Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nokia og Intel i samarbejde om MeeGo

Nokia og Intel i samarbejde om MeeGo

MWC: MeeGo er en ny platform designet til at fungere på mange forskellige mobile enheder. Nokia og Intels magt kombineret med Linux' åbenhed - en ny stormagt?

Nokia og Intel har netop annonceret et partnerskab, som skal kombinere deres mobile software platforme til MeeGo.
Meego kombinerer Intels Moblin (kort for Mobile Linux) med Nokias Maemo.

Ideen er ganske enkelt at skabe en platform, som understøtter flere hardware strukturer. Som Nokia skriver i deres pressemeddelelse, så tæller de understøttede enheder blandt andet netbooks, tablets enheder i biler og så videre.


Under Q&A sessionen blev det gjort klar at MeeGo ikke skal erstatte Symbian, men i stedet leve i fredelig sam-eksistens, det skal huskes at MeeGo ikke direkte er rettet mod mobiltelefoner men en bred vifte af enheder.


MeeGo kan desuden gøre brug af Qt (en populær væktøjskasse som blandt andet bruges af udviklere til at lave grafiske brugerflader) hvilket betyder at enheder som understøtter Qt, også vil kunne køre programmer, som er udviklet på denne platform.

 Det skaber mindre arbejde for udviklere idet det samme program kan køres på mange forskellige enheder (Windows, Mac, Symbian og så videre), applikationer kan sælges igennem Nokias Ovi Store og Intels AppUpSM center. Det betyder i bund og grund, at forbrugerne vil få mulighed for at benytte de samme applikationer på forskellige enheder.

 

 

Det vi ser er, at to af de største spillere på hver deres felt går sammen om at udvikle næste generations mobile platform, det bliver utrolig interessant at følge denne udvikling.

Det forventes at den første udgivelse af MeeGo vil blive i andet kvartal 2010 og de første enheder vil se dagens lys senere på året.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

kenneth 15-07-2010 15:46:08

syn du burde vente på meego for n8 er forældet

0 0
Michael Tommy Andersen 09-07-2010 12:48:27

Hej jeg vil bare høre om der er nogen der kan hjælpe mig lidt på vej, jeg er meget lun på Nokia N8 og den er jo med Symbian, og nu ser jeg at der er et nyt system på vej,og nu lyder mit spørgsmål skal jeg vente på MeeGo eller er Nokia N8 med Symbian OK?

Venter spændt på at høre nyt!
Mvh Michael Andersen

0 0

Om brug af cookies