang med en IP68-certificering ombord. Den ene smartphone bliver efter sigende 5”, mens den anden bliver lidt større med 5,5” – begge med en OLED-skærm af QHD-opløsningen bestående af 1.440 x 2.560 pixels.

Softwaren bliver Googles seneste Android 7.0 Nougat, mens hjemmeskærmen udskiftes med Nokias egen Z Launcher, forlyder det.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies